RioBL":1zepbkyl je napisao(la):
Nisi shvatio Laki.
Saobracajnica na gornjem nivou ne bi bio autoput vec klasican bulevar poput bulevara Kralja Aleksandra, recimo ili kao Savska Avenija u ZG. Poenta je da se izgradi saobracajnica sa usporenim saobracajem i ukrstanjima u nivou (gornja saobracajnica) koja bi omogucila prilazak grada saobracajnici i olaksala poprecne komunikacije i izgradnju uz saobracajnicu a donja bi bila brza kao sto je i sad.
.
U cemu je poenta covece?
Vrtis se u krug, te ovako, te onako...
Svi tvoji predlozi se svode na jedno. Napraviti zgrade uz sam Bul. A. Carnojevica.
Shvatio sam to. Ali cemu?!
Sta dobija(s)mo time?
Veca zagusenja?
Probaj da shvatis saobracajnu mrezu kao venski i arterijski sistem coveka. Dakle, potrebni su mali krvni sudovi i male vene, ali su potrebne i velike i protocne vene i arterije. U protivnom sistem "umire"!!!
Ovaj grad ima jednu ipo saobracajnu arteriju!!!
Ti bi i nju ukinuo???
Obilaznica oko beograda jeste prevelika.
Sa druge strane, koliko je dugo grade, mozda je i sreca sto je tolika, jer dok bude zavrsena, taman ce biti po meri (Ironija).
Zagreb razmislja o izgradnji nove obilaznice koja bi se nalazila juznije od postojece. Pri tom je sam grad znacajno manji od Beograda, a topografija terena je drugacija.
Bg obilaznica da je gradjena blize centru bi kostala nekoliko puta vise od ove koja se sada gradi, jer bi bilo neophodno busiti nekoliko dugackih tunela kojima bi se pored brda izbegavala i naselja!
Vratimo se na temu Bulevara A. Carnojevica. Cemu naguravanje objekata uz sam bulevar?
Deluje ti urbanije?! Fali nam prostor za gradnju objekata, a samo je to ostalo ne popunjeno???
I sad bi ti jedinu beogradsku drumsku arteriju, koja ti omoguci da od stana na konjarniku do posla na NBG stignes za 15-25 minuta, pretvorio o obican bulevar sa semaforima, p. prelazima, (verovatno i nekom skolom pored)????
Zasto, zaboga???
Zar je cilj da grad NE funkcionise?
Zar je cilj da u prevozu na posao ili sa posla provedemo jos pola radnog vremena, umesto da ga provedemo sa porodicom, prijateljima, baveci se sportom, posecujuci kulturne manifestacije???
Kamo lepe srece da se pored ove arterije ima sluha i zelje, pa se zavrsi i UMP kao i naravno neophodni Metro sistem.
Ovaj grad bi prodisao, a zivot u njemu bi bio znacajno kvalitetniji jer gradjani ne bi svakodnevno provodili sate, vec bi kvalitetnije iskoristili to vreme.
Ono sto ovoj saobracajnici fali jeste nekoliko ukljucenja-iskljucenja na potezu Autokomanda - Kaludjerica, bukobrani i dobro odrzavanje.
Nista vise!
Hvala vlastima sto ovu brzu saobracajnicu napravise pre vise od 40 godina!
'Ostav' onima koji bi danas xa je uniste...