tragac
Expert
Da li je još neko primetio kako neorezane grane drveća zaklanjaju sve više semafora i druge signalizacije po gradu?
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=466202#p466202:2wlopa54 je napisao(la):astrodule » Yesterday, 16:03[/url]":2wlopa54]Imaju li barem dugme za pešake?
Najgluplja lokacija za semafor!?!?
...A možda ne vidim očgledno
Не слажем се. Предност је дата возилима која долазе из правца обилазнице. Семафор се често програмира другачије јер знају периоде када је обилазница загушена па из Ресника држи црвено и до 3 минута. Свакако да то није проблем већ постојање два семафора у раздаљини од стотинак метара и наравно недостатак деонице до Бубањ Потока. Детаљније информације о томе можеш пронаћи у теми за обилазницу.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=488523#p488523:35csrxci je napisao(la):paradox polje » Сре Нов 01, 2017 10:25 am[/url]":35csrxci]Ne znam da li sam pogodio topik, ali ovo mi deluje najpribližnije.
Juče sam išao od Zemun polja ka Mladenovcu obilaznicom, jer je bilo 17h plus Sveti Luka, dakle grad zasigurno u zastoju. Malo pošto sam prošao ukrštanje sa Ibarskom kod Orlovače shvatio sam da sam ipak trebao ići autoputem kroz grad. Narednih 3km idem mic po mic, dakle nekih 20 minuta da bi shvatio razlog ovog zastoje nije ni udes ni radovi niti veliki broj teretnjaka već očajno podešen semafor kod skretanja za Resnik.
Nisam merio termine, ali delujem mi da duže traje zeleno za automobile koji se uključuju iz pravca Resnika nego za automobile koji idu obilaznicom. Kada je zeleno iz pravca Resnika prođu svi automobili koji čekaju (bilo ih je oko 6-7 kada sam došao do semafora), a zatim još 10-ak sekundi beskorisnog zelenog svetla.
Dakle samo boljim podešavanjem semafora, mislim da bi se apsolutno izbegla nepotrebna gužva, značajno smanjila potrošnja goriva automobile koji idu obilaznicom, sačuvali živci, a da ne pričam o zagađenju.
Kada sam prošao ovu raskrsnicu video sam da je kolona iz pravca Bubanj potoka značajno duža od ove u kojoj sam ja bio iz pravca Ibarske.