Šta je novo?

Razni projekti

Тачно тако. Некада су неки паметни људи донели визионарске ДУП-ове који су предвиђали ревитализацију никаквих блоковских дворишта у пријатна места по концепту сличном НБГ блоковским просторима само у микроверзијама.

Наравно, ти ДУП-ови су сви одреда замењени од 2000-те на овамо јер су "превазиђени", и рађени су нови, док су истовремено многа насеља и даље остајала и остала без ДУП-ова које "комуњаре" нису стигле да ураде. Логика? Здрав разум? Правиш опет нешто што имаш а не радиш нешто што немаш......будалаштине урбанизма Београда двехиљадитих....

Raščišćava se plac na uglu Maksima Gorkog i Cara Nikolaja II. Kolike su šanse da ne dobijemo još jedno dosadno, šrstospratno, šareno, vračarsko, tranziciono čudo!?

EDIT - kad smo već na Vračaru, evo fotki nove zgrade u Smiljanićevoj ulici:

smiljaniceva.jpg

1.jpg

4.jpg

2.jpg

Izvor: Energogroup

Па и није толико лоше.Мало је неозбиљно али није ни ружно.

Ova gore zgrada u Smiljanicevoj mi se i svidja, samo jos da nije ovih pomalo kicastih ograda na balkonima.

A Dimitrija Tucovica je izgleda izabrana da bude ulica sa najruznijim zgradama u Beogradu.

Конкуренција се из дана у дан заоштрава...ако лепо реконструишу Војводе Степе...Димитријал ће ипак однету превагу :shock:

meni je apsolutni hit ona u stepi, cini mi se da je crna fasada, sa aplikacijama sunca, ukrasena sljokicame, svaki put me iznova iznenadi, ako moze fotka neka

dusan":2e27uiow je napisao(la):
meni je apsolutni hit ona u stepi, cini mi se da je crna fasada, sa aplikacijama sunca, ukrasena sljokicame, svaki put me iznova iznenadi, ako moze fotka neka

Da, da, ta je pravo čudo tranzicione arhitekture. Uslikao sam je letos i okačio fotku na ovu temu:

stepa1.jpg

Krstio sam je "svemir zgrada" jer te šljokice valjda simuliraju zvezde u kosmosu :p

Meni je na primer daleko ruznija ova roze braon desno zgrada od ove crne. Ali da cela Vojvode Stepe postaje propast. Jos ovi parkinzi ispred novih zgrada bez ikakvog reda daju poseban sarm.

vranac":69q6gbwn je napisao(la):
Ova gore zgrada u Smiljanicevoj mi se i svidja, samo jos da nije ovih pomalo kicastih ograda na balkonima.

A Dimitrija Tucovica je izgleda izabrana da bude ulica sa najruznijim zgradama u Beogradu.

Preterujes. Sta fali ovim zgradama?

5wb81g.jpg

jz87z7.jpg

Ipak je to vojvode stepe jer u dimitrijali su spajali placeve i jedno fasadno platno dok to nije slucaj sa stepom crnu nisam izvalio do sad boze sta sve dobije dozvolu

@Rascian te zgrade koje si i stavio u postu i jedine vrede pogotovu jer je vise placeva spojeno pa je dobijena kontinualna fasada.

I ja se slazem da na prvi pogled Dimitrija Tucovica nije bas tako losa. Ima ispada, ali nije kao Vojvode Stepe. Voivode Stepe je ulica sa dobrim polozajem, visokom cenom stambenog prostora, a ispala je ubedljivo najneuredjenija i najneorganizovanija ulica u citavom Beogradu. Ni rekonstrukcija joj nista ne moze pomoci koliko je unistena totalnom neorganizacijom i nabacivanjem raznoraznih objekata. Uz dodatak novog naselja Stepa Stepanovic sa postojecim zgradama to ce u bliskoj buducnosti biti frekventnija ulica nego Kneza Milosa.

Vojvode Stepe postaje pravi reprezentativac tranzicione arhitekture ali u losem smislu te reci. Posto je vise na periferiji u odnosu na Dimitrije Tucovica ili nekim drugim ulicama koje se polako popunjavaju visokim zgradama, tacno se vidi da se koriste losiji materijali, jednostavnija arhitektonska resenja i uopste odaje utisak jeftinog izgleda.

Totalni kontrast sa Vracarom ili zvezdarom gde su se u poslednjih 10 godina pojavili interesantni i kvalitetni primeri savremenih zgrada.

nikola011":2da2yh40 je napisao(la):
Voivode Stepe je ulica sa dobrim polozajem... Uz dodatak novog naselja Stepa Stepanovic sa postojecim zgradama to ce u bliskoj buducnosti biti frekventnija ulica nego Kneza Milosa.

Да га малко не претера :?:

Lekino brdo, Šumice
U veoma prirodnom ambijentu Lekinog brda, izuzetnog pogleda ka celom gradu, pored škole, sportskog balona za mali fudbal i tenis. U blizini auto-puta, mnogih tržnih centara, pijace i ostale važne infrastrukture (ben.pumpa i sl).

Projektovana kao originalno athitektonsko rešenje stambeno poslovne zgrade, koja će imati tri ulaza.

Jedan ulaz je VIP, sa ukupno 6 stanova veće površine, koji će imati prijavnicu, salu za prijem, posete, bar i sl .

Fizički i video nadzor 24 h.

U prilogu je konacan izgled objekta i ulice kao ambijentalne sredine, sa svim pripadajućim sadržajima.

Sama zgrada i stanovi su opremljeni najsavremenijom opremom i tehnikom, kako arhitektonski tako i funkcionalno.

Predviđen je i servis za pranje kola, servis za transport bagaža i stvari, spa centar, održavanje zgrade, čišćenje snega i leda, pranje prozora , protiv-požarni sistem, alarmi itd...

Do kraja projektovanja ćemo moći da vam iznesemo i konačne cene pojedinačnih stanova.

shumice20-20ceo20komplek.jpg

shumice20-20objekat20a20.jpg

shumice20-20ugao20sa20gr.jpg

shumice20-20penthouse20o.jpg

http://www.tempoinvest.com/sajt/

lepo izgleda.

ali sumnjam da će biti ovako kvalitetan kompleks na lekinom brdu gde su okolne uličice pune tranzicione gradnje po visokim cenama.

nadam se da će investitor promeniti tu praksu.

I sa sve bazenima bilo bi fino da bude ovako moze malo preciznija lokacija gdje se gradi cak i pjesacka ulica bar na renderu

Vrh