Šta je novo?

Rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra

nbumbic":2i3rpiqj je napisao(la):
Nenad":2i3rpiqj je napisao(la):
Vec par puta mi je palo na pamet da bi bilo odlicno kada bi se ove udzerice od crkve prema bulevaru srusile i kada bi se crkva stvila kao centar jednog lepog parkica. Pusta masta...
To je i bilo predviđeno.
Onda je ispalafrka jer je neki lik sagradio novi objkat, a nisu mu rekli da ne može.
Ne znam da li je od onda promenjen plan, verovatno jeste
To je taj mini "trzni centar" od koga mi se povraca,staklenac u malom,po urbanistickom planu tu stoje zgrade,nisam znao da je planiran park,stvarno bez veze,zanimljivo bi bilo jer bi time crkva bila prakticno na bulevaru i ne bi bila zakrcena tim udzericima.Nadajmo se da jednog lepog dana kada budu tuda gurali ump i skidali dobar deo parka na uglu trscanske i bulevara da ce napraviti zauzvrat taj park izmedju crkve i bulevara :)

Obratite paznju kako je nazvan plac na kome je taj "trzni centar"- Gradiliste,dakle plan je pravljen zbog UMP-a a uvalise i to cudo onako usput za kusur.

Plan je iz 2000,pa verujem da postoji mogucnost da tamo bude park.

http://urbanizam.zvezdara.com/dn/pdr04_rakiceva.kml

abcdb.jpg
 
Problem su verovatno imovinsko-pravni odnosi, jer tu ipak ima dosta udzerica. Dodatna otezavajuca okolnost je sto u ovom slucaju na tom zemljistu ne bi nista bilo gradjeno, pa je raseljavanje stanovnika/udzerasa cist "gubitak" za Grad. Losa situacija za trenutnu finansijsku poziciju :(
 
Da pohvalim momke u plavom,juce je saobracajna policija pocela da pise kazne za bahato parkirane dzipove bas tu gde zivi jerry :kk:
 
Nenad":2q3zgdvb je napisao(la):
pa je raseljavanje stanovnika/udzerasa cist "gubitak" za Grad. Losa situacija za trenutnu finansijsku poziciju :(
Raseljavanje u suštini može da bude i profitabilno, a u najgorem slučaju Grad bi trebao da bude na nuli.

Problem je u ograničenoj spratnosti i korumiranosti Gradske uprave
Ne tako davno, u socijalizmu, bi grad porušio udžerice uz pomoć investitora (kompanija koje su svojim radnicima gradile stanove ili stambenih zadruga).
Potom su ti isti vlasnici udžerica dobijali stanove u zgradama izgrađenim na nihovoj lokaciji.

Takođe bi se u Bulevaru ili njegovoj okolini sagraditi više solitera, u kojima bi deo stanova bio namenjen za raseljavanje.
Dalje ista gustina naseljenosti se postiže i povećavanjem spratnosti, a zemljišta se osobađa za zelene površine.
Od Vuka do Batutove nema ni jedne zelene površine što je po meni lično katastrofa

Trenutno je zastoj na tržištu nekretnina pa bi to išlo teže, ali recimo 2007/8 bi taj sistem funkcionisao odlično.
 
vucko":3nj49zkf je napisao(la):
Da pohvalim momke u plavom,juce je saobracajna policija pocela da pise kazne za bahato parkirane dzipove bas tu gde zivi jerry :kk:
Da su momcima u plavom u prethodnim godinama stavljali lisice na ruke, ne bi morali danas da hvalimo nekoga za nesto sto mu je svakodnevni posao. Zamsili da sada hvalimo profesore jer su danas predavali, ili pekare jer su danas zamesili hleb.
 
@Jerry
Sada videh, lepo se slazu LED diode i kartonske kutije::S
Jedva cekam da ih uklope sa ciradma veselih boja.

p.s Ti stanujes kod Samsonovog kontejnera ?
 
ebale ih sušilice za veš, kartonske kutije i kuvani kukuruzi..
 
Evo bas sad kad gledam ove fotografije Bulevara jos vise sam siguran da je Beogradu potrebna svojevrsna 'renesansa' u arhitektonskom smislu...sto bi znacilo, farbanje, farbanje i farbanje, krecenje i sredjivanje fasada na veliko...otprilike ekvivalentno akcijama u Parizu pre mnogo godina kada su ruseni citavi blokovi i pravljeni novi bulevari!
Slabo vrede i ti novi plocnici pod kutijama preprodavaca, i novo ruho ulice pored svog tog sivila i jada gradjevina...pretpostavljam da prolaznici, kako beogradjani tako i posetioci nece gledati dole u beton ( da ne kazem pod) vec oko sebe?
Ne znam kako, ne znam kojim parama...vise puta sam razmisljao sta bi se i kako tu moglo uraditi, sta bih ja mogao da predlozim kad znamo svi kakav je gradski budzet, kakve mnogo vece probleme ima grad od tih 'estetskih'..... ali ono, mislim se, makar bi moglo u tim glavnim ulicama koje su ogledalo grada tipa Bulevar, Kradjordjeva ( koja je totalno i bezobrazno zapustena a jedna od najlepsih), Kneza Milosa donji deo itd. fasade da se srede.....
ocigledno da onaj program 'Popravimo zajedno' daje mizerne rezultate...a kako i ne bi u tolikom gradu, i da je 5 puta vise obnoljenih fasada tesko da bi dosle do izrazaja u tom moru sivila.
Motalo mi se po glavi i to da bi grad eventualno mogao da pokrene akciju na taj nacin sto ce dati investitorima pravo da nadograde postojece zgrade (i time zarade) za po jedan sprat odnosno za onoliko koliko je visoka susedna zgrada tako da se postigne identicna spratnost susednih zgrada i za uzvrat da mora da sredi citavu fasadu zgrade ( ali onako i iskljucivo kako grad propise uz strog nadzor). Ili cak mozda i da se osnuje komisija koja ce reci za tu i tu zgradu za obnovu fasade mora se platiti toliko i toliko novca koji bi dobio grad i odmah nakon toga radio fasadu. .... Ak ima neko neki drugi predlog, voleo bih da cujem:) naravno, da je optimalan u smislu novca i izvodljivosti, jer da grad ima budzet kao Bec ili Pariz, to bi vec bilo reseno :)
evo, sad bi npr. bilo idealno uz horizontalnu rekonstrukciju ulice raditi i sve ovo okolo i zaokruziti tu jednu citavu celinu koja ce da lici na nesto.
 
Da ova tema je prava, jer izgled grada u velikoj meri ceni se i po izgledu fasada,protiv toga sam da bilo kakva nadziđivanja se dozvole u zamenu za sređivanje fasada jer je to do sada znatno narušilo vizuru i arhitekturu grada,a bilo bi izvor stalne korupcije,ovo drugo je mnogo bolje recimo Grad napravi trogodišnji plan,koliko sredstava će se odvojiti iz budžeta grada ili kredita i donacija i koliko blokova srediti,grad bi bio podeljen na tri zone,prvog prioriteta (uži centar-posebni turistički značaj ) drugog(krug dvojke)...trećeg.., e sad pored toga bi se odredile posebne kategorije;zaštita zgrada od istorijskog značaja,arhitektonskog i sl.osim onih pod zaštitom države,nova kategorija bi bila Bulevari kao najmasovnije posećena javna mesta i Soliteri (zgrade više od 10 spratova) sećam se da je u Berlinu posle ujedinjena odrađen sličan program gde je grad odvojio sredstva da se okreče fasade solitera da bi se dobio lepši izgled visokih objekta koji su reper u gradu,recimo da bih počeo od onih četri solitera iznad Prokopa,pa onda NBG kod Sava Centra i dalje.. :kafa:
 
Trebalo bi obojiti ne samo posivele nego i betonske fasade nekih solitera,posebno na Novom bgd.
 
Neverovatno koliko je korupcija prisutna u ovom drustvu, prosto je nemoguce naci nekoga ili neku drzavnu sluzbu u kojoj ne vlada korupcija.
Sve teme koje se zapocinju i o kojima se diskutuje na ovom ili nekom drugom mestu moraju biti posmatrane kroz prizmu korupcije, jer je ona cesto uzrok zbog cega nesto ne izgleda onako kako nam je receno, ili kako bi smo zeleli.
Juce odoh da kupim nesto na Bulevaru, i sretoh jednu prodavacicu. Srecem je cesto pa zna da sam iz kraja. Rece mi da napusta posao jer gazda nece da je prijavi. Upitah je kako to , kada radi vec mesecima na tako prometnom mestu kao Bulevar a da nije prijavljena. Odgovorila mi je - Lako gazda zna ove iz inspekcije pa ga bas briga, niko ga i ne gleda pa on i nece da me prijavi. Inspekcija Zvezdara je zaduzena za njeno mesto.
Jutros odoh da bacim djubre i smorih se kanta prepuna.Odlucim da zovem gradsku cistocu i upitam ih gde su kontejneri koji su tu bili 25 godina, a vec godinu dana ih nema. Dobio sam odgovor od zaposlenog - Znate kako je to gospodine, neko je verovatno nekome dao malo, da se kontejneri sklone odatle, pa zato vec godinu dana umesto 4 , u ulici imate 2. Upitah ga, ako vec znate to, sto niste nesto preduzeli i vratili kontejnere. Nazalost nisam mogao da dobijem odgovor, upravnik je na odmoru da se javim za desetak dana pitace ga.
Gradska cistoca, odsek Zvezdara.
Prijavljivao sam parking servisu parkirana vozila nasred pesackog prelaza, ali nisu odneli kola, niti pisali kaznu, nije im bas bila jasna situacija, tako su mi rekli.
Sada prolazim pored mesta rezervisanog za invalide, isto u nasoj ulici, gde je po ceo dan parkiran automobil preprodavca, koji nije invalid, ili barem nema takvu oznaku. Glupo i da zovem ove korumpirane kada vec znam da ce mi objasniti da nisu u mogucnostu zbog objektivnih poteskoca da odreaguju, onako kako samo oni znaju.
Dzaba prijave, davanje licnih podataka, odnosnje fotografija,kada parking servis Slavija nema sanse da napise kaznu,
Dok sam pokusavao da sabijem djubre u nepostojece kante gledam novi kafic u ulici.
Lep mali, simpaticna basta. Ali kako to kada je pre 3 dana tu bila graza, i video sam papir i traku da su prekinuti radovi zbog nelegalne gradnje. Mislim da znam kako je traka skinuta , kafic sazidan, i danas lepo radi, sa sve reklamom - Lokal u pripremi.

Mozda bi bilo korisno imati neku temu koja bi se bavila korupcijom, i idejama kako da se ona smanji.

znam da je offtopic, ali nekako mi se cini da je svaka tema bez tog segmenta nekompletna.
 
Presavij tabak pa piši Đilasu ,jedino on može da ih ispič....,posmenjuje par likova i onda bi postali efikasni barem za neko vreme.. :kafa:
 
Presavij tabak, izvadi pasos pa pali na neko bolje mesto, nazalost jedino resenje. :bash:
 
Bilo je i gorih vremena,a ovde usled krize ipak stvari idu napred, septembra uvode komunalnu policiju pa se neće isplatiti da se izigrava zakon a konačno imaćemo kome da se žalimo i tražimo akciju,recimo kod depoa u Bulevaru video sam desetak tezgi sa bižuterijom,nakitom isl.recimo to mi ne smeta, ima toga i drugim gradovima,bilo bi dobro da se postave tipske tezge a pored svake plastična kanta za smeće,tako da to deluje uređeno i lepo ,a prodavci bi morali da imaju obezbeđen mobilni toalet ili ugovor o korišćenju u objektu,e sad one sa brushalterima i vešom treba juriti iz žestoko kažnjavati.
 
Ne, ne, onima sa brushalterima treba uvesti obaveznu probu robe pre prodaje, i da vidi[ kako se Bulevar lako ulepša :D
 
kingmanowar":150ceaa6 je napisao(la):
Presavij tabak, izvadi pasos pa pali na neko bolje mesto, nazalost jedino resenje. :bash:
Можеш слободно и ти за њим. Па обојица да пронађете решење.
 
kingmanowar":1188mfj4 je napisao(la):
Presavij tabak, izvadi pasos pa pali na neko bolje mesto, nazalost jedino resenje. :bash:
ja to vec uradio :)

nece se dole promeniti nista ni za 100 godina...i nije ni cudo da je tako kako je.

Kao se nema para, mali BDP (zasto?), kriza... a ja mislim da je nesto drugo, klasican primer rekonstrukcija Pozeske ;)
 
P.a.u.L.i.":19gygkqs je napisao(la):
kingmanowar":19gygkqs je napisao(la):
Presavij tabak, izvadi pasos pa pali na neko bolje mesto, nazalost jedino resenje. :bash:
ja to vec uradio :)

nece se dole promeniti nista ni za 100 godina...i nije ni cudo da je tako kako je.

Kao se nema para, mali BDP (zasto?), kriza... a ja mislim da je nesto drugo, klasican primer rekonstrukcija Pozeske ;)
Svaka cast druze, i ja se nadam da cu uskoro u slobodni svet. :kk:
 
"...Тамо су куће од чоколаде,
Прозори су од мармеладе..."

Ко год мисли да се срећа и успех проналазе негде другде, а не у себи самом, као и да је неко други дужан да му их обезбеди - или је бу****, или је сувише млад и неискусан.

За вас сам сигуран да сте млади и неискусни и зато вам, без ироније, желим да се што пре ослободите заблуда. Па било то у Србији, било негде у белом свету. А знајте да ако у њега идете како бисте побегли од проблема, од тога нема ништа.:grand:

У блиском окружењу имам довољно примера вршњака (40+) који су професори западних универзитета, менаџери, бизнисмени... па ипак им многе ствари недостају и неки грч, жал и притајено незадовољство увек провејава када се сретнемо. Да не говорим о људима који су овде имали нешто, па отишли да би радили послове далеко испод онога за шта су се образовали и квалификовали. Они су као пинг-понг. Час би се вратили, па кад виде да овде нико не чека баш њих, увређено опет одлазе. До следеће депресије која их ухвати. Најстрашније је што се ради махом о најобразованијем слоју наше популације, чији потенцијал одлази у неповрат.

Све то се, наравно, не односи на људе који у свет одлазе због усавршавања и како би се што стручнији и образованији ухватили у коштац са животом. Било у Србији, било у далеком свету.

Дакле, од квалитетног људског материјала саздан је онај...

"...Ко је кадар стићи и утећи
И на страшном месту постојати." ;)
 
sizif":3qsc7e3q je napisao(la):
"...Тамо су куће од чоколаде,
Прозори су од мармеладе..."

Ко год мисли да се срећа и успех проналазе негде другде, а не у себи самом, као и да је неко други дужан да му их обезбеди - или је бу****, или је сувише млад и неискусан.

За вас сам сигуран да сте млади и неискусни и зато вам, без ироније, желим да се што пре ослободите заблуда. Па било то у Србији, било негде у белом свету. А знајте да ако у њега идете како бисте побегли од проблема, од тога нема ништа.:grand:

У блиском окружењу имам довољно примера вршњака (40+) који су професори западних универзитета, менаџери, бизнисмени... па ипак им многе ствари недостају и неки грч, жал и притајено незадовољство увек провејава када се сретнемо. Да не говорим о људима који су овде имали нешто, па отишли да би радили послове далеко испод онога за шта су се образовали и квалификовали. Они су као пинг-понг. Час би се вратили, па кад виде да овде нико не чека баш њих, увређено опет одлазе. До следеће депресије која их ухвати. Најстрашније је што се ради махом о најобразованијем слоју наше популације, чији потенцијал одлази у неповрат.

Све то се, наравно, не односи на људе који у свет одлазе због усавршавања и како би се што стручнији и образованији ухватили у коштац са животом. Било у Србији, било у далеком свету.

Дакле, од квалитетног људског материјала саздан је онај...

"...Ко је кадар стићи и утећи
И на страшном месту постојати." ;)
naravno da ima, jer problem nije u nama (mislim na konkretnog pojedinca) nego u okruzenju i svemu sto ono nosi.

A te koji sire te negativne signale iz udobnih fotelja kancelarija svetskih univerziteta pozdravi...i pitaj sto se ne vrate ako im je tako lose :p
a milioni su u pitanju (sto profesora sto ostalih)...:bash:
tacno znam te price i tkzv. depresije, setu...koja traje otprilike dok ne dodju dole i budu 7 dana, pa pocne sve da im se vrti u glavi od toga gde su i sta ih je zadesilo.

P.S. ja prokomentarisah kratko ono sto je decko napisao na ovu temu...covek hoce da pukne od tog haosa, korupcije i nije nem na stvari koje normalnom coveku smetaju, i sto to tebe iritira? Mislim da je cinjenica sve sto je napisano u nekom postu gore o korupciji gde god covek pogleda kao i to da se nista nece promeniti ma ziveo ja jos 3 zivota. Zato, vratimo se na temu o Bulevaru.
 
Vrh