Šta je novo?

Robne Kuce "Beograd" - [ Komercijalni objekti | Rekonstrukcija ]

zemunska rk je fenomenalna, sjajan kontrast brutalnog betona i ovog kul stakla. i logo rk mi se jako svidja, dok je logo 'famlije' tezak uzas.

inace, zgrada na terazijama je cela vlasnistvo privredne komore, s tim sto se od 6 spratova mislim 4 izdaju agenciji za privatizaciju. na vrhu ima veoma fina sala za konferencije sa predivnim pogledom (postovacu i fotke odatle cim ih iskopam), a pored nje nekadasnja menza komore gde je sad restoran karuzo (nikad nisam bio, ali cujem da je papreno skup). inace, kancelarije koje gledaju na terazije su neupotrebljive jer su leti strahovito vruce, a zimi veoma, veoma hladne; sa druge strane zgrade kancelarije dobijaju svetlo par sati dnevno. ocajno projektovano.

btw, hoce li i na terazijama u podrumu (npr) da bude supermarket? mislim, u londonu recimo u glavnim trg. ulicama imas sijaset supermarketa (m&s, selfridges, organic food co, itd). sto se kod nas marketi prinudno sele van grada? pa i u centru zive ljudi...

Zna li neko sta ce biti sa zgradom RK u bivsoj Marsala Tolbuhina?

Prilično sam zadovoljan kako je urađena RK u Zemunu. Ništa spektakularno, samo malo osvežena. Doduše, ja bih bio zadovoljan i da su samo skinuli plakate Prkosnog Srpskog Heroja Šešelja :)

Očigledno više ništa neće raditi na fasadi, što mislim da je šteta, iako je i ovaj kontrast interesantan. Ipak, mislim da bi mnogo lepše bilo kada bi još malo doterali fasadu.

Takođe, odvratne su mi one trafiketine ispred, mislim da ih ima 5 komada. Nadam se da će u skorije vreme i to regulisati, kao i prodavci brushaltera i čokolada ispred RK i duž Glavne.

@Slicno je na Terazijama, gde se sada vec naslucuje preobrazaj parternog dela objekta, dok gornji deo, koji nazalost nije u nadleznosti RK i dalje ostaje otuzno zapusten. Zna li neko, je li to prostor Privredne komore?@

DA :dil:

Ima tu dosta organizacija. U delu do Kasine je Agencija za privatizaciju. U svakom slucaju, ostatak zgrade bi morala da sredi Drzava, ali...

obecao sam slike sa poslednjeg sprata rk na terazijama, pa evo:

fotke su iz 2005, tako da se verovatno mnogo toga promenilo gore na vrhu. od kad je slikano nisam bio.

ima restoran koliko ja znam skroz sa leve strane, zove se karuzo. a ostatak krova i dalje valjda zvrji prazan...

Slazem s sa pohvalama na racun rk u zemunu. Koliko moze da vidi sa stanice, ono prizemlje je zaista lepo sredjeno. Meni licno smetaju oni stubovi, ali sta da se radi.. Zanima me da li ce oni to da parcelisu za lokale ili ce da bude u jedinstven prostor

Moderni trzni centri takvog tipa su uglavnom otvorenog tipa, ali se firme / butici "ograde" panelima ili reklamama ili eventualno imaju nesto slicno barovima odkale opsluzuju publiku. Ostaje da se vidi kako je Verano to zamislio.

shabanajzer":193xu0jk je napisao(la):
obecao sam slike sa poslednjeg sprata rk na terazijama, pa evo:

my.php

my.php

my.php

fotke su iz 2005, tako da se verovatno mnogo toga promenilo gore na vrhu. od kad je slikano nisam bio.
Koji je ovo potencijal, kakav će tek da bude jednog dana pogled niz Terazijsku terasu!

U Fr su robne kuce uglavnom otvorenog tipa tako da je ekstra kad se setas u njima i na jednom prostoru imas mnogo razlicitih marki. Licno,vise volim takve robne kuce nego gde je sve pregradjeno, nekako ovako imam vecu slobodu :)

Otvaranje Robnih kuća u decembru
16. Novembar 2008 | 10: 50
Izvor : Beta
robne-kuce16112008.jpg

Robne kuće na Terazijama, Dušanovcu i u Zemunu biće otvorene do sredine decembra, a planirano je da do kraja marta 2009. počnu sa radom svi objekti iz lanca Robnih kuća Beograd.

Adaptacija robnih kuća na Dušanovcu i u Zemunu je završena, dok će radovi u objektu na Terazijama biti završeni u naredne dve sedmice, rekla je direktorka za odnose sa javnošću Robnih kuća Beograd Jelena Ćetković.

U toku su i radovi na adaptaciji "Beograđanke", a posao bi trebalo da bude završen do februara 2009. godine, rekla je Ćetkovićeva i dodala da će supermarketi u većini objekata u Srbiji biti otvoreni do kraja januara 2009. godine.

Ona je dodala i da će u robnoj kući na Terazijama najveći deo prostora zakupiti italijanska grupa Kojn koja drži lance robnih kuća u Italiji, a tu će se prodavati i odeća firme Ovijese.

Ćvetkovićeva je navela da će novi lanac supermarketa Familija market biti otvoren u okviru robnih kuća na Dušanovcu i u Zemunu, kao i u prostoru Robnih kuća u podzemnom prolazu u Nušićevoj ulici u Beogradu.

Kako je navela, na Dušanovcu će se prodavati bela tehnika, oprema za domaćinstvo i ukrašavanje enterijera, kao i kozmetika i prateći modni detalji poput tašni i nakita.

Ona je istakla da je logo Robnih kuća Beograd redizajniran i da je promenjen koncept tog preduzeća, jer se ono više ne bavi trgovinom već izdaje prostor za maloprodaju i upravlja njime.

Direktorka za odnose sa javnošću Robnih kuća kazala je da će u Robnim kućama Beograd biti zastupljene marke koje za sada nisu na srpskom tržištu i da se o tome vode pregovori.

Vlasnik Robnih kuća Beograd je kompanija Verano motors, koja je taj trgovinski lanac kupila krajem 2007. godine, kao stečajnog dužnika, za 360 miliona evra.
извор Студио Б
линк http://www.studio-b.rs/info/vest.php?id=31641

"Verano" sledeće sedmice otvara supermarkete "Familija" u Robnim kućama Beograd
22. 11. 2008.
U Beogradu će sledeće sedmice početi da radi nov lanac supermarketa "Familija market" u objektima Robnih kuća Beograd, najavila je kompanija "Verano".

Prvi supermarket biće otvoren na Dušanovcu u zgradi robne kuće, a nakon toga će biti otvoren i supermarket u Zemunu.

- Osnivač "Familija marketa" je firma "Mirabela". To je strani kapital, dok je kompletno upravljanje "Familija" marketom povereno kompaniji "Verano" zbog iskustva na ovom tržištu i poslovnih rezultata - rečeno je u službi za odnose sa javnošću "Verana".

Planirano je da se u prostorijama Robnih kuća Beograd otvori 25 supermarketa "Familija" marketa površine od 450 do 2.000 m2 i da se u njima zaposli 1.000 ljudi.
Izvor: eKapija
Link: http://www.ekapija.com/website/sr/page/205627

Ne znam zasto otvaraju supermarket na Dusanovcu. Odmah pored robne kuce se nalazi veliki C market. Ali u svakom slucaju, konkurencije nikada dosta :)

Хвала Богу да неко користи званично српско писмо ,,Фамилија Маркет"!!! :kk: Баш лепо изгледа!!!

retardinjo":354xlqm6 je napisao(la):
Хвала Богу да неко користи званично српско писмо ,,Фамилија Маркет"!!! :kk: Баш лепо изгледа!!!
Lepo izgleda?
Logo im je užasan :(

Stvarno je tragičan.. :( Ok ćirilica i sve to, ali nek plate nekom ko to može lepo da uradi. :bash:

edit: Malčice, malčice za utehi je da izlgeda bolje nego planirano..

aaaa, koji užas, mogli su da postave i natpis muški wc, isti bi bio efekat. Zar je toliko teško raspisati konkurs za izradu logoa kada je vlasnik već tako ekstremno netalentovan?

retardinjo":2gb6t9xe je napisao(la):
Kad se tim pismom pišu strane reči (latinskog porekla) onda je tragedija konačna.

Ajde da se zove porodična radnja ili tako nešto ali ovo je stvarno šok.

:lol:...Хехехехе...мислио сам да лепо изгледа ћирилица на том...хехе...логоу...А дизајн ми се не свиђа! :)

Tragicno kakav ruzan logo, em sto su pisali cirilicom stranu rec familija jer se ne srpskom kaze porodica.
A upravu je bigvlada, jos ispod natpisa fali samo rec WC i ugodjaj bi bio potpun :bash:

Vrh