[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=865009#p865009 je napisao(la):
solecar » Pet Jul 16, 2021 9:09 pm[/url]":fdm3i638]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864988#p864988 je napisao(la):
mariks » 16 Jul 2021 20:10[/url]":fdm3i638]
Zato što mečka nije zaigrala pred njihovim vratima.
Ne. I ja bih se bunio u slicnom slucaju, samo sto ne bih mogao da branim ikome da ista gradi na kupljenoj parceli, a da se nisam bunio kada je parcela prodata. Trazio bih sto manju spratnost i zauzece parcele. Tako i ja kada bih sutra kupio neki plac ne bih dozvolio da mi komsija brani da zidam jer on tu ceo zivot hrani ovce.
Jedan deo forumaša govori kako drugi traže "leba preko pogače", zato što nikada nisu bili u sličnoj situaciji, pa ne mogu da shvate kako je to.
Drugo, da li se ne bi bunio što se nešto gradi u tvojoj blizini, i u slučaju kada bi tek po početku radova saznao da je plac prodat?
Da je plac prodat znalo se, cak je i najavljivana garaza od tri sprata u medijima. OK tri sprata, a ne sedam ali sada vidimo da je problem i jedan sprat. Kako bih ja reagovao po saznanju je nebitno jer nije moje, probao bih da bar umanjim problem, a ako bih vec bio protiv prodavanja tog placa onda lepo u gradsku upravu da trazim zabranu prodaje.
I opet iz Vaseg posta zakljucujemo da je glavni problem pogled i vrednost stanova jer nije ni park ni parking ni garaza ni sve ostalo jer i ostale zgrade opterecuju negde vise, a ne odgovara Vam ni jedan jedini sprat. Sto je ok samo ne morate da se krijete iza laznih razloga i bednih konstatacija o "bezbednosti dece" i dobrotiti svih gradjana.
Meni je jadnije i bednije kada se napadaju građani koji brane svoju okolinu, da se koriste lažima i bednim konstatacijama.
Pa i meni je jadno i bedno da kad neko iznosi realne cinjenice o "potrebnom parku za decu" jer park vec postoji da ga neko napada da iznosi bedne konstatacije. Kazem, sve je ok samo ne moraju se stvari nazivati drugacije nego sto to zaista jestu, a to je zaklonjen pogled. Neka probaju da isteraju svoje, a grad nek pokoni drugu parcelu ili nek isplati investitora po trenutnim cenama zemljista. Nadam se da ce ti isti stanari sutra izaci nekom drugom da pomognu da blokiraju izgradnje neke zgrade i da se ne prodaju za pvc stolariju.
Ubedjen sam kako se neki ljudi aktivnije bune protiv nadoknade investitoru iz gradskog budzeta,da se ne bi unazadio zivot drugih sugradjana, nego sto se bune zbog gondole, mosta u parku, neorganizovanih rekonstrukcija ulica gde se asfalt raskopava dva puta za pola godine ili se proces razvlaci godinama...
I gde su ovi isti "borci za bolje sutra" da blokiraju gondolu, most i td...?
po kojem ovaj projekat ne bi mogao da se izgradi kako sada investitor zeli.
Opet nebitno, investitor je "kupio" tri sprata. Samo sto sada smeta i jedan sprat. Niko mu ne brani da zida tri sprata gore tri sprata dole ali ce se narusiti komfor stanara u smislu pogleda i neregulisanog parkiranja. Kazes lepo "ne zelim tu zgradu tu jer mi smeta kada gledam kroz prozor", a ne "optereticemo infrastrukturu, mi ovo radimo za dobrobit svih". Sta ako neko zeli da se zgrada izgradi tu jer ce mu posao biti na 2 minuta? A da sam investitor normalno da bih trazio sto ranije resenje problema, a ne da me neko kome sam dao pare zavlaci godinama o resavanju problema. Ili me obesteti ili me pusti da radim.