Šta je novo?

Rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra

Otvorena je nova tema http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?id=1437 koja pokriva buduce prosirenje Bulevara od Cvetkove pijace do Ustanicke ulice tako da se diskusija sa tom temom nastavlja na linku koji sam postavio. Ovde mozemo nastaviti sa komentarima o rekonstrukciji bulevara do Cvetkove pijace i ostalim zanimljivostima vezanim za bulevar u na tom potezu.

To je bilo jos pre nekoliko dana,sad ljudi imaju teorije zavere jer neki kazu da je pala u korenu pa da nije,sve u svemu mislim da je vetar kriv.

Nego,raskopan je cosak malo iznad djerma gde je onaj grcki giros,izvadjene su ploce,mora da je tu pukla neka cev ili nesto?

Postavljene su halo govornice,jedini problem je sto su im nogare ispod plocica pa ja koji sam ispod prosecne visine moram da se sagnem kada telefoniram odande.Mogu misliti kako je recimo nekome od 190 cm

Vucko,ti si u toj prici pa da te pitam...jel ovaj deo ispod Vjekoslava Kovaca jedini za koji jos uvek nije usvojen plan? Mislim na potez od Cvetka do Ustanicke naravno...

Hm...Sa leve strane jeste.Dok sa desne od gospodara vucica do predazdnje stanice tramvaja nema planova(preko puta stare okretnice 6ice).

^^^

Veruj mi nekada mi dodje da napravim neki "Fat and Tall" NVO. Cim udjem u GSP svi me u startu mrze.

Nisam danima prosao Bulevarom, kako prezivljava prvu zimu posle sminkanja?

Koliko videh bulevar se dobro drzi,pogotovu imam pohvale za one ploce za slepe jer nisu klizave za razliku od ostatka trotoara koji je behaton.Mada,pravi sud cemo dati tek kad prodje zima.

Tramvaji idu istom brzinom kao i u leto :kk:

vucko":e2scf9xw je napisao(la):
To je bilo jos pre nekoliko dana,sad ljudi imaju teorije zavere jer neki kazu da je pala u korenu pa da nije,sve u svemu mislim da je vetar kriv.
Dobro, mislim da ne treba sada zbog frke oko platana da vidimo neciju losu nameru u svakom stablu koje je poseceno. Malo se cini mi se preteruje sa time.

Nego vratili se prodavci po trotoarima od gosvrtijeve do depoa su okupirali trotoar sad ce sve po starom :kafa:

direktor":c986oyc2 je napisao(la):
Nego vratili se prodavci po trotoarima od gosvrtijeve do depoa su okupirali trotoar sad ce sve po starom :kafa:
NE OPET ! Bas sam se navikao i to mi je mozda i najvise prijalo, sloboda prilikom kretanja. Jeste da je monotono, izlozi uglavnom jadni, zgrade oronule, ali barem mozes da hodas relativno normalno. Kada je bilo lepo vreme, sa uzitkom sam spartao od Vuka do Liona i super sam se osecao zbog te slobode. Ja nisam video nijednog preprodavca od kad su poceli zavrsni radovi.

Gledah pdf firme cep,ima brdo zanimljivih stvari,a najzanimljivija je sto oni sve planove za bulevar.Evo kako zamisljalju bulevar.Zaokruzih dva najzanimljivija dela

1b4-buleva.jpg

Dakle ruzveltovu ce ukinuti posle raskrsnice sa 27 marta i ukinuce raskrsnicu sa bulevarom koja je,slozicete se uzasna.A 27 marta da ce sprovesti sa druge strane lole na buduci proboj trnske.Veoma mi se svidja resenje!Time dobijamo veliki park u kontinuitetu i veliki trg izmedju lole i opstine zvezdara!

A drugo resenje je kruzni tok za gospodara vucica i bulevar.

Uzeto iz
http://www.cep.rs/za_sajt/cep.pdf

Inace,oni su bili domaci partner ineka za belam pa je to skoro sigurno povezano sa metroom.

Kako vam se cini ovo saobracajno resenje za vukov spomenik?

P.S.U PDF-u se vidi da ce biti omoguceno desno skretanje iz Kneza Milosa u Bulevar i da ce takva ostrva za skretanja biti i na raskrsnici sa batutovom,trscanskom i Beogradskom.

Ово за промене код Вука је интересантно, мада пробијање Трнске вероватно није у плану ни за даљу будућност, с обзиром колико би рушење тих зграда коштало.

Ovo je fenomenalno resenje. Skidam kapu. Tacno, dobijamo 2 ogromna trga, a ne gubimo nista.
Sto se tice Trscanske, mislim da tamo nema zgrada, a Novogradnje su poprilicno uvucene. Izgleda da se priprema trasa za neku blizu buducnost.

vucko":26spgt0g je napisao(la):
Dakle ruzveltovu ce ukinuti posle raskrsnice sa 27 marta i ukinuce raskrsnicu sa bulevarom koja je,slozicete se uzasna.A 27 marta da ce sprovesti sa druge strane lole na buduci proboj trnske.Veoma mi se svidja resenje!Time dobijamo veliki park u kontinuitetu i veliki trg izmedju lole i opstine zvezdara!
Ukoliko se to uradi, onda tramvajske šine treba prebaciti u sredinu ulice, da bi što manje mesta zauzimale, ako uopšte tu opstanu..

u trnskoj nema zgrada,put ce ici tacno preko restorana orasac i radnje onog lika koji je gravirao plocice za platane :p

Od kruznog toka kod kalenic pijace trnska ima lufta sa desne strane,mozda imaju 2 kucice +orasac da se sruse.

Moram reci da je fenomenalno resenje!

Takodje ce tu ulicu trnsku da poteraju i pored opstine vracar izmedju pijace i opstine do njegoseve.Dakle dobicemo veoma solidnu vracarsku magistralu,next best thing do one ideje o pravljenju raskrsnice u ruzveltovoj rusenjem beskonacno zgrada na vracaru :)

Svidja mi se resenje prostor oko Vuka. Sto se tice kruznog toka Bulevar/G. Vucica i to je super, ali samo za automobile. Za sinski saobracaj kruzni tokovi su smrt.

Nece biti sinskog saobracaja jer ce tu metro pa makar bio i belam imati podzemnu stanicu :kk:

Vucko aj postavi i tri de prikaze sa istog sajta posto mi nesto nije jasno ta nova ulica ce proci izmedu doma lola i spomenika cirilu i metodiju a zatvara se ona isprd opstine zvezdara ili ja nesto nisam dobro skonto na renderu :kafa:

Siniša":36fb6qbg je napisao(la):
Svidja mi se resenje prostor oko Vuka. Sto se tice kruznog toka Bulevar/G. Vucica i to je super, ali samo za automobile. Za sinski saobracaj kruzni tokovi su smrt.
Pa i ne mora da bude. Ako drumski ide u kruzni tok, sinski bi ga ravno sekao.

vucko":2fjvwy83 je napisao(la):
Vučko,
sudeći po slici, park baš i neće biti potpuno u kontinuitetu. Rekao bih da će tramvajske šine ići gde su i do sada išle. A proširenje prema Tehničkim fakultetima ide na uštrb smanjenja parka ispred Lole, i to najlepšeg dela parka. Ipak su park i Lola bili celina i to mnogo lepša nego što će biti park i bočna strana Tehničkih fakulteta. A što se tiče rešavanja saobraćajnih problema, ako su ona na račun ono malo lepog u ovom gradu, onda nisam za to.

Vrh