Šta je novo?

Razni projekti

dal neko zna sat se desava sa onim plocama sto su bile ispred pravnog ispred beogradjanke arene ? one kao sa imenima trgova i nesto o tim ljudima po kojima su se ti trgovi zvali ? dal ih je mrak pojeo il su samo skloljene od zime ?

Pogresna tema al ajde tabla totem sa imenom platoa Slobodana Jovanovica [lik sto se smjeska sa 5000din] je polomljena prilikom ciscenja snjega a kasnije dokusurena dio koji je ostao citav sklonjen je u pravni faks inace to je kostalo 7000e A sta je bilo ispred arene neznam znam da je plato djoke vjestice ispred beogradjanke isto tako uradje i da je citav

ja prosao googlom
52083_photo_720x720_7556396d-e7b2-4c44-8f93-c94f40a2ef49.jpg

Još malo slika zgrade na uglu Bulevara K. A. i Vatroslava Jagića:

Prijatno me je iznenadilo kako izgleda, jedna od zgrada koje su najviše poboljšale izgled svog okruženja u skorije vreme. Sada postaje još primetnije koliko je cela ta strana Bulevara haotična. Mislim da je izgradnja bilo čega kvalitetnog u tom delu Bulevara vrlo važan događaj jer daje osećaj o tome šta Bulevar treba da postane i razbija sliku da se grad završava kod Vuka.

Што се шали? Објекат је врло добар. Писмен и непретенциозан. Шта теби смета?

ima li nade nade da se taj deo bulevara dovede u red i onaj posle cvetka do ustanicke ???

sizif":18654j8n je napisao(la):
Што се шали? Објекат је врло добар. Писмен и непретенциозан. Шта теби смета?

Pa ne smeta mi toliko objekat koliko i njegovo okruzenje, zapravo imam osecaj da nije primeren urbanom tkivu u kome je izgradjen.
Previse odudara od okoline sa tim silnim staklenim povrsinama.
Pre bi mogao da zamislim tu zgradu negde na novom beogradu pored airposrt city-a na primer nego na bulevaru.

Nije ruzna ali je prosecna, nije primereno Bulevaru jednostavno jer ako zelimo da napravimo kvalitetan redosled zgrada ne treba da nastavljamo sarenilo, vec imamo dosta udzerica koje ce biti zamenjene i cudovista iz 50tih sa kojim ne znamo sta da radimo.

Treba ujediniti ulicni front sa zgradama koje se uklapaju medjusobno a ne pojacati jos vise kontraste.

Meni jedino smeta sto nije soijena sa susjednom zgradom vec je ostavlje prostor mogli su samo u nivou prizemlja napraviti prolaz

direktor":2e3bcwht je napisao(la):
Meni jedino smeta sto nije soijena sa susjednom zgradom vec je ostavlje prostor mogli su samo u nivou prizemlja napraviti prolaz

Мени једино смета јако "просветљени" плакат "office space" :bash: . А од тог празног простора до суседне зграде ми више смета сама суседна зграда која је "ружна за умрети" да парафразирам Жабаре.

@ vucko

kad vec spominjes uklanjanje kioska, sta bi moglo da se uradi na Kalenicu na malom plato-u pored ulaza na parking sa samog "kruznog toka"? ima vise objekata koji su vise radnjice nego kiosci...Uvek postoji resenje samo srusi sve, stavi klupice itd. Ali da li je moguce napraviti jedan objekat sa vise lokala koji bi bili uredjeni a ne kako je trenutno, haoticno!

Rijesen problem zastakljivanja prenosim sa ssc boza kg husinjskih rudara
image039j.jpg

image038pm.jpg

image037r.jpg

Oaza luksuza i udobnosti na Vračaru - "Energoprojekt" 4. aprila počinje izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa vrednog 6 mil EUR
Petak, 29. 03. 2013.|14:33 | Izvor: eKapija
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

energoprojekt_vracar__7_290313.jpg

Nadomak Crvenog krsta, u jednom od najstarijih delova urbanog Beograda, u Ulici cara Nikolaja II, "Energoprojekt" će 4. aprila početi izradnju stambeno-poslovnog kompleksa, saznaje "eKapija" u toj beogradskoj kompaniji.

- Naš novi objekat predstavlja arhitektonsku oazu koja će korisnicima pružiti savršen sklad luksuznog, udobnog i praktičnog gradskog života u jednoj od najatraktivnijih lokacija u Beogradu. Radove smo započeli 6. novembra 2012. po dobijenoj pravosnažnoj dozvoli za pripremne radove, a samu izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa počinjemo 4. aprila 2013. godine u kontinuitetu, bez faza – rekla je za "eKapiju" Radmila Bucalović, iz "Energoprojekt-Visokogradnje".

Kompleks na Vračaru, površine 5.300 m2, sadržaće 27 stanova različite strukture, površine od 43 m2 do 129 m2, osam poslovnih apartmana, površine od 31 m2 do 129 m2, kao i pet lokala u prizemlju, površine od 30m2 do 120 m2.

energoprojekt_vracar_5_290313.jpg

- Prizemlje i prvi sprat objekta namenjeni su delatnostima i poslovnim apartmanima, dok je na ostalim nadzemnim etažama predviđeno stanovanje. Poseban komfor korisnicima omogućavaju dva podzemna garažna nivoa kojima se pristupa rampom sa kolsko-pešačkog platoa iz Jirečekove ulice. Iz Ulice cara Nikolaja II projektovana su dva ulaza u stambenu zonu objekta sa zasebnim vertikalnim komunikacijama. Dodatni utisak sigurnosti i intime ostvaren je smeštajem nekoliko stanova po etaži - dva i tri stana po ulaznoj vertikali od drugog sprata do potkrovlja – napominje naša sagovornica i dodaje da su svi stanovi, osim jednoiposobnih, dvostrano orjentisani.

Stanovnici koji budu u stanovima na potkrovlju imaće veliku terasu jer je tu predviđeno postavljanje krovne bašte sa dekorativnim zelenilom.

Objekat raspolaže sa 41 garažnim mestom, od čega, 16 na prvom podzemnom nivou i 25 na drzgom podzemnom nivou uključujući i dva garažna mesta za invalide.

- Fasada i završna zanatska obrada predviđene su od visokokvalitetnih materijala u skladu sa lokacijom, kategorijom stanovanja i dobrom izvođačkom praksom "Energoprojekta". Ulične fasade i ulazne partije urađene su od kamena koji u koloritu kombinuje diskretne tonove i akcente jačih boja i već na prvi pogled odaje utisak kvaliteta, sigurnosti i dobrog dizajnerskog rešenja. Za završne obrade u stanovima i poslovnim apartmanima odabrani su kvalitetni i dugotrajni materijali koji stanarima dopunjuju udobnost i toplinu doma - hrastov parket, granitna keramika, sigurnosna vrata na ulazima u stanove i sl. - objašnjava Bucalović.

energoprojekt_vracar_4_290313.jpg

ako su nam rekli u "Energoprojektu", u stambeno-poslovnu zgradu na Vračaru biće uloženo 6 mil EUR.

Za projekat je bila zadužen firma "Energoprojekt Urbanizam i Arhitektura". Zgrada će biti izgrađena u skladu sa Pravilnikom o energetskoj efikasnosti zgrada kako bi objekat dobio "zeleni pasoš".

- Građevinske radove izvodimo sopstvenim resursima, a samo neophodne specijalističke radove ćemo izvesti u saradnji sa sertifikovanim i renomiranim firmama. Sa 3D modelima smo dali neke predloge mogućih enterijerskih rešenja stanova, ali možemo da izađemo u susret našim kupcima ukoliko imaju posebne želje vezano za podove, pločice, sanitarije, galanteriju ili izmene u prostoru koje ne narušavaju stabilnost i bezbednost objekta kao i tehničke normative – rekli su u "Energoprojektu".

I na kraju, ono što kupce najviše zanima je cena stanova koja se kreće od 2.000 do 2.350 EUR, a useljavanje u "Energoprojektu" najavljuju od 1. juna 2014.

S.O.

Izvor: eKapija

U pitanju je ograđeni plac (obeležio sam ga crvenom bojom) na kojem je pre par godina bio započet jedan drugi stambeni projekat koji nikada nije odmakao dalje od pripremnih radova:

energonikolaj.png

Fino,posto su tu zgradu pored isto radili iz EP-a.Da li si siguran da ce biti zgrada i na mestu tog parkinga koji je na kraju bloka levo?

nije ovo bas oaza mira i tisine ali svakako lepa lokacija blizu centra. drago mi je sto car nikolaja polako poprima drugaciji izgled. cini mi se da je ovo poslednji plac na ovoj strani ulice, sem onoga na samom pocetku. gotova je i zgrada preko puta ove koja ce se graditi (na slici je u izgradnji) a po prici lokalaca tu dijagonalno dole, izmedju cara nikolaja i vukice mitorvic po planu je javna garaza i zato ta livadica zvrlji prazna

vucko, mislim da zgrada ne zahvata parking i da ce tuda biti kolski ulaz koji spominju.. mozda eventualno garaza bude ispod

ако је ово оаза луксуза..... споља изгледа као социјално/радничко становање 60их.

nacuo sam nesto na bg hronici da ce da grade u uciteljskom naselju neki dom za penzionere i neku ustanovu za decu sa posebnim potrebama samo da cekaju ppapire a da su novac obezbedili zna li neko nesto o tome ???

Vrh