vucko":vtk90df6 je napisao(la):Dobro je sto se zavrsava taj projekat.Prijatan je osecaj kada sa kluza vidite neku konkretnu izgradnju kada gledate ka Konjarniku,do sada je to samo bio blok napustenih stovarista sve do Ustanicke i toplane.
Imam losu vest,gradite se na brdu izmedju Matice Srpske i Zvezdare ka kluzu.U pitanju je zeleno brdo koje je sa desne strane kada idete za Mirijevo.Ispostavi se da po izmenama urbanistickih planova svo to zemljiste je prenamenjeno iz zelen povrsine u gradjevinsko zemljsite jos 2002. godine naravno bez javnih rasprava i diskusija u klasicnom primeru tranzicionog urbanizma.
Ovo je plac na kome se trenutno odvijaju radovi i koji je ogradjen sa sve tablom.Nisam stigao da slikam tablu niti gradiliste jer sam bio u prolazu autobusom
Matica je stambeni kompleks zatvorenog tipa – ograđen i sa kontrolisanim pešačkim i automobilskim pristupom. U njega se ulazi direktno iz ulice Matice Srpske, a u planu je otvaranje i drugog ulaza, iz pravca Mlavske ulice. Kompleks se sastoji od tri zgrade između kojih se razvija mreža saobraćajnica, platoa i trotoara: za pristup vozila garažama i parking mestima, kao i za kretanje pešaka. Najvći deo je ipak u zelenilu – vrtnom uređenju sa puno drveća i zajedničkim sadržajima između njih.
Zgrade su opremljene sa liftovima i u svakoj od njih je smešteno po 17 stanova različite strukture: od dvosobnih (30m2) do četvorosobnih (140m2) na najvišim nivoima. Stanovi su dvostrano orijentisani i odličkuje ih visok kvalitet: u izvođenju, ugrađenim materijalima i opremi. Kao primer navodimo da su zidovi višeslojni i unutar njih smeštena je termoizolacija koja zadovoljava najnovije kriterijume energetske efikasnosti objekata. Time će se izvršiti značajna ušteda u kućnom budžetu zbog smanjene upotrebe klima uređaja i manje potrošnje toplotne energije kod Beogradskih elektrana.
Predviđena je i mogućnost prilagođavanja stanova posebnim željama i potrebama kroz dogovore i saradnju sa dizajnerima enterijera, pre početka izvođenja završnih radova.
nikola011":pgennymk je napisao(la):
Homer Jay":1yo2icxk je napisao(la):Počela je prodaja stanova u kompleksu "Paunova" na Voždovcu. Ne znam da li je krenula izgradnja, ali prema registru investitora na sajtu Grada Beograda, za ovaj stambeni kompleks je izdata građevinska dozvola.
Atraktivan stambeni kompleks u jednoj od najomiljenijih porodičnih lokacija Voždovcu, na uglu Panove ulice i Bulevara Oslobođenja, koji pruža jedan sasvim novi kvalitet stanovanja i meru kvaliteta, sigurnosti i komfora koja u potpunosti odgovora porodici koja raste.
Savremeno arhitektonsko rešenje modernog kondominijuma, kao zatvorenog nezavisnog kompleksa budućim stanarima pruža apsolutnu bezbednost stanovanja, komfor i funkcionalnost.
U prizemlju objekta nalazi se moderno uređen poslovno-prodajni prostor, idealan za uslužne delatnosti. Odlična visina plafona i samo enterijersko rešenje pruža mogućnost jednostavne i brze adaptacije prostora prema standardima savremenog maloprodajnog prostora i specifičnim zahtevima kupaca.
Cena: već od EUR 1.350/m2
Za više detalja, kontaktirajte: nevena.milic@cbre.rs
Izvor: CBRE
Stanovi su skuplji nego u Stepi. Na mapi sam obeležio lokacije oba kompleksa, tako da oni koji su u potrazi za stanom mogu da uporede (crveno je lokacija kompleksa "Paunova", žuti krug označava lokaciju kompleksa "Stepa Stepanović"):
mekbejn":1oo1a5em je napisao(la):Prvo napiši da li tražiš staru ili novu gradnju. Ako ti nije frka za subvenciju onda je stara gradnja daleko bolje rešenje.
Moji favoriti su Retenzija (Zemun) ili četvorospratnice u Bloku 45/70. U tim krajevima se cena po kvm kreće oko 1300 eur, što znači da možeš da kupiš 50ak kvm i da ti ostane za neko osnovno sređivanje (krečenje, parket i sl.)
Steve Miller":2oootavx je napisao(la):Raja, pozdrav, može jedan savet - hoću da kupim stan, kapiram oko 50 kvm, imam oko 70.000 eur, savet - koja je dobra gradnja, provereni investitori i slično. Gde bih kupio? Recimo NBG, Bežanijska kosa, Voždovac, možda i deo Zvezdare, tipa Učiteljsko naselje ili gornji deo Gospodara Vučića.... Uglavnom, isključujem Karaburmu, Mirijevo i kompletne opštine Rakovica i Palilula ( Zbog lokacije posla, roditelja, zbog dece i sličnih stvari... )
Hvala unapred.
Bivis":1kkv4odm je napisao(la):Kapiraš?
Potražnja za “kvadratima” od oko 1.300 evra je ogromna: u devet izjutra jedne novembarske subote u prodaju je pušteno 300 stanova - u roku od tri sata, svi su prodati.
Ispostavlja se da su pomenute cene stanova, za kineske plate koje se mere stotinama evra, previsoke.
Investitori koji ne znaju šta bi s “viškom” novca često kupuju čitave zgrade, a one onda stoje prazne. Tako, naravno, “naduvavaju” i cenu kvadratnog metra.
Zašto onda ne iznajmljivati stan doveka? Zapitao je Bi-Bi-Si mladu službenicu muzeja u Pekingu. Na kraju krajeva, to je tako - zapadnoevropski.
“Svakoga dana kada se budem vraćala sa posla i kada budem videla svetlo iz moje kuće, videću nadu”, odgovorila je Kineskinja.
Steve Miller":3c6ip0zo je napisao(la):@ Bivis - Ni ja ne kapiram...
@ Nikola - Pazi, meni je renta trenutno 300 eura, a rata za kredit bi mi bila 219 eura...
Što se Belvila tiče, svi pričaju da je krš gradnja, ne treba kupovati tamo stan... A kažu da im računi mesečno stižu 19.000 RSD ( Nešto mnogo za održavanje objekata i slično ), al opet sve je to rekla-kazala.
Na kraju, dal sam kao kineskinja il neko drugi, al ja zaista želim da živim u svome stanu. A posle postoji mogućnost da ga i prevremeno otplatim za od prilike 5-6 godina.
Hvala na pomoći...
nikola011":66ra3jab je napisao(la):Bivis":66ra3jab je napisao(la):Kapiraš? ti onda pogledaj "Napred" za oko 1.500