Pa ako je nekome u ugovoru pisao krajnji rok pre godinu dana naravno da ce da naplati...ja sam mislila da to ide po ugovoru. Tj da ne treba mi da pokrecemo ništa...ne znam tačnu proceduru. Treba pročitati u ugovoru detaljno..Drage komšije,
Jel planira neko da naplaćuje penale na ime kašnjenja?
Pod u d boravku i sobama. U kupatilu i kuhinji već postavljena keramika.Pa da...zavisi od potpisivanja. Mi smo na primer potpisali ugovor u septembru prošle godine. A rok za završetak je bio decembar. Tad smo i bili u stanu koji je već 90%bio završen. Kupatilo kompletno gotovo sa sanitarijom klima postavljena stolarija itd...ostali su samo podovi i unutrašnja vrata...
A u slucaju onih koji su ugovor potpisali 2019. i ranije, dakle pre pandemije (vise sile)?Pravno, ukoliko ste ugovarali rok za vreme trajanja "vise sile" ugovorna strana je u obavezi da ispuni obavezu i ne moze se pozivati na taj faktor jer mu je bio poznat u momentu ugovaranja.Jedino ukoliko dokaze postojanje nove vise sile moze izbeci ugovornu obavezu. U ovom slucaju moze se pozvati na prekid snabdevanja ali to ipak ne ukida ugovornu obavezu jer to je odnos investitor,izvodjac, dobavljac.Pisani zahtev je dovoljan savesnom investitoru koji ima kakvog- takvog pravnika da mu objasni sta ce platiti ako pokrenete spor.
Veoma niska, to su uprskali. Toliko ima mesta iznad, da je lepo postavljen mogao bih postaviti mašinu za veš ispod, pa i na nju onu za sušenje..Neuobičajeno niska pozicija za bojler ?
Steta sto se kod nas ne koriste mali, protocni bojleri.Veoma niska, to su uprskali. Toliko ima mesta iznad, da je lepo postavljen mogao bih postaviti mašinu za veš ispod, pa i na nju onu za sušenje..
Pozicija bojlera bi trebalo da bude lako rešiva. Možete sami da ga podignete i stavite nešto duže priključke na instalaciju. Meni bi prostor za mašine baš bio važan (ako ne i najvažniji u kupatilu). Srećno!Veoma niska, to su uprskali. Toliko ima mesta iznad, da je lepo postavljen mogao bih postaviti mašinu za veš ispod, pa i na nju onu za sušenje..
EPS ne dozvoljava. Čak i kad hoćeš, neće da ti daju priključak u stanu.Steta sto se kod nas ne koriste mali, protocni bojleri.