Henry_Chinasky
Higher intermediate
Treba se ugledati na svaki predlog koji doprinosi opstem boljitku pa makar to bili i Bugari.
Ма наравно, него назив асоцира на угао.Arnorian":3ivu9psp je napisao(la):Corner shop или corner store не мора да буде на углу.Wile E. Coyote":3ivu9psp je napisao(la):Занимљиво да се ниједан Корнершоп не налази на углу.
http://en.wiktionary.org/wiki/corner_shop
http://en.wiktionary.org/wiki/corner_store
Sigurno da Bulevaru nesto nedostaje, a da pritom ne mislim na kartonske kutije, susilice za ves. Klupe bi bile ok, treba smisliti kakve ?stf":2321c5ke je napisao(la):Само да поставе клупе између платана и супер. То је практично, Шопинг улица средње класе, и пешачка штрафта. Као таква, треба да има клупе.
Не бих да звучим као цепидлака, али морам да поставим примедбе, заправо да поновим како на потезу од "Трудбеника" до Поште у М. Орешковића има места лоше нивелисаних, тако да се задржавају приличне баре, и после мањих киша.Bulevarac":2s460nrc je napisao(la):Danas sam se prosetao Bulevarom od Tasa do Djerma, parnom ,odnosno desnom stranom. Posmatrao sam behaton ploce usput. Nisam primetio da su se pomerale, niti da su ulegle, skoro sve je u ok stanju. Takodje i dok je bio sneg ali i sada kada se topi pa je sve vlazno, ne primecujem neku veliku klizavost. Za razliku od granitnih ploca u centru grada, ili kod ulaza u VMA kada padate i kada je sve ocisceno a samo vlazno, to sa ovim behaton plocama nije slucaj.(drugarica od majke je pala, a i ja sam se jedva zadrzao dan pre toga ispred VMA)
Ono sto mi smeta je malo veci nagib prema ulici, pa je samo pesacenje nekako teze, ili se to meni samo cini. Generalno sam zadovoljan kako je to uradjeno, i ne primecujem neki fuseraj. Znam da od Djerma do Liona ima par mesta koje sam primetio jos na pocetku da su cudno uredjena (hidrant nasred trotoara kod Dalasa, semafor - Pop Stojanova, stepenice kod trznog centra iza crkve kod Pop Stojanove),
ali ovo ostalo mi izgleda korektno.
Taj deo nije sada renoviran ?Nick Slaughter":3rlnmx21 je napisao(la):Kroz Bulevar od Takovske pa na dalje, stotine trotoarskih ploča se razlabavilo! :notok:
Vi govorite o levoj strani odnosno, neparnoj. Nisam se setao tom stranom, pa ne znam kakva je situacija. A oko tih kesa za pse, mislim da smo daleko od toga. Bila je ta korpa sa kesama kod Beogradskog dramskog, ali su naravno vrlo brzo to unistili iz ciste obesti. Preskupe su te kese za Srbiju danas, barem se meni tako cini.ZvezdarkaVracaric":dvnmr0a1 je napisao(la):Не бих да звучим као цепидлака, али морам да поставим примедбе, заправо да поновим како на потезу од "Трудбеника" до Поште у М. Орешковића има места лоше нивелисаних, тако да се задржавају приличне баре, и после мањих киша.Bulevarac":dvnmr0a1 je napisao(la):Danas sam se prosetao Bulevarom od Tasa do Djerma, parnom ,odnosno desnom stranom. Posmatrao sam behaton ploce usput. Nisam primetio da su se pomerale, niti da su ulegle, skoro sve je u ok stanju. Takodje i dok je bio sneg ali i sada kada se topi pa je sve vlazno, ne primecujem neku veliku klizavost. Za razliku od granitnih ploca u centru grada, ili kod ulaza u VMA kada padate i kada je sve ocisceno a samo vlazno, to sa ovim behaton plocama nije slucaj.(drugarica od majke je pala, a i ja sam se jedva zadrzao dan pre toga ispred VMA)
Ono sto mi smeta je malo veci nagib prema ulici, pa je samo pesacenje nekako teze, ili se to meni samo cini. Generalno sam zadovoljan kako je to uradjeno, i ne primecujem neki fuseraj. Znam da od Djerma do Liona ima par mesta koje sam primetio jos na pocetku da su cudno uredjena (hidrant nasred trotoara kod Dalasa, semafor - Pop Stojanova, stepenice kod trznog centra iza crkve kod Pop Stojanove),
ali ovo ostalo mi izgleda korektno.
И још нешто:
Због чега дуж Булевара нису крај канти за смеће поставили и оне кесе као по парковима, за скупљање "минулог рада" наших паса? Мислим, ја носим сваки пут кесу од куће, и скупљам, али, било би боље да постоје и на лицу места, ако је неко заборавио кесу...
Nažalost i na renoviranom delu ima koliko hoćeš razlabavljenih trotoarskih ploča.Bulevarac":1sgh5i2o je napisao(la):Taj deo nije sada renoviran ?Nick Slaughter":1sgh5i2o je napisao(la):Kroz Bulevar od Takovske pa na dalje, stotine trotoarskih ploča se razlabavilo! :notok:
Počela izgradnja novog parkirališta na Zvezdari »
31. Mart. 2011 | (14:35 -> 18:17), Izvor : Studio B, Komentari: 0 komentari
http://studiob.rs/info/vest.php?id=62915&kategorija=Beograd
Počeli su radovi na izgradnji novog parkirališta u ulici Živka Davidovića, u blizini Cvetkove pijace i Doma zdravlja na Zvezdari.
Parkiralište će imati imaće 110 mesta tako da gradjani više neće morati da brinu gde da parkiraju svoje automobile, naročito pred praznike, kada su na pijacama tradicionalno velike gužve.
Zvuk automobila koji kruže izmedju Cvetkove pijace i Doma zdravalja, trazeći mesto, nadjačale su mašine. Počela je izgradnja novog parkinga, važnog ne samo za stanare, vlasnike lokala, već i za pacijente koji dolaze u Dom zdravlja.
U toku su radovi na uredjenju prizemnog nivoa na kojem će biti postavljen fast park koji će omogućiti da se na najbolji način iskoristi postojeća denivelacija terena. To znači da će na raspolaganju biti 4 nivoa za parkiranje.
- U neposrednoj blizini parkinga je Dom zdravlja, kao i pijaca, gde dnevno gravitira veliki broj ljudi. Od kada je završena rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra, parking prostor na ovom mestu je najpotrebniji. JKP „Parking servis" će u ovoj godini radi regulisanja problema parkiranja ponuditi Beogradu novih 1.500 parkirnih mesta - istakao je Boban Kovačević, direktor JKP "Parking servis".
Predsednik opštine Zvezdara Milan Popović rekao je da je u okruženju objekata od opšteg društvenog značaja, kao što je Dom zdravlja i Cvetkova pijaca, veliki problem bilo parkiranje.
- Ovaj deo grada je veoma star i nije u potpunosti rešen ni urbanistički ni saobraćajno. Mi pokušavamo da ovde rešimo pitanje saobraćaja i da napravimo sistem jednosmernih ulica, koje će omogućiti građanima da lakše funkcionišu. Kada uz to budemo dobili i parking, tada ćemo moći da kažemo da je ovaj deo grada „upakovan" u saobraćajnom smislu - precizirao je Popović.
U ulici Živka Davidovića nalaziće se 2 ulaza i 2 izlaza, koji će biti opremeljeni standardnom automatskom kontrolom naplate, koj aće se vršiti pre preuzimanja vozila.
Cena parkiranja biće u skladu sa cenama na ostalim parkiralištima koja se ne nelaze u najužem gradskom jezgru. Odredjeni broj mesta biće dostupan stanarima, zaposlenima u DZ i osobama sa invaliditetom.
Slobodnu površinu u blizini Doma zdravlja, na kojoj je Parking servis počeo da izvodi radove, ustupila je opština Zvezdara. Kraj radova očekuje se za 2,5 do 3 meseca.