Šta je novo?

Razni projekti

@Vučko

Prema karti "GeoSrbije", katastarska parcela 4255/63 je ona na kojoj se trenutno nalazi prizemna u kojoj je mini market:

batutova.png
 
Gradnja u Zemunu na uglu Starca Vujadina i Jovana Miodragovića.

zemun1.jpg


zemun3.jpg


zemun2.jpg
 
Na zelenjaku ce da se gradi zgrada investitor iz unutrasnjosti ,mislim da je oko 2000 mkv ukupna povrsina zgrade ,vidjecemo tablu uskoro .
 
Teško mi je da poverujem da postoji tržište za novogradnju na zelenom vencu.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаталк 4
 
Nista od onog mega projekta u Dimitrijali bese su brojevi 42-48. Stoji bilbord ispred lokacije da je plac na prodaju i to izgleda pojedinacno :(

Valjda je yukapital bio investitor.
 
Vucko bing slike ovo ono to si vec napisao u nekoj temi i ostavio nas da nagadjamo
 
Našao sam na netu jedan stari render za lokaciju na uglu Dimitrija Tucovića i Ruzveltove:

ruzvelt-dimitrije.png


Render sam našao na sajtu biroa "Harden", gde piše da je naručilac CEP (što se da primetiti po izgledu objekta, zar ne) za investitora "Preizdent" iz Novog Sada, kao i da je projekat izrađen 2007. godine. Kao što smo već pisali, izgleda da se u međuvremenu promenio investitor, tako da je to sada "Edil Italiana", a projekat se očigledno menja, pošto na njihovom sajtu stoji ovaj render:

img2.jpg


Iako nije reč o naročito velikom objektu, ipak sam veoma radoznao kako će ovo na kraju ispasti. Zgrada će se nalaziti na uglu dve prometne ulice, gde se u budućnosti očekuje još dosta novogradnje, i mogla bi (zajedno sa objektom "Zira") da predstavlja važnu referentnu tačku za dalji razvoj okolnih blokova. Nadam se da je investitor dovoljno ambiciozan.

Pored toga, našao sam i render za zgradu koja se već uveliko gradi na adresi Branka Krsmanovića 17. Reč je o lokaciji uokvirenoj u crveno:

krsmanovic-bulevar.png


Reč je o tipičnoj vračarskoj novogradnji koja bi na kraju trebalo da izgleda ovako:

1600x1200_11.jpg


Više informacija o objektu može se naći na veb sajtu: Stanovi Vračar

I ovde je, kao i u prethodnom slučaju, reč o delu grada koji bi trebalo dosta da izmeni izgled u budućnosti. Jedna od najinteresantnijih lokacija je niz prizemnih kućica na Bulevaru (uokviren plavom bojom na Bing screenshotu). Pre krize se nazirao početak izgradnje na tom mestu jer su počeli da iseljavaju lokale. Međutim, posle par meseci, lokali su ponovo useljeni i za sada nema naznaka početka gradnje na tom mestu. Međutim, pre izvesnog vremena sam našao rendere i za tu lokaciju, na sajtu arhitekte Veljka Mladenovića koji radi (ili je bar radio) u pogodićete gde - CEP-u :D

Stambeno%20poslovna%20zgrada%20Bulevar_01.jpg


Na sajtu stoji da je projekat rađen 2004. godine (vidi se :D), da je investitor izvesna firma "RS PARTNERS BISER" iz Beograda, kao i da se završetak radova očekuje 2014. (yeah, right). Ukoliko se tu na kraju nešto i bude gradilo, nadam se ipak malo lepšoj zgradi.
 
Браво Хомере за ове силне "ископе"!

Иначе,Језиво немаштовит овај Младеновић. А ови из ЦЕП-а,мислим да им у предузећу важи клетва која гласи:
- Ко нацрта макар и једну косу или криву линију,употребио било кој други материјал за завршну обраду од алубонда или изоставио свету нам надстрешницу дабогда му се рука сушила и добио отказ.
 
2EZTUmk.jpg

Ово црвено на слици је порушено пре пар дана... ако неко има више информација, било би лепо
sa ssc od eeee
 
steta sto je tu zgradu na bulevaru kriza unistila iako je ruzna lepsa je od ovih malih kucica :)
 
Ta porusena baraka je verovatno Napredova. Sad kad su zavrsili ovu zgradu(verovatno su gradili i pre u tom bloku) u obavezi su da je konacno uklone.

Na Bezanijskoj Kosi ima tih zaostalih baraka koliko hoces(tamo gde se radilo za vojsku). Prodje i vise od decenije posle useljenje pre nego sto je uklone, ako u nekoj bližoj okolini i dalje imaju gradiliste.

Pre neku godinu ljudi su se ovde ponadali da ce konacno poceti da se gradi jedno napusteno gradiliste na uglu Pedje Milosavljevica i Partizanskih avijacija kad su videli da se pravi baraka pored tih napustenih zagrada.
Ono sto se ustvari desilo je da su malo dalje od toga uklonili barake za radnike i kojesta jos(posle vise od 10 godina od uselenja poslednje zgrade koja je gledala na njih), pa su ih samo preselili tamo, na to napusteno gradiliste.
Uzgred ovih dana je bilo aktivnosti na tom gradilistu kakve nije bilo 15 godina. Očišćeno je sve oko zgrade pa možda se i te zgrade konačno završe. U unutrašnjosti ovog bloka zavrsavaju se poslednji ulazi pa će ovo biti jedino sto treba da se zavrsi da se ceo blok kompletira onako kako je zamisljen. Naravno ako u medjuvremenu ne smisle da neku zelenu povrsinu ne pretvore u grad. plac.
 
A za sta je predvidjen prostor ispred zgrada do nezavrsene garaze trenutno zelena povrsina ,oce li je kultivisati
 
куку мајко нама са оваквим уским парцелама које нису ни за шта! Свакако не за више од П+2. А можда би тако требало и да остане...а за то је сада касно.
 
Vrh