Šta je novo?

Razni projekti

D46B06FC-3741-42F2-8CEC-22F8F51FFAC2.jpeg

B82C558C-C3CB-4045-9B83-5C4084628939.jpeg

moze i u ko im ovo dozvoli
 
Poceli su radovi na Landmark Residensu u Bulevaru. Koliko sam video iz kola stigla je teska me’anizacija.

Nisu ni morali da ostavljaju ovo nalepljeno parčence starog depoa u donjem desnom ćošku. Dovoljna bi bila metalna tabla, na kojoj ukusno i lepim fontom piše "Na ovom mestu je od tad do tad bio prvi depo gradskog saobraćaja... itd. itd."
Landmark-Residence_Collection-05.jpg
 
Jedan deo austrugarske je upravo nestao.

Franc Ferdinand na aparatima
Epicentar ludila kod Gavrila Principa.
 
Ne d'o Bog da u ovoj Branicevskoj zasade neko drvo, jok bajo moj, samo rokaj gradjevinsku liniju sto blize kolovozu, da se izgrade sto vece precenjene stancuge i da budemo ka' Buuudva.
Заиста огромна штета што у Браничевској није планиран дрворед! Одлично би се наставио на Боре Станковића, али у том случају би Адактари и остала гадост од елите имала мање локале и станове. Имала је потенцијала, а сад неповратно постаје трагедија од улице.
 
Nisam uspeo da nađem da se o tome pisalo na nekoj drugoj temi pa zato pišem ovde:
Da li neko zna zašto stoji gradilište pored Pinka? Koliko se sećam tu je investitor bila Kopernikus gradnja, ali kada uđem na njihov sajt nema nikakvih informacija (deluje mi da se sajt ni ne održava, a kamoli ažurira https://www.kopernikusgradnja.rs/portfolio/kopernikus-hill/)
Po mojoj proceni bar nekih mesec dana ne viđam radnike ni mašine
 

Rekonstrukcija i prenamena objekta u Zdravka Čelara 14a (ranije služio kao upravna zgrada ŽS) je u završnoj fazi...

"Простор пословне зграде издаје се у виђеном стању, док је његово разгледање могуће уз претходну најаву."

Moglo je i bez najave kako ranije, pre početka rekonstrukcije, tako i noćas dok je debeli čuvar, očigledno preplaćen za posao koji obavlja bio u REM fazi sna... Mislim da je i traktor mogao da prođe pored njega i ne bi primetio...

Inače, ovo je česta situacija kad su čuvari objekata i gradilišta u pitanju, najčešće spavaju na poslu...

Šteta što mene neko ne zaposli kao noćnog čuvara, ja i onako idem na spavanje tek oko 6h... Makar bi bilo sigurni da neko zaista nadgleda objekat u izgradnji, al ne možeš ubediti poslodavce, oni uvek znaju najbolje koga i gde treba angažovati, pa nek tako i nastave...

Čini se da je zdravstvena ustanova "Vizim" zakupila prstor, a rekonstrukcija samog objekta i njegovo opremanje je u završnoj fazi... Postavljeni su liftovi i stolarija, novi zakupac se već useljava, fasada je praktično gotova...

Ipak, ne mogu da tvrdim ko je zakupac, to je na osnovu neposrednog osmatranja iz samog objekta...

Monitori, radne stanice, kojekakva građevinska oprema, bušilice, sve na izvolte... ali ja nisam lopov, tako da je sve ostalo netaknuto 😉 (sem jednog reklamnog kišobrana, što se smatra suvenirom u ovakvim situacijama)

 
Postovanje Zorane, da li imate neki sajt ili link ka ovoj gradnji? Hvala.

 
Što se mene tiče, može, ali da glasi ovako: "Za svaki novoizgrađeni objekat površine do 1.000 kvadratnih metara, investitori u Kragujevcu moraće ubuduće da posade deset novih stabala u okruženju od 100m od mesta objekta. Ako je stambeno – poslovni objekat preko 1.000 kvadrata, još po jedno na svakih 500 metara kvadratnih. Ukoliko se sadnice osuše u roku od godinu dana, investitor je dužan da iste zameni novim. Sadnice moraju biti od kvalitetnijih vrsta, minimum 10 god. starosti, i prilagođene prirodnim uslovima u okruženju stambenog objekta.".
 
Vrh