Novi stambeni kompleks krece sa gradnjom na lokaciji Aleksandra Dupceka 3.
Site: https://adresidence.rs/
Kolko znam prodaja je pocela, cena zavisi od spratnosti polozaja, kvadrature, tako da sve zavisi sta koga interesuje. Mislim da se krece oko 3300 sad +- ovi navedeni faktori.Mogao si da napišeš nešto još od detalja - npr. da li je počela prodaja, koja je cena stanova, kad je očekivano vreme završetka gradnje itd.
Ove zgrade na slici vape za obnovom.
Mislim da je ovde dosta pomagao i art deco da ti ćoškovi budu zaobljeni (predratne zgrade). Na slici deo zgrade iznad trefa isto ima zaobljen ćošak nebitan totalno za funkcionalnost i prohododnost više je tu jer je zgrada u art decou, barem je to neko moje laičko mišljenje. Slažem se da je mnogo lepše, funkcionalnije i preglednije kad zgrada nema ćošak.Краља Петра Првог:
Краља Петра Првог:
Цара Уроша:
Последњих пет слика представљају примере зграда заобљених ћошкова. Све зграде су предратне и јасно је да се тада водило рачуна о томе.
На углу Душанове и Цара Уроша, и углу Дубровачке и Високог Стевана су по једна - нова - зграда с незаобљеним ћошковима. Заобљење би могло да буде бар у приземном делу, чиме се не би смањила квадратура станова изнад, а доле би "губитак" био занемарљив.
Зашто град не води рачуна о томе? Огромна је разлика у изгледу, проходности и начину кретања, визурама, архитектури, и другом.
Nisu mi jasne ove pola/pola fasade. Cemu ovo? Sto ne cijela fasada u opeci?
Nisu mi jasne ove pola/pola fasade. Cemu ovo? Sto ne cijela fasada u opeci?