Hipoteticki grad koji ima potraznju za stambenim prostorom normalno da izuskuje gradnju na svakom pedlju slobodne parcele - npr nama najpoznatiji NY, samo se tamo odavno krenulo u visinu jer nema gde vise, i naravno mnogi drugi. Mi smo jos uvek na nivou neiskoriscenih njiva. Cim se stanovi kupuju znaci da ljudima odgovara da gledaju u drvo ili u Petra u Airport sitiju. Isto tako vazi i za Peticu, i za ovo cudo sto se sprema.Pa i nisu nam baš svi investitori iz - Beograda.
Apsurda gde se i šta se gradi, imamo na sve strane, ne samo ovde: Novi Minel sa prozorima koji gledaju u brdo, Airport Garden kojeg od Airport City-ja razdvaja uska uličica, svi već navedeni primeri gradnje ljudima uz prozor, "jer greota da se ne iskoristi plac"...
A ako nekome smetaju protesti stanara u njihovm kraju - pa šta vam ja tu mogu.
Neko brani svoj kraj i svoj kvalitet života od koruptivnih radnji, a neko brani neki svoj princip radi principa, ili samo radi diskutovanja.
Ako hoćete divlji zapad, ako vam je to prirodno stanje - ok, nema problema, ali i na divljem zapadu su se ljudi samoorganizovali i branili od jačeg.
Možda i imam vremena, ali stvarno nemam volje da se nastavljam.
A ovo se apsolutno slazem sa @Пантограф, ceo sredisnji blok je bio namenjen kao komercijalni prostor u vreme kada je sve okolo bio pesak i pustinja, pa eto sad kad se sve okolo izgradilo to je zelena povrsina, sto je ok. Samo jugo-megalomani nisu uzeli u obzir da socijalisticka gradnja nesto za nista nije odrziva, pa su ostavili skoro svaki projekat nedovrs i onda dolazi menadzer restorana posle 50 godina da zida.
Da mi sad neko da stan za dzabe u ovom bloku bolelo bi me uvo sta gradi lik. I onako se ceo nbg raspada u vecini slucajeva (i ja zivim na nbg vecinu zivota) i ne lici ni na sta, tako da ova zgrada koja bi koliko toliko zavrsila jedan red i nije toliko lose.