S obzirom koliko ljudi dobro poznaju Beograd, čak i oni koji u njemu žive godinama (lično se uverio više puta), plus ovi koji se doseljavaju iz unutrašnjosti, svašta može da prođe. Pretpostavljam da se sećaš da smo jednom komentarisali kako se zgrade u Vilinim vodama prodaju pod etiketom Dorćola. Pa ko se upeca, upecao se. A sudeći po tome kako se prodaju stanovi u pojedinim delovima grada, zaključio bih da nije baš mali broj ljudi.Срамота. И још се усуде да ставе дух старог Београда у реченици са овим медиокритетским стамбењаком. Станари ће уживати у милозвуку сирена санитетских возила.
Kad to kaže neko kome su staklenjaci (novogradnja) , deluje smešno.Za sve je krivo - na Beobildu od klinčadije toliko slavljeno - ukidanje visinskih ograničenja. Da je ostalo 5 spratova, ne bi se isplatilo ni rušenje hotela Dom, nego bi se zgrada renovirala.
Prosto ko pasulj... 'Hoćemo oblakodere, nećemo krmače' - plač, plač, šmrc. I - cvrc. U potpisu: SNS.
Ljudi ne gledaju specifičnost kraja, pa im tako ne smeta ni ta baraka.Ај што је спратност (центар је) но што је поред тог хотела нека барака радничка из комунистичких времена која је тако за један булдожер да се замислити не може
Људи што купују станове углавном не гледају толико "специфичан крај" - Вилине Воде нису Дорћол, али функционално дође на исто
Znači meni se pričinilo da si napisao da ne možeš da glasaš za nekoga ko je protiv izgradnje u Mitićevoj rupi?Ne znam stvarno šta si ti to sve snovideo, te Hongkongove, kanjone, klisure, to 'protiv zelenila' i ostalo. Ništa slično nikad nije napisano. Dosta je jasno šta ja zastupam, naravno, ako umeš logički da razmišljaš, da povezuješ činjenice, ako ne bandoglaviš - ne menjaš teze da bi ispao pametniji od nekoga pa poveruješ u njih (većina Srba to radi i zato nam je ovakva zemlja), itd.
(Sve je to, inače, loše školstvo, nadgrađeno na skorašnje, sirovo seljačko iskustvo naroda.)
Dakle, ne izmišljaj.
Molim te, nemoj više da se baviš mojom malenkošću, nego piši na konkretnu temu. Ja sam napisao koji urbanistički mehanizam je sprečavao da se ovo dešava, i da je on ukinut. Imaš li nešto da dodaš?