[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=860470#p860470 je napisao(la):
solecar » 25.Jun.2021/4:57 pm[/url]":3edndrhm]Šteta što ne dođe neki ivestitor kod tebe pa zazida sve tvoje prozore, da možeš i ti da uživaš kao i mnogi drugi.
Steta, ali nemoj se brinuti bice za par godina kada komsija dobije neku finu cifru za plac, i nece biti na 30m nego na 5-10 metara, a parkinga ima jos manje nego kod komsija.
Da vas ne tagujem sve - Investitor nije dobrotvorna organizacija, nema nikakvog razloga da unapredjuje infrastrukturu bloka u kojem gradi, za to je odgovoran GRAD koji debelo naplacuje svoje "usluge". Mozete pogledati u gradjevinskoj dozvoli bilo koje legalne zgrade koliko para ode na razne takse, poreze, prikljucke i druge zavrzlame.
IG stranica blokova kaze kakva je ovo pravna drzava kada ovo dozvoljava - Pa bas ta, pravna. Ako je neko dobio dozvole (legalno) i sve radi po zakonu (pa i po tom nakaradnom) ne vidim zasto bi grad placao prohteve male grupe ljudi.
Ono sto investitor moze ali ne mora da uradi jeste da bude odgovoran prema komsijama ali i prema buducim klijentima. Moze da obezbedi dodatan javno pristupacan parking, moze da uskladi zgradu sa okolinom tako da poboljsa okruzenje svojim dolaskom. Ali na kraju krajeva investitor jedino mora da bude odgovoran prema svojim vlasnicima/deonicarima posto zivimo u kapitalizmu (valjda?).
Sto se tice moje recenice da su stanovi dobijeni - Ona se odnosi iskljucivo na mentalitet ljudi, ovo vise nije komunisticka/socijalisticka drzava nego kapitalisticka. I cisto da budemo jasni i ja trenutno zivim u stanu koji je moj deda dobio (otkupio) i znam kakve su mi komsije.
Investitor lepo platio plac, dobio sve dozvole (Da pretpostavimo legalno, mada znamo gde zivimo), poceo da gradi i sada to nekome smeta.
Pa ako ti je smetalo da se tu nesto pravi mogao si ti da kupis taj plac i ne bi nista zaklanjalo pogled ili zauzimalo resurse kraja.
Evo, pogledajte sliku zelenila u vasem kraju i gde ce se praviti ova zgrada:
A evo primera sa Vracara - Mislim da je NBG fantastican po pitanju parkinga, zelenila i opste infrastrukture u odnosu na druge delove grada.
Nemoj te me pogresno shvatiti. Ja nikome ne zelim da im neko izgradi zgradu ispred prozora, pravi jos vecu guzvu nego sada.