Šta je novo?

Rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra

Синоћ сам прошао туда у 23:11.
Пукла цевка испод платана, и однела подлогу. Наравно, страдао је платан.
Колико је здраво за стабло да му по овом мразу ваде корење, не знам, али добро никако није....
Оно, чега смо се бојали, се догодило много брже него што је ико очекивао. :(

Tako sam i mislio,diletanti :bash:

Obrati paznju na spin,

a zbog vode koja se izlila na trotoar napravio se krater koji je oštetio jednu od kaseta u kojoj su zasađeni novi platani.

Ispada da je voda dosla na trotoar pa se slila u kasetu za drvo,a zapravo je cev pukla u kaseti jer prolazi kroz nju.

Imaju onih 10tak rezervnih stabala pa ce staviti njih ako ovo ne moze ponovo da se sadi

vucko":2uryixd6 je napisao(la):
Imaju onih 10tak rezervnih stabala pa ce staviti njih ako ovo ne moze ponovo da se sadi
Може да се сади, али постоји могућност да се не прими и осуши.
Овим темпом, потрошиће брзо тих 10 резервих платана.

112735_bgplatan-foto-m-peric_ff.jpg

U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA
Pukla vodovodna cev - zemlja progutala novi platan

M. L. | 01. 02. 2011. - 14:32h | Foto: M. Perić | Komentara: 0
Bulevar kralja Aleksandra ostao je bez jednog platana! Sinoć oko pola deset, kod broja 286 u ovoj ulici , pukla je vodovodna cev i nakvasila zemlju, koja je danas za sobom povukla i jedan platan.

Na sreću, mlado drvo preživelo je ovu nezgodu i već za koji dan ponovo će se naći na svojoj "ploči".

- Kada ga je zemlja povukla, platan se nakrivio, ali smo ga na vreme spasili. Danas smo sanirali vodovodnu cev a za dva do tri dana dovešćemo platan i ponovo ga posaditi - rekli su radnici komunalnih službi koje smo zatekli na mestu nezgode.

Stanari koji su se u tom trenutku vraćali iz obližnjeg marketa zabrinuto su gledali gde je "njihov" platan, ali kada su čuli da će ipak biti vraćen mirno su nastavili ka svojim kućama.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/232851/Pukla-vodovodna-cev--zemlja-progutala-novi-platan

stf":xlmr7b9q je napisao(la):
vucko":xlmr7b9q je napisao(la):
Kupice se novi, ajde nemoj da si sitna dusa :D

Slabo sam se nesto duze setao po Bulevaru, ali to koliko sam se setao i dalje mi je izgledalo porilicno ok. Nisam imao toliko zamerki (ili mi je mozda sav onaj haos bio toliko odvratan, da sada slabije primecjem), mada ima par mesta koja mi izgledaju totalno nenormalno.
Ima jedan semafor kod Pop Stojanove, nalazi se nasred pesackog prelaza, po meni je to suludo. Kod onog trznog centra iznad Pop Stojanove , postoji ulaz u trzni centar, njihove stepenice su zauzele pola trotoara, kako je to moguce ? Takodje kod robne kuce Dalas, malo iznad platana 198, tamo gde se suzava trotoar su nasred tog suzenja stavilii hidrant. takodje ispred apoteka i Matijevica, su neke plocice koje uopste nisu behaton ploce, pa su sada odradili upgrade tih plocica zalepivsi neke reljefne gume, sve to se nalazi samo na tom mestu tih 20 metara, kao cir na d***u, Ali meni nekako sve to ipak nije izgledalo toliko strasno. Medjutiim pre par nedelja mi je svartio komsija koji zivi kod picerije Golub, i ja ga nista nisam ni pitao, a on poceo da kuka kako nisu normalni sa Bulevarom. Kaze da je vec nekoliko puta pucala cev, ostajali su bez struje vise puta, da nema mesta za parkiranje, behaton se uleze itd...
Neznam da li bas toliko lose, ajde jos malo da vidimo, uskoro ce proci zima i onda cemo videti bolje ;)

Sada primetih na fotki koju je okacio vucko, sa sttudia b, da je u kadru kafic Kornjaca.

Da li neko zna, na koji nacin je on uspeo da od stana u prizemlju solitera, prvo napravi kafic, pa onda i oduzme i ogradi deo parka u kome je drzao letnju bastu, Kasnije je kafic u zgradi izdao banci, a letnju bastu u parku upgrejdovao na zastakljenu i vecu verziju. Sve to je uradio nasred parka. Neznam nasta ce da lici da za koju godinu svi zauzmu parkove, ali mislim da je bezobrazno da to niko nevidi od odgovornih.
kornjaca.jpg

Bulevarac":2hjw9ll1 je napisao(la):
stf":2hjw9ll1 je napisao(la):
vucko":2hjw9ll1 je napisao(la):
Да ти узмем све 4, ћеро, неће да се баци!

@Bulevarac

Platan je ziv,bice vracen,bila je i izjava drvenog advokata u vesti ali su je uklonili.

Sto se tice kornjace i javnog prostora,isto tako je i IDEA deknula prostor sa strane zgrade,a i prva je posekla nekoliko platana pre neku godinu ali niko nije reagovao na to.Tako nesto slicno je hteo i bondjorno da uradi kod batutove ali nije mogao jer je tamo stanica 79ke,inace bi verovatno bio isti scenario.A u celom bulevaru su ukloneni kiosci,osim tog jednog sa slike,jednog jos nize ka lipovom ladu i trecem gde je bio platan 198.

Sklonjeni platan uskoro će biti vraćen

M. L. | 01. 02. 2011. - 16:07h | Foto: M. Perić | Komentara: 41
Platan koji je sklonjen iz Bulevara kralja Aleksandra kod broja 286, zbog radova na vodovodnoj cevi koja je pukla sinoć oko pola deset, nije oštećen i ubrzo će biti vraćen na svoje mesto, kaže za "Blic" direktor "Zelenila Beograd" Radovan Draškić.

"Vodovodna cev nije prolazila kroz betonske ploče koje štite sadnicu, već je voda koja se nakupila tokom noći, nakvasila zemlju i povukla platan. Isto bi se desilo i da je na tom mestu bio automobil ili trafika. Najbitnije je da platan nije oštećen i da će biti vraćen već za koji dan", ističe Draškić.

Firma "Beokran" za platan kod
broja 286 platila 100.000 dinara
Goran Karanović, direktor preduzeća "Beokran" koji je donirao ovaj platan vredan 100.000 dinara kaže da mu je žao zbog nezgode i da očekuje da se "njegovo" drvo ubrzo vrati.

"Donirao sam platan zbog ćerki koje ovim delom Bulevara prolaze kada idu u školu. Zbog njih se i najviše nadam da će platan biti vraćen", priča Karanović.

Stanari koji su se u tom trenutku vraćali iz obližnjeg marketa zabrinuto su gledali gde je "njihov" platan, ali kada su čuli da će ipak biti vraćen mirno su nastavili ka svojim kućama.

Postavljanje novog drvoreda u najdužoj ulici u gradu trajalo je tokom celog novembra prošle godine kada je zasađeno ukupno 416 novih platana. Koliko ukupno ima starih i novih sadnica u celom bulevaru ne znaju da preciziraju ni u “Zelenilu”, ali kažu da ih sigurno ima više od 700.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/232851/Sklonjeni-platan-uskoro-ce-biti-vracen

Bulevarac":1td2fzj1 je napisao(la):
stf":1td2fzj1 je napisao(la):
vucko":1td2fzj1 je napisao(la):
Није била поента у томе... ;)

Vratili su platan.
Sada se jedino vidi da je zemljište malo ulegnutno po kockicama.

Malo u off.

Prilično me iritira kad u Bulevaru koriste tramvaje kojima očigledno nešto nije uredu sa stajnim trapom
Ima ih nekoliko. Između ostalog i jedan iz poslednje garniture tramvaja koji su kupljeni krajem devedesetih (GB 401-420).
Ti tramvaji prilično "poskakuju" što sigurno oštećuje šine. Čak mi se čini da vožnja više nije toliko glatka kaoraceimo u oktobru.

Ne znam zašto je bio toliki problem da ih isključe iz sobraćaja dok nije radila 3 i da ih poprave.
Sad se to sigurno neće desiti bar do dolaska novih trmvaja

Do poskakivanja dolazi zbog neodrzavanja tj ne brusenja tockova redovno podmazivanja i mnogo drugih faktor :kafa:

Direktore, da li znaš šta se dešava sa semaforima u Bulevaru?
Kad će staviti u funkciju one uređaje za davanje prioriteta tramvaju i nepotrebno paljenje crvenog (zbog nepostojećih pešaka).

Немојте ми дирати чоперце бре :grand: Најбољи трамваји у граду тренутно. Да се све одржава како би требало, вожња би била беспрекорно супер.

@nbumbic Nacuh da ce to verovatno raditi pre nego sto dode onaj cafov tramvaj,ne pre...

Inace,vracaju se kiosci u Bulevar :bash:
Na pocetku na Vracaru,a ne znam da li ce i na Zvezdari

Još 23 privremena objekta na Vračaru
Gradski parlament odborio je postavljenje još 23 pokretna objekta u oštini Vračar. Planom je obuhvaćena zona Bulevara kralja Aleksandra, koja zbog rekonstrukcije ranije nije mogla da bude uključena. Tako će ta opština imati 143 privremena objekta.

Било је питање само, кад ће да их врате, односно, ко више да кеша за локацију.

Обрати пажњу Вучко на оне цевчуге што вире из плочника на свим местима где су киосци били некада. Није то за наводњавање платана, јер су они посађени. Није ни за чесме,јер су оне постављене. То је за наше драге лимене сандуке.

....бар ће бити повезани подземно, без каблова који висе изнад глава...и надам се да ће бар бити јединствен дизајн за Булевар.

Nece te vjerovati ali su poslije iks prijava stajaliste 6i7 pravni fakultet smjer ka resavskoj napravili spust za invalide i pomjerice pjesacki nekih pola metra :gobb: dosadlo im da ih smaram :kafa:

Što se tiče kioska u Bulevaru, trebalo bi da se ugledamo na komšije Bugare:

kiosk_low_sofia.jpg

Nije smešno, meni se ovo zaista dopada.

Vec je krenulo nesto na slican nacin i ovde kod nas, kao npr Cornershop. Idealan nacin da se tako i prosiri na Bulevaru. :gobb:

Vrh