Šta je novo?

Restorani u Beogradu

IMG-8e05aed7aff8f0793cf10b0bab6d049b-V.jpg

Sto ste jeli jeli ste nema više narode
IMG-26e2fc6ca74274eb2035a3cf48985423-V.jpg
 
Nasao sam komentar na gugl recenzijama:

Prema info,objekat restorana Lipov Lad je prodat vodjinim prijateljima iz Madjarske,kako bi tu zidali stambeno-poslovni kompleks i time uništili dobar deo Liona.
Najnovije:priča se da je u Stečaju kako bi se realizovalo gore navedeno.
Ista sudbina ocekuje salom Simpo,zgradu bivseg SDK a sada kancelariju za Prostorno Planiranje kao i zgradu Puteva Srbije koje su i pokrenule calu priču o uništenju celog LIONA kako bi tu izgradili svoje “NAKAZE”

P.S.”INVESTITORI”konačno posle 97 godina
Izbrisali LIPOV LAD sa mape Beogradskih kafana,restorana.
Čestitam,to nije uspelo Nemcima,Milosevicu,NATO bombardovanju
 
Ovo je isto jako zanimljiva recenica:

Стара кафана срушена је 1972. године, због реконструкције целог краја. На истом месту сазидан је модеран објекат са истом наменом и истим именом.

Ovi danas samo dodju, sruse i ne pitaju. Daj jos kvadrata. Ovo je vazno za one sto nam prodaju pricu o zmijama, pacovima i narkomanima. Eto, niko ne kaze da nesto ne treba da se umije, modernizuje... samo ne radikalskim metodama.
 
Restoran je vlasništvo Miškovica Delte
Putevi srbije jesu tražili izmenu plana
Simpo je vlasnik salona i skoro je renoviran
Zgrada poreske tj kako kaže gore sdk je državna
 
Страшно, у Београду баш мало који угоститељски објекат може да опстане.
 
To se bas dugo radi bez nekog privođenja kraju
 
Страшно, у Београду баш мало који угоститељски објекат може да опстане.

Ako se dobro sećam statistike (Amerika je u pitanju), 60% restorana propadne u prvoj godini nakon otvaranja, a 80% u prvih pet godina.

Mene čudi kako kod nas više restorana ne propadne jer mi se čini da ljudi sede u restoranima da pijuckaju kafu i kiselu, a ređe da jedu.

U mnogim zemljama ne dozvoljavaju da se u restoranima zauzima mesto ako se neće ručati ili večerati, dok kod nas može da se sedi satima sa jednom kafom.

Plus, kod nas mi se čini da restorani rade od jutra do ponoći bez zatvaranja, dok se u drugim zemljama otvaraju samo za ručak i za večeru da bi uštedeli.
 
Видео сам скоро негде на нету да су само две кафане под заштитом државе у Београду. Знак питања и Руски цар.
 
Видео сам скоро негде на нету да су само две кафане под заштитом државе у Београду. Знак питања и Руски цар.
nije ni čudo onda što ovako prolaze ove kultne koje nisu pod žatitom države, s obzirom da ruski car ne postoji hahah
 
Ako se dobro sećam statistike (Amerika je u pitanju), 60% restorana propadne u prvoj godini nakon otvaranja, a 80% u prvih pet godina.

Mene čudi kako kod nas više restorana ne propadne jer mi se čini da ljudi sede u restoranima da pijuckaju kafu i kiselu, a ređe da jedu.

U mnogim zemljama ne dozvoljavaju da se u restoranima zauzima mesto ako se neće ručati ili večerati, dok kod nas može da se sedi satima sa jednom kafom.

Plus, kod nas mi se čini da restorani rade od jutra do ponoći bez zatvaranja, dok se u drugim zemljama otvaraju samo za ručak i za večeru da bi uštedeli.
То ми је и разумљиво, али нама нестају локали са више од деценије постојања који су познати у својим крајевима.
 
Ako je lokal poluprazan, tj. u periodima kada je poluprazan, savršeno je svejedno da li dvojica-trojica likova sede 2 sata i piju 3 pića ili jedu tri ručka i 6 pića.

Restoranu to ništa ne menja u tom trenutku odnosno u tom periodu.

To jurenje da se sve optimizuje i da se sve dotera na 100% efikasnosti non stop će uništiti mnoge lepe stvari koje smo imali i poznavali u prošlom veku.
 
Pa dobro, neću reći da meni nije lepo kad dođem kod nas i mogu u restoran da uđem kad hoću i to bez rezervacije. Ali čini mi se da to nije održiv sistem.

Ovde gde živim restorani uglavnom rade od 12 do 3 i onda opet od 6 do 10.

To je dakle 7 sati rada, plus recimo osoblje verovatno ima još pola sata pred otvaranje i pola sata nakon zatvaranja.

Kad bi radili kao kod nas od jutra do ponoći, nema šanse da bi izdržali da plaćaju tolike sate osoblju, plus struju i ostale dažbine za sate u kojima nema mušterija.

Mislim da je kod nas to moguće jer osoblje radi na crno, slabo ih plaćaju a struja i dažbine su jeftine u odnosu na mesto sa kojim upoređujem.

Tako da sve te "mnogo lepe stvari koje smo imali" imaju i mračnu stranu.
 
Ma većina njih zarađuje ok ili bolje od ok. Malo je onih koji stvarno ne mogu da pokriju troškove. Ne brinem se ja za većinu njih.

Još su u Beogradu naduvali cene posle Korone i sa najezdom Rusa samo tako...

Ok mi je to da neki od njih uvedu kraća radna vremena, ali onda i da olade malo sa cenama. A oni neće to. Oni bi skratili radno vreme, sve cene zadržali iste, a imali bi još manje rashode zbog manjeg rada osoblja i kuhinje tokom neradnih sati. I onda bi imali još veći profit.
 
Poslednja izmena:
Ti sto rade dvokratno uglavnom to rade zbog kuvara, da bi mogli da odrade pripemu na vreme, a da ne zaginu, pogotovo ako ih nema mnogo. Kod nas sve uglavnom sve svodi na rostilj pa i nije neki problem. Pripreme nema, a gotovo za 10min.
 
Vrh