Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=615629#p615629:3pfgg7ah je napisao(la):
Пантограф » 11 Apr 2019 11:05 am[/url]":3pfgg7ah]Високи стандарди ВеУправе™.
Смеће са Новог Београда, веровали или не, односи један камион Градске чистоће (ретко два).
Недеља, 7. април 2019, Блок 2:
file.php

Hmmm
Kod mene dolaze redovno.
Da li je moguće da je prolaz kamionu bio blokiran tih dana? Da se možda neko nije parkirao tako da kamion ne može da prođe?
Baš pre neki dan videh na jednom parkigu zabodenu u travu dasku na kojoj piše "Ne parkiraj, smećari nemogu da prođu" ("nemogu" spojeno :) )

Није могуће, ту је све широко, могу два камиона да се мимоиђу.

Блок 28, 10. април. За ово је, ваљда, надлежно Градско зеленило:

Tako je. Za đubrijere je nadležno Zelenilo (jednom do maks 2 puta nedeljno), a mi građani smo krivi što ih prepunjujemo (zvaničan odgovor od Zelenila)

Za ove đubrijere (ako se tako zavu), moram priznati da i imam malo razumevanja za zelenilo. Bilo gde gde se ista nalazi na putu ka kontejnerima, ima sugrađana koji ponesu kesu sa smećem i bace u korpu, umesto da odnesu u kontejner kao što treba. Plus, ljudi često u prolazu bace i flašu od dva litra, a mogli bi bar da je spljošte unapred, da zauzme manje prostora.

Ti sa kesama su najgori. Flaše i konzerve mogu da se spljeskaju.
Ipak, kada bi ih svakodnevno praznili ne bi bilo ovoliko haosa.
Naravno, najviše se pune one koje su u dečijim parkićima i blizu brze hrane.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Identicni prizori vec godinama unazad i u savskim blokovima uz jos jaci dozivljaj kome doprinose konjske zaprege i balega na ulicama.

Ovih dana na Ledinama tzv. "cistoca" je sklonila sve kontejnere dus Surcinske ulice i pogadjate sta se desava i kakvi su prizori na mestima koja su i pre toga licila na ove slike iz blokova. Znam da je ovako do okretnice 71. Niko nezna zasto su kontejneri sklonjeni u jednom neuredjenom naselju koje iovako podseca na ciganmalu. Ne znam dali je ovaj grad ikad gore izgledao nego u poslednjih desetak godina.

Definitivno nikada nije bilo prljavije. Đubre je po svim zelenim površinama u mom bloku. A, ako mi ko kaže da je to do građana - e, nije. Neka taj dođe da vidi kako je npr. u neposrednom okruženju zgrada. Uglavnom, nigde ni papirića, ulazi u velikoj meri renovirani, mahom odlično održavani. Ljudi vode računa i ne bacaju, čak su i klinci, rekao bih, u tom pogledu kulturniji nego u naše vreme.

Ali, tu je VeUprava™, da poništi svaki civilizacijski iskorak. I treba da štrajkuju glađu, protiv sebe. I da budu istrajni.

Ма ништа чистије ни зелене површине по другим крајевима града, а и у центру исто имамо мини депоније. Јуче сам код хотела Балкан видео две гомиле ситног смећа.

Mogli bi produze i ovaj parking pored da fino uoblice to

Dule, da li se uopšte noću popuni ovaj parking na kraju bloka?
SInoć prolazim kroz Narodnih heroja koju su zonirali i slobodnog mesta ka nadvožnjaku koliko hoćeš. To je samo 15tak metara od najbližih zgrada.

Булевар Михајла Пупина се управо претвара у паркинг сендвичара.
Терористичка власт напредњачких медиокритета спроводи показну вежбу малтретирања Београђана.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=617614#p617614:3l76ppmn je napisao(la):
DusanBG » Today, 15:21[/url]":3l76ppmn]Dule, da li se uopšte noću popuni ovaj parking na kraju bloka?
SInoć prolazim kroz Narodnih heroja koju su zonirali i slobodnog mesta ka nadvožnjaku koliko hoćeš. To je samo 15tak metara od najbližih zgrada.

Nije problem u tom delu Bloka 34.

Unutrašnjost Bloka, oko nove zgrade (gde je Aroma) i onaj plato kod bivšeg Foto Toto je problem.

Inače danas je NBG izgleda zvanično jedan veliki parking za autobuse koji su dovezli ljude na miting

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=617557#p617557:f01d2yzm je napisao(la):
astrodule » Fri Apr 19, 2019 9:35 am[/url]":f01d2yzm]http://nabavke.beoland.com/

Tehnička dokumentacije za izvođenje radova na izgradnji saobraćajnica sa infrastukturom u bloku 34 na Novom Beogradu (Partija 1);

file.php
Ziveo sam do skora u bloku 34, i jako se radujem sto sam se preselio pre nego sto ce se zavrsiti ova saobracajnica. Taj deo ispred "Plave kapije" Studenjaka je stalno pun ljudi, saobracaj je usporen, i tuda prlolaze sto studenti sto roditeljii da decom - jer je Studenjak veliki park za lokalne klince. Kada neko sidje sa autoputa, sigurno nece voziti 30-40km/h. I tu ce biti problem.

Drugi problem je sto je plan te saobracajnice vrlo cudan. Vozis 80km/h na autoputu, i onda ces da skrenes pod pravim uglom radujusa 5m? Da bi to izveo ima da usporis na bar 40km/h, i pokupice te neko od pozadi, jer tu svi voze 60+ (a mnogi i 80). Naravno, i ukljcivanje na auto-put ce da bude lutrija.

Ovo je jedan primer kako se komfor pesaka zrtvuje radi neznatnog povecanja komfora vozaca.

Nije to direktno na auto-putu već na bus stanici koja je paralelno sa auto-putem, na isključenju za Tošin bunar.

Inače, mislim da već sada treba postaviti pešački ispred plave kapije, a kada naprave to uključenje trebalo bi razmisliti i o semaforu i ležećim policajcima.

Коначно је уклоњена кафе-приколица у Блоку 21...

Koji je vaš stav (svih forumaša) oko ovih prečica koje se viđaju po zelenim površinama i gde trava više ne raste?

Da li tu treba da se naprave staze od kamenčića, asfaltira ili postave ogradice ako je ušteda kretanja ovoliko mala i spreči uništavanje zelenila?

@Dule postoji onaj mit o Japancima koji završe sve osim putanja i puste pešake da ih sami trasiraju.Onda tu naprave staze.Ja sam za tu varijantu.
ACS u JG dobio fasadu.
713a756297b0fa25fd93754c532d752e.jpg

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Lopovska zgrada sa viskom spratova i otetom internom saobracajnicom i probijenim izlazon na jurija gagarina
Sto se tice staza divljih ovdje je trava ugazena od divlje kucice mislim da treba staviti zivuograd itablicu korak vise za zeleni beograd ....

Kada ocekujete da ce krenuti renoviranje i produzenje Savskog keja od bloka 70a do okretnice tramvaja na kraju bloka 45?
Sa novim tj premestenim Savskim mostom koji ce biti samo za pesake i bicikliste, bice dosta lepsi kraj za zivot ti blokovi izmedju JG i Save.

Za dve, najkasnije tri godine kao i sve uostalom. Šalu na stranu, savski kej i ovakav kakva je je skroz ok. Da bi bio super treba prorediti splavove, onog džibera što drži Cunamije naterati da sve klupice/ograde koje je porušio vrati kako su bile i ubaciti neko igralište za decu jer klinci nemaju gde da se igraju. Sama koncepcija keja sa širokim šetalištima, stazama za bicikle, malim amfiteatrima sa klupama, mini platoima, dosta zelenila... mi je sasvim ok i ne bih je menjao sa BNV promenadom.

Do pre, recimo, godinu dana dešavalo se da jednom nedeljno ne prođu đubretari. Poslednjih meseci se dešava sigurno 2 puta nedeljno, a u poslednjih 10 dana ovo je sigurno 4. put da nisu ispraznili kontejnere.

Pogledajte prilog 1

Cisternu sa šmrkovima nisam video mesecima.

Jedini napredak je da se pojavio jedan đubretarac koji svakih par dana ide sa kantom i čisti. Čak je sa lopatom kupio nagomilano đubre uz ivičnjake.

ps: da li imamo temu o Gradskoj čistoći?

Vrh