To što postoje plan i nadležni organi koji su dopustili ovakvu sramotu a i opasnost, ne znači da do kriminala nije došlo. Reći da ovo nije kriminal je kao kad bismo rekli da Dinkić nije kriminalac. To što nikad nije dokazano ne menja činjenicu da se njime bavio i oštetio državu za ogromne pare. Namerno sam uzeo njega za primer jer em što je bio deo svih garnitura, em je opšte poznat u Srbiji po svojim krađama. Ali mu niko ništa ne može jer je zakonski čist i nedodirljiv. Ali opet dakle, to ne menja činjenicu da je u pitanju kriminal.
Isto važi i ovde. Da, sad je gotovo. Da, papirološki i zakonski gledano, tu je (verovatno) sve na mestu. Al to ne menja činjenicu da je počinjen kriminal. Mada... čak i pored svega toga, i dan danas vlast i nadležni da hoće, isčeprkali bi ko je bio takva degenerična slepčina i ljiga da odobri takav projekat. I ako ništa drugo, našli bi bar 20 propusta koji bi im dali osnovu za rušenje i krivično gonjenje investitora. Sve se može kad se hoće.
Ali neće to rade. Jer ih boli patka da rade svoj posao. Što je takođe jedan vid kriminala.
Uopšteno rečeno, meni je više pun ku*** da već godinama u medijima slušam naserenjake kako non stop laju na prethodne vlasti i opoziciju i iznose razne tvrdnje, optužbe pa i dokaze... i... i... iiii na tome sve ostane. Pa čekaj, imate apsolutnu većinu, imate dokaze i imate ceo državni aparat pod svojom šapom. Jel vas sprečava neko da dignete optužnice? Jel vas sprečava neko da protrkeljišete arhive i planove? Jel vas sprečava neko da promenite zakone? Da poispitate sudije, inspektore i druge nadležne koji su sve to dopuštali? Evo, ja prvi sam za to da se pohapsi sva ta bag** koja se nakrala i nauništavala. Al ajde jednom da se maknemo dalje od tog ''J'ACCUSE!!!'' koraka i da se od toga oformi i neka optužnica ili bar istraga. U suprotnom, o čemu dalje da pričamo?
Ili možda treba i to da rade građani? Treba ja da idem da lovim srećno penzionisane DS inspektore, čelnike i činovnike, da skupljam dokaze protiv njih, da se zameram dobro uigranim kriminalnim grupama i da glumim Eliot Nesa u slobodno vreme?
Još će na kraju (opet) da ispadne da je narod kriv za sve... Narod je kriv što su slinčuge iz jedne političke sekte dozvolile projekat a slinčuge iz druge političke sekte ga ostavile da se neometano razvija...