Šta je novo?

Rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra

IMG_20230820_195713.jpg

Slikano juče (nedelja, 19h).

Ja mislio počeli radovi na proširenju koji već kasne 2 meseca, kad ono privatni investitor vrši iskope...

Zašto li se radi nedeljom popodne? Da li ima veze sa tim što tada građevinska inspekcija ne radi?

Radi se da bi se brže završilo. A investitore uopšte ne tangira da li će inspekcija da dođe ili ne, jer se sve to danas lako rešava, odnosno šane da se neće rešiti su jednake nuli, nažalost.

A odakle vest da je za jun bio planiran početak proširenja Bulevara? Ja vidim ovo na sajtu grada, vest iz juna:

Gradski menadžer je Istakao da je planirano proširenje Ulice Dimitrija Tucovića, kao i Bulevara kralja Aleksandra od Cvetkove pijace do Ustaničke ulice, ali da za takve planove mora da se prati i realan život, što prema njegovim rečima u prethodnim godinama i decenijama nije bio slučaj.

– Nije realno da se na potezu Bulevara kralja Aleksandra ruši niz od 400 do 500 privatnih kuća...

Ka
Pogledajte prilog 170874

Slikano juče (nedelja, 19h).

Ja mislio počeli radovi na proširenju koji već kasne 2 meseca, kad ono privatni investitor vrši iskope...

Zašto li se radi nedeljom popodne? Da li ima veze sa tim što tada građevinska inspekcija ne radi?
Kakvi crni radovi na proširenju, rekli su da će "od juna" rekonstruisati smederevski put, pa možda nastave od pumpe u MML do Ustaničke.

Proširenje niko nije (ozbiljno) spominjao.

Dakle, šta piše tu tačno? :)

Dakle, šta piše tu tačno? :)
CCC, izvini ali ne ulazim do te mere u to šta političari pričaju i njihove igre reči.
U svakom slučaju, sa više strana sam negde u martu čuo tu informaciju pošto živim relativno blizu pa se krećem tuda. Delom i od ljudi koji su vlasnici udžerica uz bulevar, a koji jedva čekaju da im država to otkupi.

Ali bukvalno ti piše u članku da
CCC, izvini ali ne ulazim do te mere u to šta političari pričaju i njihove igre reči.
U svakom slučaju, sa više strana sam negde u martu čuo tu informaciju pošto živim relativno blizu pa se krećem tuda. Delom i od ljudi koji su vlasnici udžerica uz bulevar, a koji jedva čekaju da im država to otkupi.
Ali bukvalno ti piše u članku koji si sam podelio da niko to nije izjavio. Čak ni naši političari ne lupetaju baš toliko.

Ali, što je babi milo... :)

Ja i dalje ne mogu da verujem da su oni dozvolili (odgovorni opstine Grocka) da se na njihovoj teritoriji pravi lozionica koja neverovatno zagadjuje okolinu, da bi se grejali ljudi na totalno drugoj opstini. Od svega im ostao raspadnut put i dimcuga cim krene kosava. Zanima me da li su ostavili krak za ovu ovamo stranu, za nesvrstane beograda :p Mozda bas odluce nakon rekonstrukcije da poloze cevi i za nas, nekako je ocekivano

Ja i dalje ne mogu da verujem da su oni dozvolili (odgovorni opstine Grocka) da se na njihovoj teritoriji pravi lozionica koja neverovatno zagadjuje okolinu, da bi se grejali ljudi na totalno drugoj opstini. Od svega im ostao raspadnut put i dimcuga cim krene kosava. Zanima me da li su ostavili krak za ovu ovamo stranu, za nesvrstane beograda :p Mozda bas odluce nakon rekonstrukcije da poloze cevi i za nas, nekako je ocekivano
Спалионица или ложионица како ви рекосте, није тако лоше решење. У Бечу је скоро па у центру града у Љубљани исто. Лоше је што је направљена једна великог капацитета. Економичнијњ би било да је направљено две или три соалионице и да транспорт смећа буде јефтинији.

I zato treba proširiti put do spalionice da brže ide smece 4 trake do vince a do mml tram
Pa realno, ako urade Bulevar ljudski kako treba, da reše taj pravac za narednih sto godina a ne da "zamažu" i odgode rešavanje za 10-20 godina-tramvaj bi i trebao da ide do "vrha" bulevara, da se uradi jedna ljudska okretnica plus okretnica svih tih prigradskih autobusa...jedino bi to imalo smisla. Samim tim bi se ceo taj kraj urbanizovao (trotoari, bici staze, itd., uklanjanje onih raznoraznih stovarišta svega i svačega..) a prirodno bi se nastavilo i na Smederevski put do Leštana/Vinče gde bi se završilo nekim kružnim tokom..
Samo tako bi to uređenje imalo smisla i dalo neke "okvire" za sve buduće radove.

Neko pronicljiv bi konkretno prikazao i uporedio koliko novca za kapitalne investicije je tokom poslednjih 10 godina uloženo na Zvezdari, a koliko recimo na Paliluli, Vračaru i Voždovcu kao opštinama sa kojima se graniči Zvezdara.

Doseg opštinske vlasti je uređivanje lokalnih parkova koji već postoje, dakle ni ne prave nove parkove već samo uređuju postojeće, za to slobodno idite na sajt skupštine opštine Zvezdara pa klik tamo. Između dva popisa najveći rast stanovnika u Srbiji je na Zvezdari. I umesto da se proširi Bulevar, unapredi javni prevoz dobijamo asfaltiranje postojećih parkova, uvođenje minibus linija u Malom mokrom lugu i slično. To su aktivnosti koje su potrebne, ali kao tercijalne ali ne kao suštinske od kojih zavisi egzistencija i funkcionisanje stanovnika Zvezdare pa i Grocke koja je u produžetku bulevara kralja Aleksandra na Smedervskom putu.

Neko pronicljiv bi konkretno prikazao i uporedio koliko novca za kapitalne investicije je tokom poslednjih 10 godina uloženo na Zvezdari, a koliko recimo na Paliluli, Vračaru i Voždovcu kao opštinama sa kojima se graniči Zvezdara.

Doseg opštinske vlasti je uređivanje lokalnih parkova koji već postoje, dakle ni ne prave nove parkove već samo uređuju postojeće, za to slobodno idite na sajt skupštine opštine Zvezdara pa klik tamo. Između dva popisa najveći rast stanovnika u Srbiji je na Zvezdari. I umesto da se proširi Bulevar, unapredi javni prevoz dobijamo asfaltiranje postojećih parkova, uvođenje minibus linija u Malom mokrom lugu i slično. To su aktivnosti koje su potrebne, ali kao tercijalne ali ne kao suštinske od kojih zavisi egzistencija i funkcionisanje stanovnika Zvezdare pa i Grocke koja je u produžetku bulevara kralja Aleksandra na Smedervskom putu.
Potpuna rekonstrukcija Bulevara je urgentna i verovatno najbitnija stvar koja treba da bude urađena u beogradu u poslednjih 20 godina! Bitnija i od one nizbrdice na bežanijskoj kosi, i od uređenja linijskog parka, i ne znam čega još sve...
Gradska arterija koju na dnevnom nivou koriste desetine hiljada ljudi-ne iz hira već iz potrebe i moranja.
Ne umanjujem prethodno navedene projekte ali mislim da je ovo veći prioritet.

Нажалост Чучковић у новостима од суботе или недеље је навео десетак инвестиција које су урађене и које су у плану али БКА или Смедеревски пут није ни споменуо, што потврђује гласине да од Цветка према истоку немају у плану ништа да раде. Колико сам упознат са најновијим ребалансом буџета града, за Булевар је предвиђено 20К евра, значи ништа до краја године а ускоро ће и буџет за наредну годину па ћемо видети шта.је планирано.

Не би да мрачим али ако је судити по предлогу ребаланса буџета, Булевар од Цветкове пијаце до Устаничке ће да причека. За ову али и за наредну годину је планирано је 0 (нула) динара! А за 2025. годину око 2 милијарде динара што је око 18 милиона евра, значи нема довољно ни да се улица реконструише ни у постојећој регулацији. Тако да ми можемо да куцкамо до сутра... ☹️
Screenshot_2023-09-06-17-20-32-74_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg

Ubedljivo najgori prilaz centru grada je sada potez Smederevski put - Bulevar kralja Aleksandra, do Cvetkove pijace. Ubedljivo najgori, kao da je kažnjenički put.

Ako neko zna za gori, neka slobodno napiše. Svi drugi prilazi sa juga, zapada, severa su ili širi, sa više traka, imaju bolji prilaz auto-putu ili obilaznici, noviji su ili sa manje stovarišta, hala, šupa, rupa ili bar imaju trotoare.

Неће бити ништа од реконструкције и проширења Булевара од Цветка до Устаничке осим ако успете да се организујете и блокирате Булевар. Мислим да би најпаметније било да прво направите петицију да се тај део Булевара следеће године прошири и реконструише, скупите одређени број потписа и предате те потписе Општини и Граду. Ако надлежни и након тога наставе да се праве луди онда блокирајте Булевар.

Потписе скупити код власника шупа и гаража и свих оних који имају нешто што смета да се пут рашири. Потпис таквог вреди десет хиљада осталих потписа

Uđeš u 46, 79, 20, pa i u tramvaje. Imaš 50+ ljudi na kamari koji ne znaju šta će od sebe, i već kipte što se kilave 1 na sat. Potpisaće žiranti da budu za rekonstrukciju bulevara, kamoli peticiju.

Napraviš pano gde piše "svirni ako ćeš evropski bulevar, a ne prestoničku mahalu", i na svakom semaforu imaš tuce ljudi koji se utrkuju da potpišu.

Iscimaš već postojeća lokalna udruženja koja su se cimala i da timare mačke, oberučke će prihvatiti.

Zoveš medije koji smeju da dođu, kreneš sa spikom "nekom 12 milijardi, nama nema ni 12 milimetara asfalta", pa onda "pogledajte, na svakoj banderi neka spomen ploča poginulima, nema trotoar, i ljudi idu ulicom, sve kamionima pod točkove", pa onda baciš neku cifru "4 posto zagađenja na zvezdari će se smanjiti ako se reši problem konstantnog zastoja saobraćaja, a vozači će da uštede gorivo", "cene kvadrata će da skoče svim žiteljima", "zašto za nekog sade travu ko na marakani, a za nas nema ni za trotoar", "valjda je glas nas sa zvezdare isto važan kao onog sa beograda na vodi".

Ne znam koliki treba broj potpisa i sl. ali za dan sigurno može da se skupi 2-3 hiljade potpisa, jednocifren broj ljudi da se iscima. Posle se to zvanično preda, i nakon što odbiju, ili iskuliraju, onda se organizuje protest, kad su ljudi već upoznati za šta se protestuje. Uskoro će budžet grada za 2024, i ako kažu da nema para u ovom narednom budžetu, odgovorite "pa vi ionako volite stalno rebalanse da radite, sami ste rekli".

Uđeš u 46, 79, 20, pa i u tramvaje. Imaš 50+ ljudi na kamari koji ne znaju šta će od sebe, i već kipte što se kilave 1 na sat. Potpisaće žiranti da budu za rekonstrukciju bulevara, kamoli peticiju.

Napraviš pano gde piše "svirni ako ćeš evropski bulevar, a ne prestoničku mahalu", i na svakom semaforu imaš tuce ljudi koji se utrkuju da potpišu.

Iscimaš već postojeća lokalna udruženja koja su se cimala i da timare mačke, oberučke će prihvatiti.

Zoveš medije koji smeju da dođu, kreneš sa spikom "nekom 12 milijardi, nama nema ni 12 milimetara asfalta", pa onda "pogledajte, na svakoj banderi neka spomen ploča poginulima, nema trotoar, i ljudi idu ulicom, sve kamionima pod točkove", pa onda baciš neku cifru "4 posto zagađenja na zvezdari će se smanjiti ako se reši problem konstantnog zastoja saobraćaja, a vozači će da uštede gorivo", "cene kvadrata će da skoče svim žiteljima", "zašto za nekog sade travu ko na marakani, a za nas nema ni za trotoar", "valjda je glas nas sa zvezdare isto važan kao onog sa beograda na vodi".

Ne znam koliki treba broj potpisa i sl. ali za dan sigurno može da se skupi 2-3 hiljade potpisa, jednocifren broj ljudi da se iscima. Posle se to zvanično preda, i nakon što odbiju, ili iskuliraju, onda se organizuje protest, kad su ljudi već upoznati za šta se protestuje. Uskoro će budžet grada za 2024, i ako kažu da nema para u ovom narednom budžetu, odgovorite "pa vi ionako volite stalno rebalanse da radite, sami ste rekli".
Ovo podebljano bas i ne, 80% ljudi je alergicno na ''evropski'', Evropu i bilo sta vezano za to.

Vrh