Onda je makar lako vrate cene na prethodni nivo, i rešili su problem.
Alavost! Tim "gazdama" što su alavi ni najmanje ne želim da im biznisi "prežive". Ma koja da je branša. Znaš kako mi je drago kada mi izleti reklama na Instagramu za jedan NBG stambeni kompleks (u neposrednoj blizini moje zgrade) sa "Black Friday ponudom stanova", a zgrada gotova (do pre par godina svi stanovi bi bili prodati na manje od 50% izgrađenosti). Meni to više od bilo čega govori kakvo je stanje stvari i da su se neki malo zaleteli.
Svi mi volimo da zaradimo, i ja sam prvi lik koji će iskoristiti svaku mogućnost da uđem u neki novi posao i zaradim više. Ali nisam ALAV, mnogo mi je bitnije da dugoročno imam kupce i da svi budu zadovoljni (win win situacija) nego da nekog oderem jednokratno (retainer u prvoj godini saradnje) i da posle moram u najboljem slučaju da moram da otpustim 15-20% ljudi (koji su recimo bili angažovani na tom klijentu) jer nisam uspeo da obnovim ugovor za sledeću godinu, jer sam bio alav i povećao cene za 100%.
Ja tako ne gledam na biznis i smatram da je zdrav biznis isključivo kada ga gledaš na duge staze, a ne možeš gledati biznis na duge staze ako si alav. Nebitno da li si vlasnik restorana, vlasnik građevinske firme, vlasnik IT firme, ili bilo šta drugo
Video sam i ja to za Black Friday stanove... To je baš neka impulsivna kupovina, stan za Black Friday...LOL
Delhaize kao broj 1 u FMCG-u, će teško propasti pored 500 radnji, ali veliki sistem, veliki troskovi... Tolike radnje su se otvarale u neka bolje vremena, a sada je baš loše u maloprodaji. Verovatno sa padom prometa neće biti moguće da imaš MAXI baš na svakom ćošku. Videćemo.