Zezeljko
Advanced
- Učlanjen(a)
- 05.06.2012.
- Pohvaljen
- 10.605
Lepo sam rekao, još pre 10-ak dana:
Lepo sam rekao, još pre 10-ak dana:
Мени се не свиђају ознаке на аутопутевима и улазне табле. Иста боја и фонт као и у ХР, БиХ итд. Увек та жуто-зелена комбинација. Могли би се угледати мало на Мађарску.
Pogledajte prilog 204531Pogledajte prilog 204532
Ja nisam stekao taj utisak.Из године у годину је све боље стање путоказа, али нпр. у Хрватској су страшно запостављени последњих пар година.
Slažem se za Hrv putokaze i oznake. Jako često putujem Beograd - Rijeka, Rijeka - Beograd, i upravo sam se vratio iz HR. Ovaj put su sve digitalne table bile jednojezične, tj samo na hrvatskom jeziku. To me je baš iznenadilo obzirom da je sredina sezone. Sve pohvale na preusmeravanje saobraćaja i prilagođavanje brzine putem digitalnih tabli, krenula je jaka kiša i u roku od odmah su digitalne table pokazivale 80km/h i klizav kolovoz.Zelena je većinski usvojena kao standard označavanja auto-puteva u da kažemo istočnom delu Evrope, dok plavu koriste na zapadnom delu.
Mnogo veći problem od boje i fonta, nama predstavlja odsustvo standarda označavanja auto-puteva, počev od jasnog isticanja broja autoputa, kvalitetnijeg obeležavanja i standardizovanja odmarališta, kvalitetnijeg označavanja izlaza sa auto-puta, gde će pred samim izlazom biti označena i ostala mesta do kojih se može doći, rekao bih da nam fale i turistički "braon" znakovi, led displeji fale na dobrom delu auto-puteva, a i tamo gde ih ima, ispisuju "kre*enske" poruke poput: "Srbija, ponosni domaćin EXPO 2027"...
Evo me ponovo u Hrvatskoj i svaki put se oduševim, kad vidim koliko se oni brinu o "udobnosti" korišćenja auto-puta. Naši da uzmu i da uče od njih kako treba da izgleda sistem informisanja na auto-putu.
A i AMSS može da se posrami, jer je njihov komšijski kolega HAK, pokrio apsolutno sve ključne tačke na auto-putevima kamerama, tako da u svakom doba dana možete videti kakva je situacija na putu. AMSS se jedva smilovao da ubaci kamere na graničnim prelazima.
Не знам зашто је то чудно. Надожњак из Радничке ка Бановом брду се не користи за јавни превоз већ пет година и аутобуси из града и са Новог Београда иду поред Хиподрома, али и даље нису променили режим рада семафора на раскрсници Пожешке и Кировљеве тако да свега два-три возила јавног превоза могу да прођу кроз раскрсницу. Због тога се понекад у поподневном шпицу наређа и по 10 аутобуса/трамваја.Koliko dugo već saobraćaj ide kroz Trešnjinog cveta pa na Bulevar Mihaila Pupina?
Da li je realno da nisu promenili režim semafora na raskrsnici te dve ulice?
Danas sam obratio pažnju i konstotovao da samo 3-5 vozila po traci stignu da skrenu jer ne postoji poseban semafor za levo.