Šta je novo?

Restorani u Beogradu

Koje slike na zidu? Drzi Slobodana Milosevica? Vucica? Breznjeva ili Hruscova? Moracu da svratim.
Staru Hercegovinu sam overio vise puta, standardno su dobri.
 
Screenshot_20241010-102256_Gallery.jpg

@dejanbg88
 
Poslednja izmena:
Jedoh sinoć u vegunjskom restoranu, imam samo jedno pitanje - zasto?

Sta nije u redu sa ljudima?
 
Nastavljamo dalje, danas sam za rucak fajn dajningovo.

Meso je kao ono kad keva pravi junecu supu pa ono meso iz supe. Uz malo sosa i priloga. Fenomenalno, ne razumeju ljudi prosto.
 
Prve nedelje novembra sam u BG tako da zahvaljujem u napred ako neko moze da predlozi i savetuje gde, kako i zasto (kafane i restorani) ....
 
Dosta se reklamira na netu, pa i nije neko iznenadjenje, ali meni je Koordinata Street u Zemunu jako dobra.
Nije u pitanju hipsterski hohstapleraj, nego jednostavno dobro kuvana i bezvremenska jela.
A nema ni definisanih granica izmedju lokalne i internacionalne kuhinje.
S tim je vec nesta posebno. Da malo zaobidjemo klasicne predloge.
 
Korektna je koordinata al po meni veca vrednost je lokal pored, pretop. Suvidirana pa zapecena prasetina daje neku novu dimenziju. Ne mogu reci da je bolje od prasecih bajadera poput stari hrast/bsk al svakako je vrhunski na svoj nacin.

@Jensen66

Splav suvenir je ono sto trazis, vrhunski kvalitet i usluga, tradicionalna hrana u modernoj izvedbi.
 
Ekipa, da li neko zna šta se desilo sa restoranom JaM u Knez Miletinoj? Nisam tamo bio od marta, aprila i sad me je zateklo neprijatno iznenađenje da je zatvoren. Na njihovom Instagram profilu piše da ne rade od septembra https://www.instagram.com/jam_belgrade

Da li neko zna šta desilo sa ovim restoranom? Bili su i u Michelin vodiču i prosto ne mogu da verujem da su se zatvorili
 
gosti probusili kasiku da mi mogli da pazare stan za 12k, pa su vlasnici stavili katanac.

top 1%, tj. oni koji zaradjuju neto 500K eur godišnje ili više u srbalja propo.
 
gosti probusili kasiku
Moguće da je to u pitanju, mada mi je za restoran u Beogradu koji se pri tome nalazio i u Michelin vodiču takav razvoj situacije do sada delovao kao praktično nemoguć, dok se nije desilo zatvaranje JaM-a. A sad mi je jasno da čak i pozicija u Michelin vodiču nekom restoranu u BG ne garantuje da će biti profitabilan i da će nastaviti da radi. Šteta :(
 
Jedino ako napravis neko ime pa imas guzvu non stop koja moze da placa te cene.
Moj utisak je bio da su napravili ime. Premda gužva nikako ne ide uz luksuzne restorane, jer je tu zapravo dosta intimnija atmosfera nego u nekom standardnom restoranu. Ruku na srce JaM je bio više bistro tip restorana, nije bio restoran poput Salona ili Langusta, koji su baš fine dining, ali je je bio zaista jako dobar bistro restoran, koji mi je delovao da dobro radi, i sećam da su bili jako ponosni što su u Michelin vodiču.

Igrom slučaja nisam upoznao vlasnika da bih sada imao nekog koga mogu da pozovem i pitam iz prve ruke o čemu se radi, pa se moram raspitivati preko foruma
 
Aл се србовало по кафанама и у самоуправљању :D
 
Ekipa, da li neko zna šta se desilo sa restoranom JaM u Knez Miletinoj? Nisam tamo bio od marta, aprila i sad me je zateklo neprijatno iznenađenje da je zatvoren. Na njihovom Instagram profilu piše da ne rade od septembra https://www.instagram.com/jam_belgrade

Da li neko zna šta desilo sa ovim restoranom? Bili su i u Michelin vodiču i prosto ne mogu da verujem da su se zatvorili

Muči ih ono što muči i ostale ugostitelje u Beogradu - manjak prometa, posle "usklađivanja" cena sa onima u Zapadnoj Evropi. Ne može biti slučajnost da npr. odem dva puta u Jamie's Italian u BnV i oba puta zauzeta samo 3-4 stola, restoran totalno prazan... Baš je prazno.

Preneki dan sam bio u Beloj Reci, čak i tamo u vreme ručka - pola stolova prazno... Ručak za tri osobe, bez predjela i nešto malo alkohola 15000 din.

Proredili su ljudi izlaske u restorane, to je očigledno.
 
Drago mi je da ljudi reaguju na dranje i ne idu tamo gde bi da ih neko opljačka.

Sad još i roditelji da krenu da bojkotuju preskupe ekskurzije i možda i bude neke nade.

Pa, pa imaš što bi rekli amerikanci "consumer 's share of wallet" i svi se bore za deo tog kolača. Ako sve poskupi, a plate to generalno ne prate - ljudi će imati manje para i seku prvo ono bez čega mogu... Neke stvari su nerealno poskupele, tipa restorani, taksi i sl. Te delatnosti će verovatno imati manjak prometa. McDonald's u americi uvodi "5$ meal", a kod nas suprotno - skuplje nego u Zapadnoj Evropi.

Puno je praznog retail prostora po Beogradu. Neki lokali koji nikada nisu bili prazni se sada izdaju mesecima. Tržni centri, takođe.

Isto i FMCG sektor beleži velike padove prometa u jedinicama i to se vidi po pokušajima da pad kompenzuju neprekidnim dizanjem cena, što je nerealna priča. Verovatno će i oni u narednom periodu morati malo da se "shrink-uju" ili da prežive ovako sa ovim cenama i prometima do najavljene prosečne plate od 1500 eura 😊
 
Muči ih ono što muči i ostale ugostitelje u Beogradu - manjak prometa, posle "usklađivanja" cena sa onima u Zapadnoj Evropi.
Onda je makar lako :) vrate cene na prethodni nivo, i rešili su problem.

Verovatno će i oni u narednom periodu morati malo da se "shrink-uju" ili da prežive ovako sa ovim cenama i prometima do najavljene prosečne plate od 1500 eura 😊
Alavost! Tim "gazdama" što su alavi ni najmanje ne želim da im biznisi "prežive". Ma koja da je branša. Znaš kako mi je drago kada mi izleti reklama na Instagramu za jedan NBG stambeni kompleks (u neposrednoj blizini moje zgrade) sa "Black Friday ponudom stanova", a zgrada gotova (do pre par godina svi stanovi bi bili prodati na manje od 50% izgrađenosti). Meni to više od bilo čega govori kakvo je stanje stvari i da su se neki malo zaleteli.

Svi mi volimo da zaradimo, i ja sam prvi lik koji će iskoristiti svaku mogućnost da uđem u neki novi posao i zaradim više. Ali nisam ALAV, mnogo mi je bitnije da dugoročno imam kupce i da svi budu zadovoljni (win win situacija) nego da nekog oderem jednokratno (retainer u prvoj godini saradnje) i da posle moram u najboljem slučaju da moram da otpustim 15-20% ljudi (koji su recimo bili angažovani na tom klijentu) jer nisam uspeo da obnovim ugovor za sledeću godinu, jer sam bio alav i povećao cene za 100%.

Ja tako ne gledam na biznis i smatram da je zdrav biznis isključivo kada ga gledaš na duge staze, a ne možeš gledati biznis na duge staze ako si alav. Nebitno da li si vlasnik restorana, vlasnik građevinske firme, vlasnik IT firme, ili bilo šta drugo
 
Vrh