MilisaV":3ob9oapn je napisao(la)::o :o :o :o :o 1000 evra za borču
Koliko znam, ove zgrade su pravljene IMS sistemom.Гага":3lyupihe je napisao(la):Коначно су почели радови на наставку градње ових војних зграда на Бежанијској коси у другој месној заједници, уоквирено црвеним на мапи. Радови су прекинути пре неких 20-так година (време санкција) и сво време су зграде стајале овако како и на сликама изгледају, а до сад су углавном "служиле" за бескућнике и наркомане.
milanche":g9tkq4r1 je napisao(la):Tu je odavno "kuku majko". Ove sto se grade i imaju gradilisnu tablu, znaci da su i dobili nekakve dozvole i koliko toliko imaju neku propisi. Makar se ispostuje oko ulicne regulacije. Za njih je realna cena oko 850e/m2. Ovo ostalo je divlji zapad, gradi ko sta kako hoce, mnogi i bez ikakvog projekta. Takvi se stanovi prodaju za oko 700-750e/m2, cak je pre godinu i po bilo u Kotezu za 600. Kotez i mislim deo Krnjace je prikljucen na kanalizaciju, ostalo su septicke jame. Ako postoji i u nekim delovima Borce, nek me ispravi Borcanac, ali koliko znam nema u Borci kanalizacije.
Nego pogledajte udaljenost izmedju ove dve zgrade na slici sto je stavio Borcanac. Pa tu nema ni minimuma postovanja propisa, na kojoj udaljenosti smeju da se postavljaju prozori. ABlok je za ovo New York.
Da iko u ovom gradu zeli da uredi izgradnju, prvo bi dobili otkaz i pohapsili sve gradjevinske ispektore iz opstine Papilula, Zemun, Zvezdara...jer ili su slepi pa ne vide divlju gradnju ili su podmiceni (naravno ovo drugo je). Drugo, postavio bi pitanje, kako je divlja gradnja bez ikakvog projketa dobila saglasnot za priljucak na vodovodnu, kanalizacionu, elektro mrezu,..na osnovu cega su dobili prikljucak.
Борчанац":3lzd0e0x je napisao(la):Ако сазнам нешто више јавићу али мислим да не могу бити испод 1000 у просеку.
nensav":3j5ae7r2 je napisao(la):Ne znam koliko su cene za plac u tom delu grada, ali cene montaznih kuca su izuzetno konkurentne:
milanche":38fpyb3l je napisao(la):Ove cena koje si naveo, jel se racuna na bruto kvadraturu kuce ili neto? Na recimo ovu cenu od 400e/m2 dodaj jos troskove projektovanja, zemljista, naknade direkciji, troskove prikljucka i na sve to jos dodaj 20% na sve jer povrsina stepenista, hodnika mora da se naplati kroz stnove.
milanche":ml01o41t je napisao(la):Borcanac, sa sigurnoscu mogu da ti kazem da nema fekalne kanalizacije u celoj Borci, evo napr u Ustavskoj ulici koja se nadovezuje na Ivana Milutinovica, gde je i Dom zdravlja i policijiska stanica. Znaci nije neko divlje naselje, vec odavno izgradjeno stambeno tkivo. E sad, sigurno se uvodila kanalizacija i sirila postojeca, pa zato nisam siguran koji deo ima, a koji nema, tu si ti prtpostavljem vise obavesten.
@nensav, slazem se da je 1000e/m2 za Borcu/Kotez/ Krnjacu mnogo, realna cena je oko 800-850e/m2 ako je uradjeno sve kako treba. Ove cena koje si naveo, jel se racuna na bruto kvadraturu kuce ili neto? Na recimo ovu cenu od 400e/m2 dodaj jos troskove projektovanja, zemljista, naknade direkciji, troskove prikljucka i na sve to jos dodaj 20% na sve jer povrsina stepenista, hodnika mora da se naplati kroz stnove.