[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670390#p670390:31ly7gdd je napisao(la):
astrodule » 16 Окт 2019 12:01 pm[/url]":31ly7gdd]
Парцела 6773
Датум: 23.08.2019
Број предмета: 952-02-20-225-26304/2019
Опис: СНИМАЊЕ ОБЈЕКТА НА КАТ.ПАРЦЕЛИ 6773 КО НОВИ БЕОГРАД - ВЕРАНО МОТОРС ДОО
A evo i kako to izgleda sa visine. Jedna poslovna zgrada bi tu baš "legla". Imali bi i parking i direktan izlaz na auto-put i štitila bi od buke stambene zgrade.
Pogledajte prilog 1
Što se tiče parkinga "ispod" Genexa, mislim da je parking samo ispod sivog dela, ali realno, mogao bi da se napravi ispod celog platoa ispred Genexa. Crveni deo je zreo za renoviranje, pa bi se "kopanje" parkinga moglo uklopiti sa nekim modernijim rešenje za taj plato, da ne kažem - trg
Ajмо прво да овладамо неким чињеницама, па да износимо предлоге. То је некако била тековина Беобилда, која, како видим, полако нестаје... Овако је све некако дубиозно и нездраворазумски...
1/ Западна капија Београда је под
статусом претходне заштите, што значи да ће у неком часу добити
статус споменика културе. Та чињеница доста утиче на сам објекат и његову ближу околину.
2/ Испод платоа Западне капије БГ су и гаража и одређена техничка постројења. Колико је мени познато, већи део је у власништву фирме Генекс (пословна кула), која је у стечају већ неко време, а мањи део у власништву стамбене куле. Сиви део, како га називаш, је склониште, где већ планирају једноличну, готово неинвентивну, пословну зграду. Иначе, ту је био планиран Центар Месне заједнице који није реализован (доста ниже спратности од планираног објекта).
3/ Зелена површина је стратешки, према свим досадашњим ДУП-овима за Блокове 33, 34, 37, 38, 3 и 4, остављена збор изражајности вертикале Западне капије БГ, са планираним спортско-рекреативним центром ниже спратности. Зашто би се одустало од неке јавне намене на тој површини, и то у корист нечијег приватног капитала?
4/ Плато треба средити, али је питање приступа (тачка 1/).