Šta je novo?

Razni projekti

Ne mora da znači da su odustali, već samo da su odložili investiciju. To je i najverovatnije rešenje. MPC i dalje ima prevelike ambicije da bi se tek tako odricao zemljišta. Uostalom, kriza je i drugima, a ne samo njima, pa zašto bi onda pokušavali da prodaju zemljište za koje - u ovakvim uslovima - u najboljem slučaju ne mogu da dobiju neke dobre pare, a verovatnija varijanta je da ne bi mogli ni da nađu kupca.

Verovatno je Immocentar. I drugi projekti su im bili zamrznuti jedno vreme, ali evo Tri lista duvana ulazi u završnu fazu, Kalemegdan park apartmani su već prešli preko ograde, tako da se polako naziru prvi znaci oporavka u MPC-u. Ali ne treba se zavaravati, to je i dalje dosta manje od ambicija koje su imali pre početka krize.

Archangel":31hhmb51 je napisao(la):
nema više krova na onoj zgradi kod Brankovog mosta

2zyk5cw.jpg

v5lixf.jpg

2nvaqsz.jpg
U pitanju je zgrada bivšeg Srpskog brodarskog društva.
Skidanje krova je počelo u jesen 2009 a završeno sada ("izvestio" sam o ovome na podforumu "obnova").
Ni tada nije delovalo kao rušenje...crep je bio uredno, gotovo sa pažnjom arheologa, složen uz zid zgrade.

Zaffar je iščačkao javni poziv za restauraciju fasade ove zgrade iz 2008.

http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?id=1200

Homer Jay":16l82co8 je napisao(la):
Ne mora da znači da su odustali, već samo da su odložili investiciju. To je i najverovatnije rešenje. MPC i dalje ima prevelike ambicije da bi se tek tako odricao zemljišta. Uostalom, kriza je i drugima, a ne samo njima, pa zašto bi onda pokušavali da prodaju zemljište za koje - u ovakvim uslovima - u najboljem slučaju ne mogu da dobiju neke dobre pare, a verovatnija varijanta je da ne bi mogli ni da nađu kupca.

Verovatno je Immocentar. I drugi projekti su im bili zamrznuti jedno vreme, ali evo Tri lista duvana ulazi u završnu fazu, Kalemegdan park apartmani su već prešli preko ograde, tako da se polako naziru prvi znaci oporavka u MPC-u. Ali ne treba se zavaravati, to je i dalje dosta manje od ambicija koje su imali pre početka krize.
Iskreno nadam se da su poceli polako tu da grade. Bruka je da opstina Cukarica nema nijedan hipermarket a jos bolje shoping mall. Kad pogledam tu lokaciju ovi iz MPC-a nisu mutavi jer je lokacija idealna, jer je blizu i Ibarska magistrala odakle ce i poceti da se gradi shopping grad kao sto se i vidi na ovoj slici. Takodje mi je interesantno zemljiste koje je ispod MPC (levo odmah uz Ibarsku, preko puta stanice 56, ispod parkinga za autobuse) bas je idealno za neki hipermarket ili nesto slicno.
30nhvg2.jpg

U IMMO Centru u Gandijevoj su gotovo sve prodavnice pretvorene u tzv "outlete", koliko im dobro ide prodaja.
Teško da će da grade nov TC.

onda me ne bi cudilo da tu se izgradi IDEA , ili nesto slicno

Ne mora da znači da neuspešno poslovanje Immocentra na NBG-u znači automatski krah takvog koncepta na Ceraku. Ipak je NBG znatno bogatiji retail sadržajima nego Cerak.

Evo, da pitamo steka, ako je već iz tog kraja, da li bi išao na Novi Beograd da kupiš patike ako bi imao Immocentar na 5 minuta od kuće?

Iskreno da kazem IMMO centar bi na Ceraku doziveo uspeh zato sto bi bio blizi svima. Odmah tu je Zarkovo,Bele Vode, Filmski grad,Vidikovac, sto da ne i Banovo brdo ,Labudovo i Petlovo. Kao sto vidim idealno mesto zar ne, znacilo bi komercijalni uspeh. Jer zasto bih ja kao sto je rekao Homer Jay, isao do Delta citya ili Usca da bi otiso da kupim patike kada imam u mom delu grada slicno. Na primer evo gledam trzni centar Vidikovac je po mom misljenju medju najuspesnijim trznim centrima u Beogradu, jer svi znamo da su mnogi trzni centri izumreli zbog shopping mall-ova ... E sad kad se bude izgradio Shopping grad pored Ibarske ,to ce biti sasvim druga prica,jer listajuci ovde na beobuildu shvatio sam da ce biti i shopping mall-ova u okviru tog ''grada''. Ali sve u svemu bez obzira na sve mislim da izgradnjom svih ovih objekata opstina Cukarica sto da ne i Rakovica ce oziveti i totalno ce biti interesantna. IMMO centar na NBG je postao sasvim obican trzni centar zato sto na NBG imamo mali milion hipermarketa i dva shopping mall-a. Videcemo kako ce se ova prica zavrsiti........

Zgrada u Svetogorskoj je pri kraju
:rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant:

16itngi.jpg

mh4qq1.jpg

:( pff

vucko":nnrvno25 je napisao(la):
Visina je carska,bem ti budale
Kad sam pre desetak dana prolazio tu i moj komentar je bio u tom stilu, tipa pa dobro dal ste morali jos taj jedan sprat, da se ne poklapa ni sa jednom zgradom do nje, a onda sam sasvim slucajno prosao Hilandarskom i skontao da ta zgrada izlazi i sa te strane, i da je u savrsenom nizu sa dve zgrade levo i desno od nje.
To ih naravno ne pravda sto nisu spustili za sprat sa strane Svetogorske kako bi se ravnala sa zgradom levo od nje, ali eto bar su u Hilandarskoj to uradili, da ispadne uredno.

Zar nije trebalo da ima fasadu u stilu tridesetih a ne te plocice i ta ruzna stkla :rant:

Мислим да Дивчева зграда (да, инвеститори су Владе Дивац и фирма "Машинац" из Краљева) која излази и на Светогорску и на Хиландарску у потпуности поштује регулационе линије. Зграде с којима се граничи ниже су од осталих у те две улице. Да је Вукса, уместо што је гунђао :kk:, дао мало шири план улица, могли бисте и ви да се уверите у то.

Иначе, ево мало инсајдерских информација: зграда је својеврсна реминисценција на Београдску модерну с краја тридесетих, рађена је од најбољих материјала, оно што Директор зове "плочицама" је одличан камен, под земљом су три нивоа гаража. Дивчев дуплекс је на врху (цца 450квм + 300 квм терасе према Хиландарској), док је гајба његовог кума Пеђе Дробњака спрат ниже и доста је скромнија по квадратури - нешто више од 200 квм. Цена, права ситница - 3.500 Е/квм. Има још пар слободних станова, па коме не одговара Белвил нек изволи.

Boles'

31. 01. 2010.| 10:39
Počela trka za najskuplje stanove u Beogradu - šta sve ulazi u cenu od gotovo 3 mil EUR?

infinity_140909.jpg

Trka za najskuplje stanove u Beogradu je počela. U samom centru prestonice, u Dobračinoj 8, niče "Infinity" najluksuznija zgrada na Balkanu. Kako nezvanično saznajemo kvadrat staje oko 9.000 EUR pa će stan od 260 m2 u ovoj sedmospratnici koštati 2.340.000 EUR. Za one sa većim prohtevima na sedmoj i osmoj etaži je "penthouse" ukupne površine oko 460 m2. Inače, zgrada ima jedan lokal i samo šest stanova. Gradnja je počela u julu 2008. a kraj je predviđen za sredinu 2010. godine.

infinity_dnevna_soba_stan_290110.jpg

(Dnevna soba)

Autori koncepta "Infinity" ističu da je "čarolija prisutna ali nevidljiva". Najsavremenija tehnološka i arhitektonska rešenja omogućavaju da prostor diše, zrači toplinom zimi i mediteranskom svežinom leti, da se otvara prema sunčevoj svetlosti ili nečujno ušuškava dok kiša klizi niz kristalne svodove. A ništa od toga se ne vidi okom i ne narušava estetsko jedinstvo ovog čudesnog mesta.

infinity_stan_290110.jpg

(Veliki zid u staklu)

Nevidljiva čarolija omogućena je tehnologijom "pametne kuće" koja povezuje rasvetu, ozvučenje, grejanje i hlađenje, ventilaciju i kućne aparate i sve ostale električne uređaje u jednu mrežu.

infinity_trpezarija_290110.jpg

(Trpezarija)

Preko centralne upravljačke konzole "touch screen" ili namenskih daljinskih upravljača kontroliše se rasveta, grejanje, klimatizacija, kućni uređaji, glavni dovod vode, ali i upravljanja sistemom nadzora objekta.

infinity_290110.jpg

Stanari će moći da podese različite scene, gde će atmosfera biti u skladu sa željama. Ukoliko stanar želi atmosferu za žurku on će osvetljenje, klimatizaciju, muziku, temperaturu podesiti u sceni "party". Svaki sledeći put kada pritisne "party" dugme dobiće željeno okruženje.

infinity_2_290110.jpg

(Kupatilo)

Istraživanje strukture urbanog stana, dovelo je autore do finog balansiranja dnevne i noćne zone, do stana u kojem je privatnost svakog člana porodice isto tako važna kao i prostori u kojima je porodica na okupu. Ono što je još važnije, kako kažu autori, jeste postojanje različitih ambijentalnih zona u kojima svaki član porodice može pronaći svoj kutak, u skladu sa svojim potrebama i afinitetima.

infinity_kupatilo_290110.jpg

(Svaka soba imaja zasebno kupatilo)

Spavaće sobe okrenute su ka dvorištu, u kome su tišina i mir, a dnevni boravak, trpezarija i kuhinja ka ulici. Svaka soba ima zasebno kupatilo, a rasporedom su predviđeni još i kuhinja, trpezarija za goste, kuhinja sa zasebnom trpezarijom i dnevni boravak. Strana zida koja izlazi na terasu izrađena je od stakla i funkcioniše po principu kliznih vrata.

infinity_3_290110.jpg

(Uređenje kupatila po "Feng shui" principima)

Podno i zidno grejanje, kao i plafonsko i zidno hlađenje kreiraju idealne mikroklimatske uslove u prostoru: odgovarajuću temperaturu i vlažnost, dovoljno svežeg vazduha i mirnu atmosferu.

infinity_kuhinja_290110.jpg

(Kuhinja)

Primenom najsavremenijih bioklimatskih sistema stanarima je omogućena "vazdušna banja" 365 dana u godini. Mikroklimatski uslovi prostorije su nezavisni od spoljašnjih parametara, tako da zagađenost vazduha iz sredine ne može da prodre u unutrašnjost prostorije, u koju se ubacuje prečišćen i jonizovan vazduh. To štiti od obolevanja disajnih puteva. Sredina bogata aktivnim kiseonikom ljudima daje osećaj svežine i omogućava im bolju koncentraciju, a ujedno sprečava simptome kao što su glavobolja, zamor, osećaj mučnine, kašalj, smanjena koncentracija.

[url]http://www.ekapija.com/dokumenti/infinity_soba_290110.jpg[/url][/img[
(Spavaća soba sa velikim garderoberom)

Kompanija "Lending", koja stoji iza ovog projekta, otvorila je vrata ove zgrade u petak (29. januar 2010. godine), potpuno opremila uzorni stan na drugom spratu i pokazala koja rešenja mogu da ponude kupcima.

Sudeći po broju prisutnih i velikoj gužvi na ovoj prezentaciji, investitori neće imati mnogo problema da pronađu kupce.

[img]http://www.ekapija.com/dokumenti/infinity_showroom_1_290110.jpg
( "Show room" na prvom spratu)

Na prvom spratu objekta otvoren je "show room" u kome se može videti oprema koja je ugrađena u uzornom stanu, ali takođe i tehnološka rešenja koja su korišćena sa samu izgradnju objekta, zajedno sa sistemom vodovoda i kalalizacije, sistemom podnog i plafonskog grejanja/hlađenja, sanitarijama, materijalima za završnu obradu - kamenim oblogama zidova i podova, različiti tipovi parketa, italijanske garniture za opremanje dnevnog boravka i ostalih prostorija u stanu.

infinity_showroom_2_290110.jpg

(Oprema za kupatila)

"Infinity tim"

Za izgradnju ovog zdanja zaslužan je tim vrhunskih arhitekata i dizajnera.

Arhitektonsko rešenje je delo poznatog beogradskog arhitekte porfesora Miodraga Mirkovića, Vasilije Slavić, dipl. ing mašinstva, je projektant termotehničke izolacije, dok je rešenje za upravljanje zgradom projektovao Dragan Lazić, profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Investitor ovog projekta je preduzeće "Srboštampa", generalni izvođač je "Landing", finansijer Eurobank EFG, nadzor vrši "Ars regia" i EFG Properties. Nosilac posla i glavni projektant je "Ars regia", a za projekat konstrukcije je zadužen "SAM projekt biro".

Kooperanti u izgradnji i opremi objekta "Infinity" – "Kreon“, "Osram Sylvania", "Woodovia", "ThyssenKrupp elevators", "Tre-piu", "IDC", "Ceresit", "Miele", "Siemens", "Schneider Electric", "GIRA", "Gaggenau", "Marquis", "Vario therm", "Boffi", "Geberit", "Oikos", "Smart Home", "Poltrona Frau", "B&B", "Molteni", "Rimadesio" i još mnogi drugi.
Izvor: E Kapija

Neko zna gde je ovo?

30. decembar 2009.
Upravna zgrada Raiffeisen Banke

Na projektu izgradnje nove upravne zgrade Raiffeisen Banke u Beogradu, na kome je Mace angažovan na poslovima rukovođenja tenderskim procedurama, troškovima i fazom izgradnje, je potpisan ugovor za iskop i izvođenje šipova.

Početak radova je planiran za 11. januar 2010. godine. Rok za završetak navedene faze radova je 100 dana.
raiffeisen_bank_1.jpg

Izvor: Mace

Po spratnosti bih rekao Treći bulevar (Milutina Milankovića) :D

stvarno nemam pojma, ali mi se čini da sam pre nekih mesec dana negde na netu nabasao gde će da bude ta lokacija.

sizif":1qmhc45w je napisao(la):
Иначе, ево мало инсајдерских информација: зграда је својеврсна реминисценција на Београдску модерну с краја тридесетих, рађена је од најбољих материјала
zar su i tridesetih koristili alu panele :|

Ja sam video jedno veliko ogradjeno parce, u onom delu M. Milankovica preko puta bloka 28. Bas sam se pitao sta ce tu biti, jer nista nije pisalo, ali sada mi ovo deluje sasvim logicno.

zaffa":1to9zy7h je napisao(la):
sizif":1to9zy7h je napisao(la):
Иначе, ево мало инсајдерских информација: зграда је својеврсна реминисценција на Београдску модерну с краја тридесетих, рађена је од најбољих материјала
zar su i tridesetih koristili alu panele :|
Ти се, наравно, шалиш. Интелигентан човек као ти зна реминисценција не значи буквално пресликавање. Облик зграде, линије тераса, однос прозора и зидова - да. Материјали, завршна обрада, унутрашње опремање - не.

ok, naravno da sam se šalio. meni se čini da jedino oblik terase može da podseća na reminiscenciju :) na modernu tridesetih, koja mi iskreno nije bila ni na kraj pameti kada sam video zgradu. ta kombinacija kamena i alu-a mi je prosto kriminalna, a cela zgrada mi je prilično neupečatljiva i izgledom neprimerena lokaciji. ali ako se divcu i drobnjaku sviđa ko sam ja da se bunim ;)

U skladu sa ulicom Milutina Milankovica, na zalost :blah:

Vrh