И поспеш разбијеним флашама помешаним са малтером, а кроз бодљикаву жицу пустиш струју... Онда ваљда ником неће пасти на памет да претрчава...JohnnyLee":3suo3b3i je napisao(la):па тако нешто и треба поставити, не треба се иживљавати са неким стакелним/плексиглас перверзијама. доста је један бетонски зид висок 2 до 3 метра, са бодљикавом жицом на врху (јер наши људи воле да претрчавају ауто-пут) и решен посао
тако некакоWile E. Coyote":3vaiwmoc je napisao(la):И поспеш разбијеним флашама помешаним са малтером, а кроз бодљикаву жицу пустиш струју... Онда ваљда ником неће пасти на памет да претрчава...
не не, графити би били са друге стране, а са стране пута поставиш зид неле неутралне боје која неће да одвраћа пажњу, а и неће да изгледа ружноprostorni planer":3vaiwmoc je napisao(la):Ja sam ipak za pleksiglas, beton je ruzno siv, i odaje otisak komunisticke arhitekture sivog betona, a grafiti ce samo da odvracaju paznju, a i grafiteri ce ugrozavati svoju bezbednost, jer ce se truditi da posle nacrtaju druge grafite...
Бетон је и даље акценат модерне архитектуре. Чак се може рећи да је у експанзији.prostorni planer":2niw2rlf je napisao(la):Ja sam ipak za pleksiglas, beton je ruzno siv, i odaje otisak komunisticke arhitekture sivog betona, a grafiti ce samo da odvracaju paznju, a i grafiteri ce ugrozavati svoju bezbednost, jer ce se truditi da posle nacrtaju druge grafite...
stf":ylyc9lg9 je napisao(la):Не мора да значи. Ево, моје перголе од дрвета гурају 17 годину и још немају назнаку неопходне промене.prostorni planer":ylyc9lg9 je napisao(la):Imaju i oni pleksiglas, drvo je uglavnom van gradova, mada budimo realni, to drvo je trulo za 10 godina i onda opet radovi da se napravi nova ograda
То је најбољи начин, а и најхуманији. Плус, не постоји могућност било какве злоупотребе, као нпр. графитирања. Такође, земња и дрво најбоње упијају звук.
Да не причамо о естетици...... искрено се надам, да ће узети тај принцип.
Чак су и живицу посадили..... код нас би одмах кренула прича да то није тренутно најважније.....:/ Дубоко поштујем Јапански народnbumbic":ylyc9lg9 je napisao(la):Pogledajte šta je rekonstrukcija puta
Treba dodati - ovo je rezultat ostvaren uz naknadne potrese zbog smirivanja tla, prebrojavanje hiljada mrtvih, nedostatka stuje i vode i što je najgore - potencijalne nuklearne katastrofe.nbumbic":2rp3evag je napisao(la):Pogledajte šta je rekonstrukcija puta
Stanje 11.03.2011 15.03.2011
Put će biti potpuno obnovljen do 19.03
“Vrlo sam razočaran na koji način su u Crnoj Gori otvoreni radovi na autoputu Bar-Boljari. Nije bilo ni trubača, ni pečenog vola ili bar praseta.”
Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu
Nije fotomontaža. Slike sam uzeo sa sajtaprostorni planer":teb0ehg2 je napisao(la):Ja mislim da je taj japanski put fotomontaza. Pogledajte samo okolinu, uopste nije isti segment puta, jedino postoji dalekovod sa leve strane. Mislim da je to fiziki neizvodivo za 4 dana, to je samo fora...
Ово ме подсећа на Њујоршки Хај Лајн парк. Напуштену издигнуту пругу су претворили у паркvucko":21wct1ui je napisao(la):Pokrivanje autoputa na NBG i pravljenje parka od istog!