Šta je novo?

Razni projekti

A I virtualni trotoar u sporednim ulicama,podseca me na onaj deo Vracara izmedju Crvenog Krsta i Bulevara.

Slikacu ovih dana po dimitrijali,zavrsava se jedna zgrada koja na fasadi ima neke ocajne crvene plocice koje kao da su skinute sa zgrade sportskog centra Olimp jer izgledaju staro bar 30 godina.

Та зграда на раскрсници В.Степе и Кружног пута (будући СМТ) има врло чудну историју изградње.

Наиме, те две зграде на фотки су заправо једна и спојене су дворишном зградом. Овај ужасни пролаз између њих је резултат накнадног накарадног спајања пројеката. Зграда лево(са браон плочицама) је стајала незавршена већ 5 година, а онда је вероватно дошло до промене инвеститора који је подигао ову на ћошку и спојио је са том незавршеном у овог грађевинског мутанта

Zauzetost parcele 98%

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

direktor":3hm31see je napisao(la):
Vojvode Stepe Trosarina
dsc06891.jpg

mekbejn":3hm31see je napisao(la):
Au, ova blizina zgrada, u 2013. godini, jezivo

Канда су мислили на ово док су завршавали пројекат:

http://www.gizmag.com/narrowest-house-e ... ret/19382/

:mrgreen:

Dimitrijala pocinje gradnja kad je vucko lijenstina pa nece da slika
dsc06968.jpg

dsc06969.jpg

Jedna zgrada u nn bocnoj ulici
dsc06967.jpg

Da nastavim dimitrijala
dsc06965.jpg

Zahumska vrlo brzo grade nestaju
dsc06963.jpg

dsc06961.jpg

dsc06962.jpg

Dve taze zavrsene novogradnje u ulici Stevana Sremca. Fokano u hodu, mobilnim telefonom.

Зграда на посебном месту - изнад Чукаричке падине и испод Бановог брда. Ови заобљени кровови су један од специјалитета транзиционе архитектуре, или се бар ја не сећам да их је било раније? Како год, мислим да ово није драстичан пример такве изведбе.

zgrada-na-cukarici-1-bw-.jpg

zgrada-na-cukarici-2-bw-.jpg

zgrada-na-cukarici-4.jpg

zgrada-na-cukarici-1.jpg

zgrada-na-cukarici-2.jpg

Pocelo je da se gradi I na stanici gsp-a u Dimitrija Tucovica pre nadvoznjaka.Deder uslikaj to direktore.

Zgrada "Jugoexporta" u Kolarčevoj ponovo ponuđena na prodaju
Petak, 08. 02. 2013.|10:48 | Izvor: eKapija
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
jugoexport_280610.jpg

Agencija za privatizaciju Srbije ponudila je danas na prodaju zgradu kompanije "Jugoexport" u stečaju u Kolarčevoj ulici u Beogradu, kao i još dve nekretnine, čija procenjena vrednost iznosi ukupno 5,8 milijardi dinara (oko 52 mil EUR).

Agencija je u oglasu u "Politici" navela da je na prodaju ponuđeno pet spratova zgrade u Kolarčevoj, ukupne površine od 5.505 metara kvadratnih, lokal na Trgu Republike od 74 metara kvadratnih i garaža u Siminoj ulici veličine 192 kvadrata.

Pravo da kupe nepokretnosti imaju sva pravna i fizička lica, a depozit iznosi 1,1 milijardu dinara (oko 10,4 mil EUR).

Rok za dostavljanje ponude je 12. mart, kada će se obaviti i javno otvaranje ponuda.

Stečajni upravnik je dužan da prihvati najvišu dostavljenu ponudu ako iznosi više od 50%procenjene vrednosti imovine, a ako je iznos manji, prihvatanje ponude mora da odobri i odbor poverilaca.

Agencija za privatizaciju do sada nije nije uspela da proda zgradu "Jugoexporta" u Kolarčevoj, iako je bilo više pokušaja.

Ta atraktivna lokacija nije uspela da privuče nijednog kupca u poslednjih nekoliko godina, otkad traju pokušaji državne agencije da se reši imovine nekada uspešnog preduzeća koje je 2001. otišlo u srečaj zbog dugovanja bankama.

Zgrada u Kolarčevoj ima šest spratova, a na prodaju nije jedino poslednji sprat, jer vlasnik tog prostorija nije "Jugoexport".

Izvor: eKapija

Skoro 10000 eura m2 :laugh: . Neka je i sam centar grada, nema šanse. Pogotovo što se prodaje cela zgrada.

Ne verujem da će dobiti i tih 50%, pa me čudi čemu oavkvo procenjivanje i precenjivanje. Samo će ispasti glupi kad se proda po 3 puta manjoj ceni.

taćno tako.

kojim poslom treba neko da se bavi da bi mogao da povrati investiciju od 52 miliona u nekretninu u centru? ja ne vidim biznis plan po kome bi se nekome isplatilo da kupi ovo.

za 52 miliona može da se napravi svašta. kupiš neki blok na novom beogradu i da napravi kulu.

Nikola":72l13nif je napisao(la):
Skoro 10000 eura m2 :laugh: . Neka je i sam centar grada, nema šanse. Pogotovo što se prodaje cela zgrada.

Ne verujem da će dobiti i tih 50%, pa me čudi čemu oavkvo procenjivanje i precenjivanje. Samo će ispasti glupi kad se proda po 3 puta manjoj ceni.

Mozda 5,2 miliona. To je realnije.

A problem sa nalazenjem kupca, pored cene je to sto se ne prodaje cela zgrada. Prodaje se sve sem sestog sprata, koji je, valjda, ve u privatnim rukama. Realno, niko nece da slupa tolike apre, i da ima ko-zna-kakvog komsiju na masardi :)

pa pazi ovako, 50% cene (a da ne moraju da naknadno odlucuju na tim odborima)je oko 25 miliona, tj, kvadrat je oko 5000, sto vise ne zvuci bas suludo. ne zaboravite da je od 5000 kvadrata celo prizemlje, tj verovatno oko 1000 kvadrata, lokal sa izlogom na najprestiznijem mestu u gradu, plus taj mali lokal na trgu. sve se prodaje kao celina ali novi vlasnik bi lako mogao da "rasparca" prostor i recimo proda taj prodajni prostor po vecoj ceni od 5k po kvadratu i samim tim 'dobije' kancelarijski prostor u centru po 'povoljnijoj" ceni.. naravno bilo bi tu i dodatnih ulaganja pa bih celu racunicu ostavio onima koji imaju pare.. lako je meni sa tudjim parama da investiram :)

edit: a slzem se sa bezanincem, kapiram da je jedna od vecih prepreka upravo to sto se ne prodaje cela zgrada

A drzavi fali prostora sto se ne useli tu da koim slucajem ne potpada pod restituciju

Pa to nine državna zgrada nego od privrednog društva. Iz čega bi se namirili poverioci tog društva ako bi država nacionalizovala tu zgradu za svoje potrebe.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

Mislio sam da drzava prodaje nebitno ,bolje da je iznajme nego da prostor u centru grada zvrlji prazan ,
Novogradnja u savskoj kod srbske banke popunjen cosak
dsc07112.jpg

Vrh