Našao sam na netu jedan stari render za lokaciju na uglu Dimitrija Tucovića i Ruzveltove:
Render sam našao na sajtu biroa
"Harden", gde piše da je naručilac CEP (što se da primetiti po izgledu objekta, zar ne) za investitora "Preizdent" iz Novog Sada, kao i da je projekat izrađen 2007. godine. Kao što smo već pisali, izgleda da se u međuvremenu promenio investitor, tako da je to sada
"Edil Italiana", a projekat se očigledno menja, pošto na njihovom sajtu stoji ovaj render:
Iako nije reč o naročito velikom objektu, ipak sam veoma radoznao kako će ovo na kraju ispasti. Zgrada će se nalaziti na uglu dve prometne ulice, gde se u budućnosti očekuje još dosta novogradnje, i mogla bi (zajedno sa objektom "Zira") da predstavlja važnu referentnu tačku za dalji razvoj okolnih blokova. Nadam se da je investitor dovoljno ambiciozan.
Pored toga, našao sam i render za zgradu koja se već uveliko gradi na adresi Branka Krsmanovića 17. Reč je o lokaciji uokvirenoj u crveno:
Reč je o tipičnoj vračarskoj novogradnji koja bi na kraju trebalo da izgleda ovako:
Više informacija o objektu može se naći na veb sajtu:
Stanovi Vračar
I ovde je, kao i u prethodnom slučaju, reč o delu grada koji bi trebalo dosta da izmeni izgled u budućnosti. Jedna od najinteresantnijih lokacija je niz prizemnih kućica na Bulevaru (uokviren plavom bojom na Bing screenshotu). Pre krize se nazirao početak izgradnje na tom mestu jer su počeli da iseljavaju lokale. Međutim, posle par meseci, lokali su ponovo useljeni i za sada nema naznaka početka gradnje na tom mestu. Međutim, pre izvesnog vremena sam našao rendere i za tu lokaciju, na sajtu arhitekte
Veljka Mladenovića koji radi (ili je bar radio) u pogodićete gde - CEP-u
Na sajtu stoji da je projekat rađen 2004. godine (vidi se
), da je investitor izvesna firma "RS PARTNERS BISER" iz Beograda, kao i da se završetak radova očekuje 2014. (yeah, right). Ukoliko se tu na kraju nešto i bude gradilo, nadam se ipak malo lepšoj zgradi.