Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Nelegalnom objektu u Bloku 29 na uglu Bulevara Zorana Đinđića i Bulevara umetnosti (popularni "Avramčić") je verovatno došao kraj. Iseljeni "Mocart", ćevabdžinica "Cica", "Sač Mač" i pekara "Miloš".

Ja sam mislio da su to uspeli da legalizuju čim su se onoliko proširili...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Javlja mi poznanik da je rušenje u toku...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Požar pre 10-ak godina ga je samo unapredio.

Znači dobijamo prazan ćošak dijagonalno od Novog Merkatora.

ps: da se kladimo da će šut, tj, osnova objekata ostati mesecima?

Nisu neke, ali nek` ostane zabeleženo.
Oeu96mC.jpg

iDT5kBG.jpg

Jel ovo Šapić ušao u neku kampanju ili se samo naljutio? U svakom slučaju bilo bi lepo da se ne staje posle ovoga.
596da5efcf761dc922d76bbc1c78ae60.jpg
75f49ff55adbace0a545ca6505baae78.jpg
f333896a98b1f80a03b757b4c46defde.jpg
13d070e6a36983bbfb6e23579baa66d8.jpg
3f08f994d88085d40a0c6dff4f982b2c.jpg
639a6066353dce0f827034e6f2409850.jpg
d287f1a33aaff1cb648f3b93b74909d1.jpg

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Prije koliko je ono godina to bilo u bg hronici da je nelegalno ima bar 3 god ako ne i vise ....

Mislio sam da ovo nikad neću reći, ali hvala Vesiću. Jedino što će mi nedostajati su Sač Mač pite, ali se nadam da će otvoriti u nekom lokalu u blizini. Ima u mini TC u Bloku 29 dosta praznih lokala. Sa postavljenom reputacijom u kraju, neće ljudima biti problem da ispešače tri minuta više.

Vesić: Svima koji bespravno grade biće SRUŠENI OBJEKTI

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će bespravni objekat u Bulevaru umetnosti u Novom Beogradu biti potpuno uklonjen u naredna dva dana i naglasio da je gradnja u prestonici moguća samo uz građevinsku dozvolu i da će svima koji bespravno grade, objekti biti srušeni.

Vesić je obišao lokaciju u Bloku 29 na kojoj je građevinska inspekcija danas počela da ruši nelegalni objekat i razgovarao s građanima tog kraja koji su se u proteklih 10 godina, kako kaže, više puta žalili Opštini Novi Beograd i Gradu Beogradu i zahtevali da se taj objekat ukloni.

- Usred parka koji pripada građanima, a koji bi trebalo da bude mesto za odmor ili parking, nalazi se nelegalni objekat koji je primer bahatosti koja je ranije postojala u Beogradu - rekao je Vesić novinarima.

Kako je naveo, vlasnik objekta u kojem su se nalazili apoteka, kladionica i dve pekare, najpre je napravio baraku koja je izgorela u požaru, posle čega je od opštine Novi Beograd dobio dozvolu za rekonstrukciju.

- Onda je nikao objekat od 500-600 kvadrata koji je stanarima okolnih zgrada potpuno zaklonio pogled i kojim je uzurpirana javna zelena površina - kazao je Vesić i dodao da će posle uklanjanja objekta, JKP “Gradsko zelenilo” urediti površinu i “vratiti je građanima”.

On je podsetio da je od pre pola godine Grad Beograd preuzeo nadležnost nad opštinskim građevinskim inspekcijama, čime su se, kako je istakao, stekli uslovi da se uklanjaju bespravni objekti u prestonici.

- Ovaj objekat je jedan od najfrapantnijih primera bespravne gradnje i zato ga prvog uklanjamo. Ovo nije privatna svojina i ovde ne može da se gradi.

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović rekla je da je od 6. novembra prošle godine u prestonici srušeno više od 15.000 kvadrata bespravno izgrađenih objekata kada je, kako je objasnila, počela primena izmenjenog Zakona o planiranju i izgradnji, kojim je nadležnost građevinske inspekcije poverena Sekretarijatu za inspekcijske poslove Beograda.

Ona je kazala da je u istom periodu zatvoreno više od 280 bespravnih gradilišta i da je pokrenuto više od 200 krivičnih prijava za građenje bez građevinske dozvole.

Blic

BAGERIMA NA DIVLJU GRADNJU Počelo rušenje nelegalnog objekta na Novom Beogradu

Građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave Beograda započela je uklanjanje još jednog bespravnog objekta u Bulevaru umetnosti broj 17A na Novom Beogradu, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Objekat je spratnosti P+Pk, površine oko 470 kvadratnih metara, visine 6,75 metara, izgrađen na javnoj površini. Kako saznajemo, radi se o mini tržnom centru koji se nalazi na lokaciji predviđenoj za dečje igralište.

Sekretarijat za poslove legalizacije objekata odbio je konačnim rešenjem zahtev za ozakonjenje izvedenih radova, čime su se stekli svi uslovi da se danas započne sa uklanjanjem ovog objekta.

Blic

Naravno da tu nije predviđeno dečije igralište. Ima dovoljno igrališta između svake zgrade (kojih bi neko mogao jednom da se seti i da ih obnovi novim rekvizitima), a ne znam ko je lud da gradi igralište na samoj raskrsnici dve frekventne ulice + blokovska uličica iza.

A spratovi viska po zgradama samo nicu vesic to nista nevidi

Konačno nešto ispravno da vidimo na delu na NBG. E sada, da li ima cohones da krene i na ugao Zorana Đinđića i Oml Brigada? Tamo deo objekata jeste dosta više godina, ali u osnovi priča je identična ovoj u bloku 29. A upravo se završava novi objekat.

Ne verujem ja da se Vesić prodobrio i počeo da primenjuje zakon iznenada.Mora da postoji neki razlog za ovo.
Razmišljam onako,naglas da nije sve ovo zbog toga što su se ukazali (ala sam našao pravu reč) neki prazni lokali preko-puta?
Miki,odlične su bile pite.Skupe ali odlične.Moj favorit one sa pečurkama.

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Mislim da ima i više od tri godine kako je taj objekat izgradjen, stara baraka je izgorela i lik je bukvalno koliko sutra već počeo da zida nove lokale, naravno zauzevši veću površinu.
Strašno je što treba preko 3 godine da se ovako nešto reši, a nalazi se na 5 minuta peške od opštine ili naravno što se ne rešava uopšte.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=627729#p627729:mdw71u2o je napisao(la):
Tikvica » Sre Jun 05, 2019 3:48 pm[/url]":mdw71u2o]
Miki,odlične su bile pite.Skupe ali odlične.Moj favorit one sa pečurkama.

Moj sa mesom, a zatim sa pečurkama. Treće mesto - sa piletinom, ali nju često nisu imali. :)

U ovom delu ili da se zasadi neko drvo, cveće i postavi koja klupa ili da se napravi parking unutar bloka (tj. da se spoje postojeći na krajevima krivina). Koliko sam čuo, tu su nekada i jesu bila parking mesta, onda je tu niknuo štand sa kobasicama koji je krenuo da se širi i ostatak znate i sami.

Ako bi parking bio regularno napravljen, to je skroz ok. Dzipovi koji odatle ulecu dok je zuto nije ok :)

Prekoputa nema parkinga u krivini. Nisam pri kompu, ali vidi se na Bingu

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Nema. Ja samo prenosim priče koje kruže među starosedeocima. Da li je tačno, ne znam.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=627715#p627715:hnltgz6i je napisao(la):
direktor » 05 Јун 2019 04:17 pm[/url]":hnltgz6i]Prije koliko je ono godina to bilo u bg hronici da je nelegalno ima bar 3 god ako ne i vise ....
@Директоре, тачно пре пет година си ме то исто питао на теми "Питања и одговори у вези са градом", јер смо и на тој теми раправљали о овој сада срушеној пекари - дивљакуши.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=286478#p286478:hnltgz6i je napisao(la):
direktor » 20 Јун 2014 06:25 pm[/url]":hnltgz6i]GaGo gdje smo govorili o onoj ogavnoj pekari na novm beogradu upravo je bla na bg hronivi kako drastican primjer nelegalne gradje ,imao je dozvolu za mali privremeini objekat , nadam se da ce ga ukloniti , on se pravdao kao je poslije pozara napravio daleko manji objekat sto nije tacno , prste upletene ima i opstina novi beograd
http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic. ... 88#p286478

О овоме смо писали и постављали слике на темама „Разне градске вести, топик II" http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic. ... 00#p254438 "Градски живот и вести", на "Булевари, улице,...", "Бициклистичке стазе" , па на "Ко им то дозволи и "Пријаве .....".

Све у свему, јесте да се процес дуго водио против овог "пекара", али битно је да је коначно на неки начин, задовољена правда, на радост свих нас и осталих, што се руши ова скарабуџевина, а мислим да ће заједно са пекаром последице да сноси, ако већ није, и општински инспектор који је тада све ово аминовао.

"Пекар" ЛошМи, неће банкротирати због овога, има он још пекара по граду, а иначе ова пекара која се сад руши, није уопште званично била на списку његових пекара, из наравно добро познатог разлога, била је дивљакуша. Овде имате списак његових пекара https://www.google.com/search?q=%D0%BF% ... 07757!5i14

Ovo sam čekao kao ozeblo sunce.

ALI. Samo treba da produže 150m dalje gde je "Tanker" (mislim da se tako zove), "Durmitor", one perionice i kladionice na uglu preko puta policije. Pa onda lepo okrenu se i krenu BZĐ ka Sava Centru i tamo krenu da rasklapaju ono zlo iz nagoreg vremena Budve 90-ih koje je zovem "Vagon" gde je sada takva seljanija u svakom pogledu, od muzike do obuće. Da ne govorim o Savskom nasipu, nadogradnjama na svakoj drugoj zgradi u gradu itd.

Inače, svi koji su primetili da u tom delu (BZĐ oko Vagona) komunalci špartaju i ne daju da se parkira na ulici, tj. pišu kazne. Ima jedna anegdota. To će jednog dana da se prepričava kao one za Branka Pešiča. Naime, prvi zamenik nepostojećeg beogradskog gradonačelnika i bivši milicajac iz Kraljeva, Goran Vesić, zadesio upravo u tom "Vagonu". U nepoznatom društvu ispijao je kaficu i uživao u njemu autohtonoj atmosferi i ambijentu. Kada je bilo vreme da se krene, neki obični bahati smrtnik je zagradio pomenutu pojavu. Nakon što 20 minuta nije mogao da izađe, alarmirano je sve što postoji u upravi grada. Od tog dana, pauk i komunalci su neizostavna pojava u tom delu grada.

Ne bi meni smetao ni Tanker, ni perionica, ni Durmitor kada bi parkirali propisno, a ne na trotoaru ili na kolovozu. Na tom potezu, pa sve do Central Puba (bivše Perper) je u svakom trenutku neko nepropisno parkiran. Da li treba reći da ne postoji mesto gde se svakodnevno vrše prekršaji a da je toliko blizu i Policiji i Opštini.

Inače, od skoro je na samom ćošku otvorena Košnica. To je onaj lokal gde je počelo nešto da se gradi, pa je inspekcija zatvorila, ali onda je došla Košnica i eto nama novog lokala na dva nivoa.

Vrh