Šta je novo?

Razni projekti

Пар нових сличица "Алфа Ситија" (Alpha City):

alpha01.jpg

alpha04.jpg

alpha03.jpg

Хомер је ономад већ сликао таблу, ал' да се подсетимо:
alpha02.jpg

Мени овај комплекс изгледа баш фино, штета што се нешто овакво не гради у Блоку 9а...

Sasvim fino izgleda ovaj kompleks. Kad već nema centralno rashlađivanje, maske na klima uređajima su fin detalj koji se retko viđa u Beogradu. Inače, u komšiluku je planirano dosta novih zgrada, pa čak i sličnih kompleksa u budućnosti.

Još jedan plus je svakako sjajan pogled koji se odatle pruža na gotovo ceo grad :)

Evo i par novosti sa Vracara :)

Srusena kucica u Kneginje Zorke 28:

Zatim u Baba Visnjinoj se radi fasada uveliko:

i za kraj dva objekta u Krunskoj koja gledaju na trg kod Kalenica:

Zanimljiv projekat za Bulevar kralja Aleksandra.

Bulevar Center

Bulevar Kralja Aleksandra, Beograd, Srbija

Tip: Šoping mol sa stambenim kompleksom
Status: Idejno rešenje
Investitor: Right Choice
Površina objekta: 39,000 m2
Arhitekte: Jugoslav Janjić, Nebojša Jeremić, Vera Živanović, Petar Stjelja
Godina: 2012

027.jpg

016.jpg

034.jpg

044.jpg

Izvor: D.A. Dizajn arhitektura

Po onome što se vidi na renderima, izgleda da je reč o lokaciji u blizini raskrsnice Ustaničke i Bulevara:

mercatorbulevar.png

Dakle, veoma blizu Alpha cityja i Gardenia apartmana. Sprema li se ovom kraju neverovatan preobražaj!?

Sada idemo malo na drugi kraj grada. Projekat Gorana Vojvodića za lokaciju na uglu Cvijićeve i Poenkareove (ex Đure Đakovića):

gemax1.png

gemax2.png

Projekat je rađen 2010. godine za potrebe kompanije "Gemax". Na njihovom sajtu, međutim, stoji ovaj render:

cmsImage.jpg

A bas sam se pitao ko je kupio radio industriju Nikola Tesla vidmi da se tamo romvil uveliko siri sto mozda govori da ce biti gradnje

Malo novogradnje sa Donjeg Dorcola:

Ulica Mice Popovica

Mihizova ulica:

Završen je Dom zdravlaj u Surčinu, sada sledi opremanje objekta:

Vesti :: Beograd
Novi Dom zdravlja u Surčinu za dva meseca »
03. Mart. 2013 | (16:44 -> 18:44), Izvor : Studio B, Komentari: 0 :: video prilog
Za dva meseca Surčinci će dobiti ono što čekaju punih 8 decenija. Toliko je još potrebno da bi novi Dom zdravlja mogao da otvori vrata svojim prvim pacijentima.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
domzsurcin03032013.jpg

Investicioni radovi su završeni, u toku je priključivanje instalacija i predstoji još opremanje ordinacija i kabineta.
Najpre će, kažu u opštini, u novu zgradu biti useljene osnovne službe i laboratorija koju Surčinci do sada nisu imali.

Video prilog: http://www.youtube.com/watch?v=rA7JsNPqdC0

Izvor: Studio B

Овај Војводић је екстремно немаштовит архитекта.

Homer Jay":22jzja5u je napisao(la):

Bulevar Center

027.jpg

kad je planirano to da se gradi zna li se i video sam nege mislim na 24 casa da je cee izraelska kompanija trebala da gradi neke kule kod arene sta se sa tim desava ? :pob:

Homer Jay":3mp1wo8k je napisao(la):

Bulevar Center

027.jpg

kad je planirano to da se gradi zna li se i video sam nege mislim na 24 casa da je cee izraelska kompanija trebala da gradi neke kule kod arene sta se sa tim desava ? :pob:

BULEVAR KA
dsc08112.jpg

dsc08112.jpg

neka bocna iz bulevara
dsc08115.jpg

dsc08116.jpg

dsc08117.jpg

dsc08118.jpg

i jedno odvratno cudo epsa da li je ovo obucena stara zgrada ili je iz temelja novo
dsc08119.jpg

EPS-ova zgrda je stara, montažna, samo presvučena.

Zgrada na Bulevaru je sasvim pristojno ispala. Dopadaju mi se stakla.

Ova na početku Bregalničke (crna zgrada) mi je takođe kul, ali je ulica isuviše uska, pa nije baš skroz dobro ispalo.

Ja bi tu nekome malo "popricao" sa mamom oko ovoga "office space". U kojoj oni zemlji umisljaju da zive?

Sve sto je rekao homer.

Krenula je izgradnja na cosku Stanislava Sremcevica I Vojislava Ilica,duz zadnje pomenute ulice se aktiviralo nekoliko gradilista,relativno skoro nece biti vise placeva za izgradnju na potezu Gospodara Vucica do pocetka suzenja pre Crvenog Krsta.

Homere, hvala za info za ovaj novi Mercator. To je inace moj bivsi kraj (Zivka Davidovica) prosto neverovatna transformacija celog kvarta...do pre 5-6 godina su tu bile samo male i niske kuce, a sada...

sasa901":25f1p6ga je napisao(la):

Kad si tacno to video?
Koliko ja znam to je prica od pre par godina, ako nisam nesto pomesao...

pa sasa, imas opciju da se o izgradnji u beogradu i srbiji informises preko sajta 24casa pa onda odes na beobuild i podelis ekskluzivu sa nama, iza tih novina je jedna ozbiljna redakcija na izvoru informacija, sve provereno i porpraceno dokumentima i fotografijma.. nego nama lepse ovde da sacekamo da nam jave nego da odemo sami tamo

a mozda da probas i obrnuto, prvo na beobuild, nadjes projekat preko searcha, procitas sve sto se zna i ne zna o konkretnom projektu pa odes na 24casa pa im objasnis.

Dimitrija Tucovića (neke su se verovatno i ranije pojavljivale na ovoj temi):

dt1.jpg

dt2.jpg

dt3.jpg

dt4.jpg

dt5.jpg

Ruzveltova:

ruzvelt.jpg

Nobel apartmani:

nobel1.jpg

nobel2.jpg

Nadogradnja koja bi trebalo fino da ispane
dsc08139.jpg

I Nobel apartmani autor ovo zdanja je Cedomir Ristic ,pored apartmana bice tu i advokatska kancelarija stakla bi trebala da imaju print
to ce biti prvi put kod nas sve je uvoz iz njemacke i kostalo je boga oca za 2 njeseca bi trebala biti gotova fasada
Interesantno zgrada nije bila pod zastitom fasada prednja je ostala ista samo su fasadne dekoracije uradjene u kontra strani
dsc08140.jpg

Vrh