Predsednik je uvek uz narod, zato ce posle duzeg razmisljanja da zakljuci da je za sve, narod, njegove glasace i politicare na vlasti, najbolje resenje da se odustane od rudnika, najmanja steta je kada se ne gubi stabilnost i mi cemo vrednim radom da jos brze napredujemo, cak i bez litijuma. Treba mu samo jos nekoliko nedelja ali donece on taj zaljucak i sam.
Zaboravljaš da ga onda Evropa skroz pušta niz vodu jer im se obećao za mnogo toga... da mu gledaju kroz prste kako nas kinji, omalovazava i j. svakodnevno, koji živimo ovde jer prepušta Kosovo i kopa litijum.
Ne može da odustane, nego da uradi ono u čemu je ekspert a to je da u javnosti stvori klimu da je rudnik jedan običan rudnik i sjajna šansa. Rudnike smo otvarili i otvaraćemo, mi smo ne samo poljoprivredna nego i rudarska nacija. Čak i u Finskoj gde je već operativan rudnik na 3km od centra nekog grada i to kao površinski kop, kopaju.. A znamo kakav je tamo standard, al zaboravljamo kakvi su tamo ljudi... dok u Kongu, standard i ljudi, gde isto kopaju... Samo nije rekao kojom poljoprivredom se bave u tom finskom gradu, kakve su im privredne alternative za veštu utilzaciju koju Finci umeju da naprave od svega, sem da seku četinare. Ako zagade jedno jezero imaju ih još 1000... Koliko im je zemlja površinski veća od Srbije i najvažnije koliku količinu oni tamo kopaju, kao što ne znamo ni prednosti ni mane različitih načina vađenja litijuma itd.
On od ovoga ne odustaje 100% jer je ovo osnov dalje vladavine, deceniju, dve, tri... On nema (drugi) zdrav, dugoročni osnov za svoju vladavinu... Sem potpuno okretanje zapadu što je podjednak rizik. Ovako sa litijumom i dalje može da kao balansira između Rusija i zapada i ne talasa i ne nervira sve desničare u Srbiji.
Bez litijuma bi mogao samo da postanemo poput neke baltičke zemlje, rešimo Kosovo, uđemo u nato... Nema on 1000 opcija, u suprotnom smo izolovani kao Belorusija jer onda kreće priča o kršenju ljudskih prava, pa nam ukinu fondove... Zato mora da isporuči Kosovo i iskopa litijum a dotle nek namiguje Rusiji zarad mira u kući, deluje da radi nešto patriotski i inati se celom svetu, to su mu oprostili... al ne mogu i rudnik Sweet nikako. Nisu oni na zapadu tolike gluperde da ih jedan Vučić vrti kako mu se prohte.