Prve nedelje novembra sam u BG tako da zahvaljujem u napred ako neko moze da predlozi i savetuje gde, kako i zasto (kafane i restorani) ....
Sve sto bi moglo da bude interesantno u gastronomskom smislu. Naravno akcenat na lokalnu kuhinju, internacionalnu imam i gde sam sad.Šta tražiš konkretno
Moguće da je to u pitanju, mada mi je za restoran u Beogradu koji se pri tome nalazio i u Michelin vodiču takav razvoj situacije do sada delovao kao praktično nemoguć, dok se nije desilo zatvaranje JaM-a. A sad mi je jasno da čak i pozicija u Michelin vodiču nekom restoranu u BG ne garantuje da će biti profitabilan i da će nastaviti da radi. Štetagosti probusili kasiku
Moj utisak je bio da su napravili ime. Premda gužva nikako ne ide uz luksuzne restorane, jer je tu zapravo dosta intimnija atmosfera nego u nekom standardnom restoranu. Ruku na srce JaM je bio više bistro tip restorana, nije bio restoran poput Salona ili Langusta, koji su baš fine dining, ali je je bio zaista jako dobar bistro restoran, koji mi je delovao da dobro radi, i sećam da su bili jako ponosni što su u Michelin vodiču.Jedino ako napravis neko ime pa imas guzvu non stop koja moze da placa te cene.
Ekipa, da li neko zna šta se desilo sa restoranom JaM u Knez Miletinoj? Nisam tamo bio od marta, aprila i sad me je zateklo neprijatno iznenađenje da je zatvoren. Na njihovom Instagram profilu piše da ne rade od septembra https://www.instagram.com/jam_belgrade
Da li neko zna šta desilo sa ovim restoranom? Bili su i u Michelin vodiču i prosto ne mogu da verujem da su se zatvorili
Drago mi je da ljudi reaguju na dranje i ne idu tamo gde bi da ih neko opljačka.
Sad još i roditelji da krenu da bojkotuju preskupe ekskurzije i možda i bude neke nade.
Onda je makar lako vrate cene na prethodni nivo, i rešili su problem.Muči ih ono što muči i ostale ugostitelje u Beogradu - manjak prometa, posle "usklađivanja" cena sa onima u Zapadnoj Evropi.
Alavost! Tim "gazdama" što su alavi ni najmanje ne želim da im biznisi "prežive". Ma koja da je branša. Znaš kako mi je drago kada mi izleti reklama na Instagramu za jedan NBG stambeni kompleks (u neposrednoj blizini moje zgrade) sa "Black Friday ponudom stanova", a zgrada gotova (do pre par godina svi stanovi bi bili prodati na manje od 50% izgrađenosti). Meni to više od bilo čega govori kakvo je stanje stvari i da su se neki malo zaleteli.Verovatno će i oni u narednom periodu morati malo da se "shrink-uju" ili da prežive ovako sa ovim cenama i prometima do najavljene prosečne plate od 1500 eura