Pa, ništa gotovo je odavno, tu smo gde smo. Ovi koje si spomenuo su u NATO, EU, neki i u Shengenu i uveli su i euro. Mi smo odabrali drugi put.
Ne znam šta očekuješ da se sada desi, a posebno šta ja tu mogu da ti objasnim i da li mi uopšte znamo šta hoćemo.
Imamo partnere u Kini i Rusiji, pa kao što su ovi spomenuti iskoristili partnerstva sa EU i SAD, mi ćemo valjda iskoristiti naša partnerstva na najbolji mogući način.
Ne misliš valjda da ćeš ući u EU i putovati bez granica preko Horgoša? Zaboravi na to, Evropa će pre integrisati Ukrajinu nego Srbiju. Posle će se baviti Ukrajinom 20-30 godina, a mi ćemo kao Turci da otvorimo poneko poglavlje svake olimpijske godine.
Ja se samo nadam da nećemo da zaratimo ponovo, jer u nekom budućem ratu nemamo nikakve šanse i to bi bilo jako loše.
Tema je litijum, a on ti je odličan primer kako smo iskontrirali svemu i svima bez da je organizovana ikakva ozbiljna rasprava. Samo usijane glave, pa rešavaj stvari. Sve je preneto u domen dnevne politike, Šolc je proglašen Hitlerom (nosili se plakati po Gradu) itd... Koliko je sranja napravljeno oko tog srpskog litijuma, EU će ga staviti na listu "conflict minerals" da ne bi imala posla sa nama.