Ако сте већ против Вучића и његове СНС секте, лепо би било да не преузимате њихову матрицу за оптуживање и оцењивање група, насеља, организација, појединаца. И ја сам био данас на гробљу да очистимо и средим око гробних места мојих предака и припремим за задушнице. Ми староседеоци имамо можда ги-гу нагласак али немамо баш никакве везе са бугарском. У 19 веку је овај потес насељен Србима претежно из јужне Србије, данашња општина Житорађа и околина. То је историчар Александар Бачко научно доказао приликом писања књиге о М. М. Лугу која је издата пре 20 година од стране наше парохије. Тако да не треба да ширите дезинформације и полу информације. Касније 70их и 80их година доселило се доста људи са југа Србије, са Косова и Метохије а у току ратова деведесетих из свих бивших југословенских република. Ценим да Бугара има испод 1%.
Што се тиче гаса, да ли ће га бити или неће то је велико питање које не зависи од нас нити од наше власти. Да ће бити јефтин, неће. Али ни вама у становима није јефтино грејање, и пелет је јако скуп. Тако да је гас ако се рационално користи, прихватљив еколошки а и експлоатација је врло комфорна. Не треба се подсмевати баш сваком подухвату, посебно не људима који се боре да обезбеде себи и својим породицама боље и комфорније услове за живот.
Што се тиче гласања, нажалост СНС иако ништа није значајније урадио у инфраструктури на потезу од Устаничке према Калуђерици, добио је већину гласова. Али гледано процентуално то је око 35% бирачког тела, тако да је она констатација са Вучићевим сликама, у најмању руку безвезна.
Морам вас подсетити, пошто можда не знате или се не сећате, да је однос ДС-а док је био на власти био благо речено понижавајући према Луговима. Председници општина у то време нису ни залазили у наше крајеве нити су разговарали са људима одавде. Ако хоћемо промене, потребан је озбиљан приступ, без етикетирања, озбиљна критика и конструктивни предлози.