potencijalnikupac
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 12.10.2019.
- Pohvaljen
- 841
Sve sto moze (namerno ne pisem ko vec sto ) moze da se kupi je stabilna ekipa. Ima ih dovoljno i sve je pod kontrolomЗначи Бастаћ и Кена су стабилна екипа? И Булајић?
Sve sto moze (namerno ne pisem ko vec sto ) moze da se kupi je stabilna ekipa. Ima ih dovoljno i sve je pod kontrolomЗначи Бастаћ и Кена су стабилна екипа? И Булајић?
Meni, kao laiku, izgleda da se ovde radi samo o jednoj vrsti litijumske eksploatacije, a to je "Lithium in geothermal brines".Favourability map for lithium mineralization in Europe.
Europska unija je 2020. financirala istraživanje i studiju. Prema tom dokumentu ni Srbija, niti ijedna druga zemlja u regiji nije na popisu zemalja s visoko perspektivnim nalazištima litijuma. Dakle zanimljivo je da se sad nalazišta u Srbiji prikazuju najvećim u Europi, iako karta i snimke iz studije 2020. godine govore potpuno suprotno. O kakvoj se igri ovdje radi?! Fb
Odlično. Već sam pisao. Želim vam da što je više moguće ubrzate sve pravne radnje na otvaranju rudnika.Nije nista trulo iznutra i nije se niko pobunio iznutra.
Jedino mozda jeste u tvom diznilendu od zivota.
Немце за пет година очекује рат. Тако сами кажу. Да неће електричним тенковима на источни фронт па због тога ова прича... Ко зна шта је у главама ЕУ нациста? Само знам да ће на крају да попуше гадно. Толико.Pogledajte prilog 208200
![]()
Nemačka sekretarka Brantner: Nije pitanje da li će se litijum kopati u Srbiji, nego ko će to uraditi
Franciska Brantner, državna sekretarka u Saveznom ministarstvu za ekonomske poslove, izjavila je da je pitanje da li će to uraditi Rio Tinto i Evropa ili Kinabalkangreenenergynews.com
To znači da novi rudnici možda neće ni biti potrebni, ili još izglednije neće biti isplativi. Nema ništa gore od napuštenog rudnika, ostane rupa i jalovina koju moraš sam da sanirašMark Z. Jacobson
World known resources of lithium went up 7.1% from 98 to 105 mil tonnes-Li, in one year (from 2022 to 2023)
At 7.9 kg-Li/vehicle, that's enough for 13.3 bil vehicles World has 1.5 bil vehicles today; hopefully no more
'23https://pubs.usgs.gov/periodicals/mcs2024/mcs2024-lithium.pdf…
'22https://pubs.usgs.gov/periodicals/mcs2023/mcs2023-lithium.pdf…
In other words, in one year, enough new lithium resource was discovered (7 million tonnes) to electrify 59% of all existing 1.5 billion vehicles in the world.
Ubijaju svaki dijalog o rudniku. Odluku su doneli. Ostalo im je samo ovo i eventualno da pojačaju fizičku represiju protiv ljudi koji se ne slažu.Ne može ništa više pametno da smisle. Recikliraju jedne te iste stvari.
S obzirom da je struka rekla ne rudniku, čekam samo da počnu da hapse profesore.Stvoriće samo kontraefekat ovim pristupom, trebao bi to neko da im saopšti.
ekologika.rs
Tako je, što ne menja suštinu otpora kriminalcima. Domkec se tu malo zaneo, što mu opraštam, jer je jak saveznik.Meni, kao laiku, izgleda da se ovde radi samo o jednoj vrsti litijumske eksploatacije, a to je "Lithium in geothermal brines".
Predsednik je uvek uz narod, zato ce posle duzeg razmisljanja da zakljuci da je za sve, narod, njegove glasace i politicare na vlasti, najbolje resenje da se odustane od rudnika, najmanja steta je kada se ne gubi stabilnost i mi cemo vrednim radom da jos brze napredujemo, cak i bez litijuma. Treba mu samo jos nekoliko nedelja ali donece on taj zaljucak i sam.
Nisam siguran da se on toliko plasi Evrope koliko mi mislimo, cak sam ubedjen da bi bio spreman da prekinemo sve odnose sa njima ako bi to znacilo da moze nesmetano da nastavi da vlada, uvek ce da smisli pricu o zapadnom licemerju, tajnim sluzbama koje mu rade o glavi ali je na vreme upozoren od prijatelja iz Rusije i Kine i slicno...on se najvise plasi protesta bilo koje vrste jer je opsednut kontrolom i tada se oseca bespomocan. Zato je tako lako popustio pre dve godine, i tada je imao podrsku Evrope za kopanje litijuma, ali slazem se da je sada mnogo jace usao u ceo ovaj posao. No i dalje mislim da se uzasno plasi da dobije svakodnevne proteste u celoj Srbiji, ne postoji vlast na svetu koja moze da izadje na kraj sa tim, nema te spoljne politike koja ima uticaj na to.Zaboravljaš da ga onda Evropa skroz pušta niz vodu jer im se obećao za mnogo toga... da mu gledaju kroz prste kako nas kinji, omalovazava i j. svakodnevno, koji živimo ovde jer prepušta Kosovo i kopa litijum.
On od ovoga ne odustaje 100% jer je ovo osnov dalje vladavine, deceniju, dve, tri... On nema (drugi) zdrav, dugoročni osnov za svoju vladavinu... Sem potpuno okretanje zapadu što je podjednak rizik. Ovako sa litijumom i dalje može da kao balansira između Rusija i zapada i ne talasa i ne nervira sve desničare u Srbiji.
Ne nužno. Leva, građanska strana može da protestuje danonoćno. To mu ne smeta. Podelio je društvo.on se najvise plasi protesta bilo koje vrste