Samo da se osvrnem na ovaj poslednji deo teksta, kako ne bih stvorio zabunu.
"Po staroj metodologiji (ranijih popisa do 2002. godine)"
Većina ljudi, koji su stručnjaci za ovu tematiku, sa kojima sam pričao su mi rekli da ni stara, a ni nova metodologija nisu bez mana, ali da ipak uz sve te mane, popis je manje više tačan što se broja tiče jer on opet sa druge strane ne uzima u obzir dobar deo ljudi koji živi u Beogradu, a opet nigde nisu zvanično zavedeni (primer, studenti iz drugih gradova ili romska populacija).
Na ovoj tabeli iz koje sam izneo podatke, iznad piše sledećePopis na dva načina
Poslednji popis stanovnika prestonice iz 2002. godine rađen je na osnovu dve metodologije. Prema jednoj, staroj metodologiji koja se najduže koristila u Beogradu ima 1.638.643 stanovnika, dok je po drugoj, novoj metodologiji broj žitelja bio 1.576.124. U drugom istraživanju koje je rađeno po evropskim standardima osobe koje su duže od godinu dana van Beograda, nisu uračunate u taj broj.
"Po staroj metodologiji (ranijih popisa do 2002. godine)"
Većina ljudi, koji su stručnjaci za ovu tematiku, sa kojima sam pričao su mi rekli da ni stara, a ni nova metodologija nisu bez mana, ali da ipak uz sve te mane, popis je manje više tačan što se broja tiče jer on opet sa druge strane ne uzima u obzir dobar deo ljudi koji živi u Beogradu, a opet nigde nisu zvanično zavedeni (primer, studenti iz drugih gradova ili romska populacija).