spatiotecte
Professional
- Učlanjen(a)
- 09.02.2007.
- Pohvaljen
- 17.594
direktor":3av05er1 je napisao(la):Tacno nema diranja stubova
Onda ova ideja pada u vodu.
direktor":3av05er1 je napisao(la):Tacno nema diranja stubova
RioBL":mjjjzukk je napisao(la):Cek, cek, smislicu ja novo rjesenje!
velika stvar je i samo vozila do veličine kombija da mogu da prolaze kroz tu ,,cev,,RioBL":1j16rk4o je napisao(la):Cek, cek, smislicu ja novo rjesenje!
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=59639#p59639:zkkgoqxk je napisao(la):zexland » Pon Okt 12, 2009 11:55 pm[/url]":zkkgoqxk]Danas sredjujuci fotografije starog Beograda, naleteo sam na staro i nikada realizovano idejno resenje konjanika ( cetiri kralja) sa stubovima,koji su trebali da budu postavljeni u sklopu mosta kralja Aleksandra.
Danas naravno imamo Brankov most koji je izgradjen na ostacima lancanog mosta kralja Aleksandra.
Hteo sam cisto da vidim kako bi izgledala kombinacija danasnjeg Brankovog mosta i konjanika, imajuci u vidu da su terase opstale, ali potpuno neiskoriscene.
Sadasnju metalnu plavu ogradu zamenio sam kamenom, prateci isti stil kamenih konstrukcija. Plavi metalni deo sam obojio u belu boju. Probao sam i sa bronzom ( Nikolin predlog od pre dve godine) da oblozim belu metalnu konstrukciju sa obe strane, ali mi se bas nije dopalo...
Konjanici su skulptura Knez Mihaila, mrzelo me da trazim neke druge, cisto kao primer, i stubovi naravno nisu originalni (prema projektu).
No, evo kako to izgleda...
Kako vam se dopada ?