Biciklistkinja
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 23.07.2014.
- Pohvaljen
- 2.413
Hajde Vučko da napravi peticiju da se od Vuka do Pošte uvede žuta traka. Zar je moguće da to nije učinjeno još pre 15 godina.
Tako je. Deo od Vuka do Skupštine nije ni taknut. Ja tuda prolazim svaki dan biciklom do posla. Asfalt je užasan.Nije Điki sekao platane u tom delu. Od Vuka ka skupštini je starije drveće.
Ne!За ово са слике је Ђилас крив, али без тога тешко да би било реконструкције каква је одрађена. Ја му замерам што није тада ишао до краја, тј до Устаничке макар.
Ne videh da je bilo koje stablo u Bulevaru, deo od Vuka do Cvetka, podiglo ijednu ploču ili ugrozilo temelje nekih zgrada, a još manje da su nastradale instalacije.Не мислим да сеча платана треба да се превише критикује. Знам човека који се бави тим великим дрвећем. Платани су због свог јаког корења изузетно штетни за подземне инсталације, буквално дробе све шта им се нађе на путу, ако су близу објеката ломе темеље. Решење је каналисање корења приликом садње и одабир мање инвазивних сорти.
Prošao pre neki dan tuda i utisak uživo mi je isti kao i na fotografijama.Ploče nisu plave samo su nove i čiste takve su bile i druge kad su postavljene prije 12 god
Сеча платана је добар потез, били су већином стари а дрвеће тог типа није прикладно за садњу у авенијама каква је БКА. То је дрвеће за паркове, велике просторе. Једино је штета што је Ђилас попустио под притиском јавности и вратио поново платане. Ови јесу делимично "школована стабла" и корење је смештено у бетонске касете које спречавају неконтролисано ширење али ипак то дрвеће није за тај простор. Неки јасен би био много прикладнији.
А, то што су канализационе цеви попуцале? За објекте не можеш да видиш споља, иди у подруме.Ne videh da je bilo koje stablo u Bulevaru, deo od Vuka do Cvetka, podiglo ijednu ploču ili ugrozilo temelje nekih zgrada, a još manje da su nastradale instalacije.
Ne videh da je bilo koje stablo u Bulevaru, deo od Vuka do Cvetka, podiglo ijednu ploču ili ugrozilo temelje nekih zgrada, a još manje da su nastradale instalacije.
Prošao pre neki dan tuda i utisak uživo mi je isti kao i na fotografijama.
То што од Вука до Цветка није ништа попуцало на тротоару је заслуга огромних а-бетонских касета кроз које ни бомба не може да пробије а камо ли корен. Ипак, крошње се обликују, орезују и крате сваке године јер су превелике за место где су посађени.
За јавор се слажем, врло захвално дрво али струка је ту требала да пресуди а не емоције грађана!
То може да значи да ће брзо бити експропријација а и не мора. Код нас у горњем делу Булевара је извршена препарцелизација пре више од 20 година, и није се мрднуло од тада. У питању је само одлука града, одлучност да се уђе у инвестицију и финансије. Ако се те три ствари поклопе, све се може брзо урадити.Sada kada je stigao zahtev za deobom parcela, da li to znači da smo se bar malo pomerili sa mrtve tačke i da u nekom trenutku može da se očekuje da se isprojektuju i ugovore radovi na proširenju?
Ако прође све они што је Шапић замислио и помере ГЛ, трамвај никада неће проћи! Будимо искрени једни према другима, ни једну власт булевар није интересовао, после проширења пруге до Устаничке улице осамдесетих година, нико ништа није пипнуо. Жуте није занимало ништа изнад Цветка, а ови ће сада да запечате урбанизацију Мокрог Луга. Оног дана ако и када усвоје тај нови план, имаћемо неколико захтева за грађевинске дозволе (убрзо и солитере) и ту ће бити крај сваке могућности да се Булевар прошири.У горњем делу ће да буде још препарцелизација због планираног сужења (и наравно планско померање грађевинске линије да максимално утерају било којој власти која буде хтела да уведе трамвај)