Као што сам и раније јавио, код ткз. „лакат кривине“ код Кванташа и новог Бежанијског гробља 1, где се укрштају улица Марка Челебоновића (део трасе тј. почетак УМП-а), саобраћајница Т6 и будући правац према насељу Радиофар, сви семафори, односно, расветна тела су покрадени и остали су само стубови као подсећање да су ту некада били семафори, који су чак и радили, додуше само жуто трепћеће светло, тамо негде 2011.године. Тренутно и дуже стање је овако:
Pogledajte prilog 11Pogledajte prilog 10Pogledajte prilog 9
Ту је и трафо станица из које је почетком 2014. године све покрадено, да би негде крајем исте године била обновљена, сва потребна опрема у њој је поново уграђена и наравно објекат прописно закључан. О томе сам писао и постављао слике на овој истој теми, а и на темама о УМП-у и саобраћајници Т6.
АЛИ НЕ ВРЕДИ, опет је пре два-три месеца, проваљено и доста вредне опреме из ње је већ покрадено. Чак је и енергетски трансформатор, који сигурно није лаган, преврнут на страну, да би могло лакше да се из њега покраду инсталације и остало. У недељу-03. јуна сам обилазио тај део Бежанијске косе и забележио сликама тренутну ситуацију. Не би ме чудило, да „сакупљачи секундарних сировина“ не наставе свој сраман „посао“ и даље.
Ову трафо станицу је иначе изградила и опремила „Електроизградња Бајина Башта“ из Бајине Баште (
http://www.ebb.rs ).
Све док се не изгради наставак саобраћајнице Т6 овако ће бити, тј. крашће се опрема из ове трафо станице, „неко“ ће лепо зарађивати у том криминалном ланцу, а трошиће се наше паре – нас пореских обвезника за поновно опремање исте. На потезу су градски секретаријат за саобраћај и Београдске електране да реше овај проблем, а пре свега, наравно полиција.
О томе кад ће се градити/изградити саобраћајница Т6, смо писали на теми о овој саобраћајници, па не бих сад о томе.
Како сад то све изгледа, а изгледа јако тужно, ево у пар слика.
Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1