Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.395
Pa to. Mislim lakše je tako. Povući ću paralelu sa muzikom, pošto je i ona u prošlom veku isto tako prolazila kroz te radikalne promene kad god bi se broj desetice promenio. Eto u slučaju roka, imamo rok 70ih, 80ih, rok 90ih, rok 2000ih... Sad, svaki od njih ima neki svoj naziv i žanr, ali retko ko to tako pamti. A ovako kad kažeš nekome Rok te i te decenije... odma u glavi ima generalnu (i prilično tačnu) sliku o čemu pričaš. Čak i pored toga što je svaka decenija imala po 10 žanrova, opet je svaka imala neke elemente koji su bili zajednički vim žanrovima i postali ''trademark'' te decenije.
Ista analogija, reko bih, važi i u arhitekturi. Posebno na našim prostorima. Na svetskom nivou je naravno malo teže, mada sam i u Evropi i Americi primetio slične šablone i lako raznavao šta je iz koje decenije.
@Pantografe,
Epa da, onda su sve te sa ravnim fasadama najverovatnije iz 1950ih. Eto napokon da sebi odgonetnem tu pitalicu.
Ista analogija, reko bih, važi i u arhitekturi. Posebno na našim prostorima. Na svetskom nivou je naravno malo teže, mada sam i u Evropi i Americi primetio slične šablone i lako raznavao šta je iz koje decenije.
@Pantografe,
Epa da, onda su sve te sa ravnim fasadama najverovatnije iz 1950ih. Eto napokon da sebi odgonetnem tu pitalicu.