Lepo se dogovorimo svi mi sa Zvezdare, iz Grocke i ostalih naselja da odradimo jednu blokadu na raskrsnici Bulevara i Ustaničke. Gradonačelnik, a za njime i ovi duhovi od predsednika opština Grocka i Zvezdara bi doleteli u roku od 24h.
Ima @prigradski iz Kaluđerice. Ali meni nije jasno šta glavudže iz mesnih zajednica uopšte rade i čemu služe. Oni kao da ne žive u ovim krajevima, pa ne znaju šta se dešava. Okej, razumem tipa tamo od Zaklopače pa dalje ka Grockoj, oni ipak imaju alternativne puteve. Ali ove mesne zajednice ovde ničemu ne služe.
То што је из буџета избачено финансирање реконструкције, односно физичких грађевинких радова не значи да се не раде редовне припремне радње које ништа не коштају.Danas sam od ljudi koji drze lokale na potezu koji je predmet rekonstrukcije dobio informaciju da su bili ljudi iz opštine da popisuju ko sve živi i radi na tim parcelama, što je nekako u suprotnosti sa usvojenim budžetom koji ne predviđa nikakve novce za investiciju.
Optimisto!Ако ће Булевар проширити 2025., можемо очекивати да прошире Тошин бунар и Првомајску 2035. године, а Макензијеву и Жичку неке 2045. године.
Прошло је време када су такви мали микролокални пројекти ималу велики позитивни утицај на мишљење становништва и њихово изјашњавање на изборима. Пре 5, 6 година, то је пило воду, више не. Грађани све више траже покретање суштинских већих пројеката, а у све већој мери и гласачи СНС на периферији.Драго ми је да грађани периферије имају свест како се огромне паре троше на шминку која није у циљу побољшања квалитета живота у граду, као што је срамни Линијски парк, док се битни пројекти игноришу већ деценијама, а очи се замазују пресвлачењем асфалта и фарбањем клупа.