Šta je novo?

Razni projekti

Malo iznad SRC 2Šumice". Našao sam lokaciju na Bingu - obeležena je žutim. Obuhvatio sam veći prostor kako bi se bolje sagledala tačna lokacija :)

lekinobrdo.png
 
vucko":vtk90df6 je napisao(la):
Dobro je sto se zavrsava taj projekat.Prijatan je osecaj kada sa kluza vidite neku konkretnu izgradnju kada gledate ka Konjarniku,do sada je to samo bio blok napustenih stovarista sve do Ustanicke i toplane.

Imam losu vest,gradite se na brdu izmedju Matice Srpske i Zvezdare ka kluzu.U pitanju je zeleno brdo koje je sa desne strane kada idete za Mirijevo.Ispostavi se da po izmenama urbanistickih planova svo to zemljiste je prenamenjeno iz zelen povrsine u gradjevinsko zemljsite jos 2002. godine naravno bez javnih rasprava i diskusija u klasicnom primeru tranzicionog urbanizma.

Ovo je plac na kome se trenutno odvijaju radovi i koji je ogradjen sa sve tablom.Nisam stigao da slikam tablu niti gradiliste jer sam bio u prolazu autobusom

y1k-mir.jpg

Našao sam projekat za ovu lokaciju:

01.jpg


04.jpg


07.jpg


08.jpg


09.jpg


Matica je stambeni kompleks zatvorenog tipa – ograđen i sa kontrolisanim pešačkim i automobilskim pristupom. U njega se ulazi direktno iz ulice Matice Srpske, a u planu je otvaranje i drugog ulaza, iz pravca Mlavske ulice. Kompleks se sastoji od tri zgrade između kojih se razvija mreža saobraćajnica, platoa i trotoara: za pristup vozila garažama i parking mestima, kao i za kretanje pešaka. Najvći deo je ipak u zelenilu – vrtnom uređenju sa puno drveća i zajedničkim sadržajima između njih.

Zgrade su opremljene sa liftovima i u svakoj od njih je smešteno po 17 stanova različite strukture: od dvosobnih (30m2) do četvorosobnih (140m2) na najvišim nivoima. Stanovi su dvostrano orijentisani i odličkuje ih visok kvalitet: u izvođenju, ugrađenim materijalima i opremi. Kao primer navodimo da su zidovi višeslojni i unutar njih smeštena je termoizolacija koja zadovoljava najnovije kriterijume energetske efikasnosti objekata. Time će se izvršiti značajna ušteda u kućnom budžetu zbog smanjene upotrebe klima uređaja i manje potrošnje toplotne energije kod Beogradskih elektrana.

Predviđena je i mogućnost prilagođavanja stanova posebnim željama i potrebama kroz dogovore i saradnju sa dizajnerima enterijera, pre početka izvođenja završnih radova.

Izvor: Costruzione
 
Koncept zivota i rada u "osiguranim utvrdjenjima" van kojih se valjda nalazi "divljina" kroz koju treba samo sto brze projuriti automobilom (valjda i to jednog dana sa oruzanom pratnjom), a la "Pobesneli Maks", izgleda najzad dolazi i kod nas :bash:

PS Ne shvataju bogatuni da sto vise mera obezbedjenja to si zapravo sve manje bezbedan. Problemi se nalaze negde drugde, pa te tako ni betonska ograda od 5 m niti bodljikava zica na kraju nece spasiti.
 
BRAvo za rendere podize kvalitet u mirjevu ali mi se najvise svidja model stanice za prevoz
Gradiliste u banjskoj pogled iz dimitrijale
dsc05128.jpg
 
Direktore ukucaj onaj plan na stanici izmedju tripkovica I gradske bolnice u Dimitrijali,pocese da rasciscavaju plac I ruse zid ka dimitrijali.
 
Na ogradi tog placa je dugo stajao neki render. Koliko se sećam neka crveno-bela tranziciona stambena zgrada. Baš sam se iznenadio kad sam video da raščišćavaju plac. Možda su nešto i menjali na projektu, pa ispadne dobro.

Video sam i da je gotova zgrada na broju 28 (kod perionice, blizu raskrsnice sa Igmanskom). Ispala skroz super. Trenutno taj deo Dimitrija Tucovića izgleda najbolje. Još kada bi se izgradio onaj "Yu kapitalov" objekat po projektu Miljkovića i Mitrovića, bilo bi bombona :)
 
Homer Jay":1yo2icxk je napisao(la):
Počela je prodaja stanova u kompleksu "Paunova" na Voždovcu. Ne znam da li je krenula izgradnja, ali prema registru investitora na sajtu Grada Beograda, za ovaj stambeni kompleks je izdata građevinska dozvola.

01.jpg


Atraktivan stambeni kompleks u jednoj od najomiljenijih porodičnih lokacija Voždovcu, na uglu Panove ulice i Bulevara Oslobođenja, koji pruža jedan sasvim novi kvalitet stanovanja i meru kvaliteta, sigurnosti i komfora koja u potpunosti odgovora porodici koja raste.

Savremeno arhitektonsko rešenje modernog kondominijuma, kao zatvorenog nezavisnog kompleksa budućim stanarima pruža apsolutnu bezbednost stanovanja, komfor i funkcionalnost.

U prizemlju objekta nalazi se moderno uređen poslovno-prodajni prostor, idealan za uslužne delatnosti. Odlična visina plafona i samo enterijersko rešenje pruža mogućnost jednostavne i brze adaptacije prostora prema standardima savremenog maloprodajnog prostora i specifičnim zahtevima kupaca.

Cena: već od EUR 1.350/m2

Za više detalja, kontaktirajte: nevena.milic@cbre.rs

Izvor: CBRE

Stanovi su skuplji nego u Stepi. Na mapi sam obeležio lokacije oba kompleksa, tako da oni koji su u potrazi za stanom mogu da uporede (crveno je lokacija kompleksa "Paunova", žuti krug označava lokaciju kompleksa "Stepa Stepanović"):

paunvsstepa.png

Za razliku od Stepe ovde vec postoji infrastruktura, blizu je skola, odlican prevoz. Naselje se oslanja na samu okretnicu trole, ide navise uz ulicu do semafora ka Jajincima, a prostor sada izgleda veci jer je rasciscen, ogradjen, i srusene su neke kuce. Pise da je rok izgradnje 24 meseca sto bi bilo negde do polovine 2014.godine. Postavili su na tablu i sajt sa imenom novog naselja (koji jos ne radi):
http://www.paunovbreg.rs
 
Raja, pozdrav, može jedan savet - hoću da kupim stan, kapiram oko 50 kvm, imam oko 70.000 eur, savet - koja je dobra gradnja, provereni investitori i slično. Gde bih kupio? Recimo NBG, Bežanijska kosa, Voždovac, možda i deo Zvezdare, tipa Učiteljsko naselje ili gornji deo Gospodara Vučića.... Uglavnom, isključujem Karaburmu, Mirijevo i kompletne opštine Rakovica i Palilula ( Zbog lokacije posla, roditelja, zbog dece i sličnih stvari... )
Hvala unapred.
 
70 soma je sa kreditom, živog keša imam nešto preko 20 soma...
A i želim da živim u svom stanu a ne iznajmljenom.
 
Prvo napiši da li tražiš staru ili novu gradnju. Ako ti nije frka za subvenciju onda je stara gradnja daleko bolje rešenje.
Moji favoriti su Retenzija (Zemun) ili četvorospratnice u Bloku 45/70. U tim krajevima se cena po kvm kreće oko 1300 eur, što znači da možeš da kupiš 50ak kvm i da ti ostane za neko osnovno sređivanje (krečenje, parket i sl.)
 
mekbejn":1oo1a5em je napisao(la):
Prvo napiši da li tražiš staru ili novu gradnju. Ako ti nije frka za subvenciju onda je stara gradnja daleko bolje rešenje.
Moji favoriti su Retenzija (Zemun) ili četvorospratnice u Bloku 45/70. U tim krajevima se cena po kvm kreće oko 1300 eur, što znači da možeš da kupiš 50ak kvm i da ti ostane za neko osnovno sređivanje (krečenje, parket i sl.)

Ja se slazem, ali uvek imas taj prokleti momenat da uvek otkrijes jos nesto sto u stanu ne valja pa pre nego sto se uselis idealno je da se promeni. Elektricne instalacije, drvenarija, neki problem u kupatilu, tako da bih uvek ostavio luft jedno 10k evra. :( To je samo zivot, sto bi rekla CYA
 
Steve Miller":2oootavx je napisao(la):
Raja, pozdrav, može jedan savet - hoću da kupim stan, kapiram oko 50 kvm, imam oko 70.000 eur, savet - koja je dobra gradnja, provereni investitori i slično. Gde bih kupio? Recimo NBG, Bežanijska kosa, Voždovac, možda i deo Zvezdare, tipa Učiteljsko naselje ili gornji deo Gospodara Vučića.... Uglavnom, isključujem Karaburmu, Mirijevo i kompletne opštine Rakovica i Palilula ( Zbog lokacije posla, roditelja, zbog dece i sličnih stvari... )
Hvala unapred.

Kapiram, da ti je za te pare bolje da kupiš nekoliko kuća van Beograda ili možda čak i celo selo.

Nije BG ono što je nekada bio. Prenatrpan, bučan, prljav da ne govorim o kvalitetu vazduha i sl. A i Beograđani nisu više kao što su nekada bili, svi su nešto nervozni, reč izvini im je postala misaona imenica, došli su neki novi ''klinci'' što bi rekao Balašević i oterali pitome.

Kapiraš?
 
Bivis":1kkv4odm je napisao(la):

Ja ne kapiram.

@Steve Miller

Da si imao kes, Milisav je dao pravi odgovor za ovaj momenat, kamata je trenutno najbolja zarada u Srbiji.

Kako sada stvari stoje sa nekretninama i ekonomskom situacijom, najbolja varijanta je ziveti privatno u sto jeftinijem stanu i pokusati da ustekas sto vise jer ne poznajem skoro nikog kome rata za kredit nije bar 100 evra veca od kirije. Nekretnine u citavom svetu padaju od 1-8% godisnje, znaci ni kod nas se ne moze ocekivati rast.

Ima jedan zanimljiv clanak kako su Kinezi sada gladni za stanovima poput nas po bilo koju cenu. Imaju platu od par stotina evra i po svaku cenu zele da kupe stan od 1.300e/m2. Voditelj BBC-ja je bio iznenadjen tim neekonomskim razmilsjanjem pa je postavio logicno pitanje i dobio za njega verovatno nelogican odgovor:

Potražnja za “kvadratima” od oko 1.300 evra je ogromna: u devet izjutra jedne novembarske subote u prodaju je pušteno 300 stanova - u roku od tri sata, svi su prodati.
Ispostavlja se da su pomenute cene stanova, za kineske plate koje se mere stotinama evra, previsoke.

Investitori koji ne znaju šta bi s “viškom” novca često kupuju čitave zgrade, a one onda stoje prazne. Tako, naravno, “naduvavaju” i cenu kvadratnog metra.

Zašto onda ne iznajmljivati stan doveka? Zapitao je Bi-Bi-Si mladu službenicu muzeja u Pekingu. Na kraju krajeva, to je tako - zapadnoevropski.

“Svakoga dana kada se budem vraćala sa posla i kada budem videla svetlo iz moje kuće, videću nadu”, odgovorila je Kineskinja.

http://www.kamatica.com/stanovanje/misl ... ezima/6589

Greska u razmisljanju Kineskinje je sto govori o svom stanu i o kreditu sto vezano ne moze da ide.
1. Stan u kome se placa kirija uzima se na neodredjeno vreme po trenutnim trzisnim uslovima. Raskid Ugovora je moguc u svakom momentu.
2. Stan kupljen na kredit je u vlasnistvu banke do kraja otplate, znaci nije tvoj. Problem je sto su potpisani uslovi fiksni i sto se ne mogu menjati bez obzira na trenutnu ekonomsku situaciju ili trziste. Stan na kredit je jedino isplativ u slucaju prognoze konstantnog rasta cene nekretnina na neki bar srednji do duzi rok. To sada prosto nije tako.

---------------------------------------------------------------------------

Posto razmisljas kao ova kineskinja za 1.300 ima u citavom Beogradu lepih polovnih stanova. Ne moras nijedan odmah renovirati, u svakom moze da se zivi.
Ako bas ne zelis polovan, ti onda pogledaj "Napred" za oko 1.500, Belviile za 1.550 kad ti se vrati PDV i jos dobijas subvenciju ( ne znam da li jos za Belville vazi kamata Hipo banke od 3.99+euribor).

Za mene Stepa posle velikog stepena izgradjenosti i uvida kako ce tamo biti nije vredna tih para u odnosu na bilo koji polovan stan u BG-u, cak ni u odnosu na ove skuplje po NBGD.
 
Za administratore:

Zbog skretanja sa teme, sve postove pocev od Milerovog ispod Paunovog Brega gde trazi preporuku za stan prebaciti zakljucno sa mojim u temu "Cene nekretnina", a ovaj post obrisati.
 
@ Bivis - Ni ja ne kapiram...
@ Nikola - Pazi, meni je renta trenutno 300 eura, a rata za kredit bi mi bila 219 eura...
Što se Belvila tiče, svi pričaju da je krš gradnja, ne treba kupovati tamo stan... A kažu da im računi mesečno stižu 19.000 RSD ( Nešto mnogo za održavanje objekata i slično ), al opet sve je to rekla-kazala.
Na kraju, dal sam kao kineskinja il neko drugi, al ja zaista želim da živim u svome stanu. A posle postoji mogućnost da ga i prevremeno otplatim za od prilike 5-6 godina.

Hvala na pomoći...
 
Steve Miller":3c6ip0zo je napisao(la):
@ Bivis - Ni ja ne kapiram...
@ Nikola - Pazi, meni je renta trenutno 300 eura, a rata za kredit bi mi bila 219 eura...
Što se Belvila tiče, svi pričaju da je krš gradnja, ne treba kupovati tamo stan... A kažu da im računi mesečno stižu 19.000 RSD ( Nešto mnogo za održavanje objekata i slično ), al opet sve je to rekla-kazala.
Na kraju, dal sam kao kineskinja il neko drugi, al ja zaista želim da živim u svome stanu. A posle postoji mogućnost da ga i prevremeno otplatim za od prilike 5-6 godina.

Hvala na pomoći...

U Belvillu jesu veci troskovi jer su ljudi hteli malo bolje odrzavanje od ostalog dela Beograda. Tako ce biti i u west 65 i slicnim naseljima.

Ako govoris o kvalitetu, pa sve je novo manje vise krs, Belville jeste losije gradjen, ali nema mnogo sta da se bira u novogradnji jer je trenutno i nema.

Ako postoji mogucnost da za 5-6 godina dodjes do para onda ne znam zasto uopste kupujes stan u ovom momentu i ulazis u bacanje bar 20.000 evra banci za kamatu i troskove. Banka ti prvih 5-6 godina skoro iskljucivo naplacuje kamatu, posle tog perioda ces da isplatis punu cenu stana kao ostatak duga. Zasto bi to radio?!
 
Pa kazu da je na Bezanijskoj kosi sada oko 1.600 sa PDV-om, a slicno i u Jurija Gagarina, a bilo je 1.800.
Neko je to rekao na onoj temi blok 9a.
 
Vrh