Никакав проблем, пун сам свежих утисака, тако да могу да испричам.
Прво и основно је њихов метро. Било је већ речи о метроу у Софији на форуму, тако да се не бих понављао. Најновији део је пуштен пре месец-два, тако да станице још миришу на свеж бетон (а и нису ишаране још увек :lol
У шпицу воз иде пре подне на 4, поподне на 5, ван шпица на 8, а рано ујутру и касно ноћу на 10 минута. Није гужва, а возови стварно иду у том времену.
Око Софије постоји кружни пут, тако да у граду нисам видео ниједан камион, осим комуналних.
Возила градског саобраћаја су опремљена, вероватно ГПС-ом, видео сам по две антене на сваком возилу, а на великом броју станица су дисплеји који показују која линија и за које време долази. Трамваја има свакаквих: од Катица без зглоба, швајцараца без зглоба, неких трамваја са два зглоба али прастарих, али су сви, колико сам видео стари и ужасно бучни. Троле су Икарусове старе, а бусева има од прастарих Мерцедеса до нових Конекта (соло и зглобних). У возилима генерално има доста места, нисам нигде видео да људи висе са врата.
Кола има на улицама, углавном су то Шкоде, Јапанци, Корејанци, неки старији Ауди, Опели, мали Фордови попут Фијесте... Свеукупно сам видео три Ладе, два Москвича и две старе Шкоде. Нема много гужви, осим у шпицевима на неколико прометних раскрсница, али се релативно брзо прође. Постоји доста надвожњака и подвожњака у граду, прилично подземних и надземних пешачких пролаза, а претрчавање улице је ретко.
Међутим, саме улице нису нешто репрезентативне, има доста рупа, а тротоари су катастрофа: нису асфалтирани, него поплочани, али пре ка зна колико година, тако да је гомила плоча поиспадала и мора да се добро пази да се не скрши.
Зграде у центру невероватно личе на зграде у центру Београда, са украсима на фасади, фигурама и куполама итд. Има пар зграда у совјетском стилу, а зграде на периферији невероватно личе на Нови Београд (Љулин је пун степеничастих зграда као у блоковима, а Западен парк прилично подсећа на Блок 28.
)
То је онако на брзину, питајте ако вас занима још нешто док су ми још свежи утисци.