Šta je novo?

Razni projekti

Iskreno, ne znam, sta da mislim o ovome. Meni se nekako i dopadaju te bijelo/bez varijacije uz minimalnu dekoraciju oko hrama.
Mada i ne mora bas Mermer da se koristi. Nekako me plasi cijelokupna slika. Ipak trebalo bi trebalo imati postovanja prima hramu.

Tu ide jedna tzv. "cecesija", srećom odmerena za razliku od papazjanije koju planiraju kod Beo shopping centra. Investitor je isti kao za projekat "Cvijićeva palace":

E_4.jpg

Ne bih rekao da je ovo cececija, jeste inspirisano starijim stilovima, ali nije jeftina kopija. Rekao bih čak da najviše vuče na art deko, dok cececije idu više u prošlost. Cececije pokušavaju da naguraju što više dekorativnih elemenata, jeftino izvedenih, neproporcionalno postavljenih na malom prostoru, a ovde to nije slučaj.

Razlog zašto pišem ovo je što ako previše koristimo izraz cececija, izlizaćemo ga, postaće besmislen. A bitan je jer opsuje stil koji je pogrešan i ružan isključivo objektivno, bez obzira na lični ukus.

Tu ide jedna tzv. "cecesija", srećom odmerena za razliku od papazjanije koju planiraju kod Beo shopping centra. Investitor je isti kao za projekat "Cvijićeva palace":

E_4.jpg

Kad smo već kod "cecesija", bivši košarkaši Partizana Luka Bogdanović i Milenko Tepić uortačili su se sa kompanijom Sanidei u realizaiji stambenog projekta u Katanićevoj ulici kod Hrama. Tako da će umesto ovoga:

1659352902-NovaZgrada.png

Izgraditi ovo:

about-object-img.png
Hero-img.png
Ovo gore izgleda fenimenalno za BG standarde gradnje.

Ne bih rekao da je ovo cececija, jeste inspirisano starijim stilovima, ali nije jeftina kopija. Rekao bih čak da najviše vuče na art deko, dok cececije idu više u prošlost. Cececije pokušavaju da naguraju što više dekorativnih elemenata, jeftino izvedenih, neproporcionalno postavljenih na malom prostoru, a ovde to nije slučaj.

Razlog zašto pišem ovo je što ako previše koristimo izraz cececija, izlizaćemo ga, postaće besmislen. A bitan je jer opsuje stil koji je pogrešan i ružan isključivo objektivno, bez obzira na lični ukus.
Bolje i to nego beskrajna ''moderna'' silovanja à la 70-e.

NIsam kupac nego vidim po projektu da ce biti lepa izgradnja......bolje nego da stoji onako pusto
U normalnoj zemlji bi bilo bolje, nama u Zarkovu i na Banovom brdu to znaci vecu saobracajnu guzvu, zagadjeniji vazduh, visu temperaturu vazduha u okolini jer umesto stotine drveca dobijamo hiljade kvadrata betona, losije grejanje i slabiji pritisak u vodovodnoj mrezi. Prosto infrastruktura nije planirana niti prosirena za toliki broj novih stanova.

Tako ti je i na vrtovima Rakovice i okolnim projektima i lamelama na Vidikovcu koje užurbano niču. Infrastrukture nema dovoljno, naročito saobraćajnica. Pri tom jedan solidan broj vrtlara će se voziti kroz Žarkovo na putu ka poslu i gradu (jer alternativa nema mnogo) pa će tu gužva neminovno biti mnogo veća čak i bez ovog zarkovackog projekta.

Ne radujem se što je i na Žarkovu isto, već rezignirano konstatujem da tu nema pomoći niti promisli.

NIsam kupac nego vidim po projektu da ce biti lepa izgradnja......bolje nego da stoji onako pusto

I nisu ništa zaustavili, svakog jutra već u pola 7 počinju sa teškim građevinskim radovima koji se čuju u krugu od dva kilometra, nekakav tenk im trkeljiše po prostoru po ceo dan, kao da si na vojnoj vežbi, koriste prostor oko parkinga i dvorišta susednog bloka zgrada za prevoženje zemlje i šuta... Još su poslednjih dana počeli da nailaze na kamenito zemljište, pa svaki potez bagera u kamion bude ko rušenje manjeg objekta.

Ovo ako se nastavi ovako, stanari će se vrlo brzo pobuniti i organizovati, ima beba i male dece koje ne mogu da spavaju, nema nikakve tišine za vreme kućnog reda, nepodnošljivo je živeti.

Ne znam samo kako misle da će im kupci od 3.000 po kvadratu trpeti ovakvu sukcesivnu izgradnju.

Vrh