Oticicu jedan dan da proverim stanje.
---
Ne znam ni koga bih pitao.. Mislim da su svi uveli interfon barem pre 3-4 godine..Samo je moja zgrada ostala bez istog..
Zivim u Bezaniji na NBGD.. Zgrada ima 5 spratova po 4 stana + jedan u podrumu..
Gledao sam malo po netu. I ova drvena vrata koja mi imamo bi mogla da se koriste samo treba dodati onu bravu na njih
Mislim cela poenta interfona i RFID citaca ne bi bila da se zgrada obezbedi od provalnika(odlucnih) vec od onih koji samo udju u zgradu da provere da li su neka vrata otkljucana ili od tih beskucnika koji se kriju po podrumu...
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=389838#p389838:paq8xyra je napisao(la):
direktor » 04.Jun.2016/2:21 pm[/url]"
aq8xyra]Rfid na 24 stana u komsiluku 1200e na vec postojeci interfon a novi interfon je oko 1500 e ako nema monitora na slusalici to je jeftinija varijanta
Nesto sam malo gledao po netu i nasao gotova RFID resenja koja kao izlaz imaju samo +- koji se kaci na elektromagnetnu bravu koja vec postoji na vratima tj. sklop je interfona i kosta oko 50$ sto uopste nije lose..
Mada je kinez u pitanju i ceo sklop se sastoji od 1 uredjaja koji bi trebao da bude napolju sto znaci da bi se lako mogao samo prespojiti +- i otkljucati brava..
Takodje jos jeftinije resenj koje sam smislio (cisto prototype fore) mikrokontroler + RFID citac ~ 5$ + Napajanje i relej oko ~10$ + RFID kartice oko 10$..
Sistem bi se sastojao od dva dela. Mikro kontroler unutar zgrade, a citac spolja. Ovakav sistem bi sprecio metod prespajanje zica..itd..
Jos bi ceo sistem bio "Onlajn"..Tj. bilo bi moguce otkljucavati vrata preko PC-a, Mobilnog, Obavestenje kada su vrata otvorena bez RFID taga(Ako bi se to uvelo kao obaveza svih stanara), Obavestenje ako su vrata otvorena duze od XX minuta ..etc...
Ahhh.. Kako se ne uhvatim neceg korisnog da radim nego smisljam gluposti :mrgreen: :mrgreen: