deka u akciji
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 10.05.2018.
- Pohvaljen
- 1.058
Definitivno ponuda 1 i ponuda 5.Pozdrav! U prethodnih nekoliko dana sam tražio ponude od raznih firmi za stolariju, pa me zanima šta je od ovih opcija najbolje. Naravno, za svaku ponudu mogu potražiti dodatne izmene, ali me zanima koja deluje najbolje što se tiče cene, odnosno kvaliteta, i gde ima smisla modifikovati ponešto. Svaki savet je dobrodošao. Hvala unapred!
Opcija 1
Profil: Alumil M1100 (video sam da se govorilo da ima boljih, ali mi deluje da svi nude ovaj, bar pri prvom kontaktu, ne znam iz kog razloga)
Okov: Stublina (ovaj okov često nude, a ne nalazim mnogo informacija o njemu, čak ni ovde na temi, tako da ne znam kakvog je kvaliteta)
Staklo: S4+F4+N4 trostruko, punjeno argonom (tražio sam spolja 4mm allseason staklo/16mm argon 90%/4mm float extra clear staklo/16mm argon 90%/4 mm niskoemisiono, ali nemam pojma da li je to to, zbog ovih oznaka)
Cena: 12457 EUR
Opcija 2
Profil: CORTIZO 70
Okov: CORTIZO
Staklo: :4niskoemisiono-12-4flot-12-4solar 4 g.d. (opet ne znam da li je to-to, jer mahom nude Solar opciju, verujem da je to samo premaz, ali nisam 100% siguran da je Clima Guard u pitanju)
Cena: 16204 EUR
Opcija 3
Profil: Alumil M 11000
Okov: GU.al
Staklo: staklo-paket (4+16+4+16+4) low-e (4s)
Cena: 14940 EUR (jako šture informacije oko okova i stakla, nisam siguran šta je konkretno u pitanju)
Opcija 4
Profil: ALIPLAST Imperial
Okov: FAPIM
Staklo: 44mm 4CGS+16Ar+4+16Ar+4LowE
Cena: 20829 EUR (video sam na temi da su hvaljeni ovi profili i okovi, ali da li vredi doplatiti ovoliko?)
Opcija 5
Profil: Etem E45
Okov: Stublina
Staklo: "Guardian" Francuska-troslojno staklo (clima guard-flot-niskoemisiono) 4-12-4-12-4 ukuno 36 mm punjeno argonom
Cena: 13995 EUR
Opcija 6
Profil: Elvial 4600
Okov: Maco
Staklo: Troslojno niskoemisiono sa argonom Solar Clima Guard, vrednost Ug 1.1 W/m²K
Cena: 15542 EUR
Alumil 11000 je najpoznatiji sistem ovde kod nas u Srbiji, i mnogo ga ljudi koristi. Daleko od toga da je najbolji. Ima Alumil nove serije profila kao S77, koji su bolje. Ipak uz kvalitetno troslojno staklo bolje karakteistike ima S77.
Etem E45 je , po meni, nešto bolji sistem od M11000, ali su ovde dali troslojno staklo za nijansu slabije nego u ponudi 1.
Ostale ponude su ili dosta skuplje ili imaju neadekvatno troslojno staklo, pa ih ni ne treba razmatrati.