Šta je novo?

PVC i ALU stolarija iskustva i preporuke

Ima li neko predstavu koja firma za proizvodnju pvc stolarije ima najpovoljnije ponude, uzeo bih rehay sinego sa troslojnim staklom spoljna roletna rolo komarnik staklo cetri god doba,obicno, nisko emisiono roletne alu, imam 7 prozora 140x140, balkonca 220x90, balkonac 220x220, dva fix okrugla prozora f120cm i ulazna vrata 220x130 alu, dali su mi neku ponudu za alumil m11000 pa me ujedno zanima i kakav je taj profil po misljenju deke koji vidim da to zna bas?
Rehau Synego je mnogo kvalitetnija varijanta od Alumil M11000, a i jeftinija sigurno. Doduše, upoređujemo pvc i alu varijantu, pa nije baš pravi odnos. Vidite sa firmom Rehau da li oni imaju neki spisak svojih kupaca, pa tražite ponude.

Pozdrav forumasi, iscitavsi skoro sve sto sam pronasao ovde o stolariji shvatio sam da sto vise ucis - manje znas.
Kako se vama iskusnijima cini ova ponuda i da li bi oko nje nesto menjali? (cene su bez PDVa, moguce ostvariti popust od 15%)
Takodje, da li je neko, kojim slucajem, menjao staru drvenu stolariju na stanovima iz 70ih 80ih, gde je ispod svakog prozora produzena neka vrsta drvene izolacije u vidu sendvic zida od sperploce i verovatno nekog izolacionog materijala izmedju iste? Znaci prozor nije na zidu nego je sve to izvedeno od poda do plafona stim da je ispod prozora to.. nesto.. Pitanje je da li to zazidati ciglom? Ytongom?

Hvala unapred!
ponuda.png

Pozdrav forumasi, iscitavsi skoro sve sto sam pronasao ovde o stolariji shvatio sam da sto vise ucis - manje znas.
Kako se vama iskusnijima cini ova ponuda i da li bi oko nje nesto menjali? (cene su bez PDVa, moguce ostvariti popust od 15%)
Takodje, da li je neko, kojim slucajem, menjao staru drvenu stolariju na stanovima iz 70ih 80ih, gde je ispod svakog prozora produzena neka vrsta drvene izolacije u vidu sendvic zida od sperploce i verovatno nekog izolacionog materijala izmedju iste? Znaci prozor nije na zidu nego je sve to izvedeno od poda do plafona stim da je ispod prozora to.. nesto.. Pitanje je da li to zazidati ciglom? Ytongom?

Hvala unapred!
Pogledajte prilog 229013
Ponuda je skroz u redu što se tiče kvaliteta materijala. Plus roletne i komarnici svuda. Staklopaket vidim i dvoslojni i troslojni.
Ako nećete dole ispod prozora fiks od pvc profila sa dvoslojnim ili troslojnim staklom, onda obavezno zazidajte. Bilo čim, samo da ima dobru termo izolaciju i koliko vam dozvoljava položaj radijatora.

Hvala na odgovoru.
Maksimalna dubina sa kojom raspolazemo za podzidavanje je 15cm, 2. Sprat je upitanju. Tako smo baceni u rebus koji cvrsti materijal koristiti a da dobijemo koliko toliko dobru termicku i zvucnu izolaciju. Da li iko ima neki savet?

Rehau Synego je mnogo kvalitetnija varijanta od Alumil M11000, a i jeftinija sigurno. Doduše, upoređujemo pvc i alu varijantu, pa nije baš pravi odnos. Vidite sa firmom Rehau da li oni imaju neki spisak svojih kupaca, pa tražite ponude.
Slazem se ali bih samo ulazna vrata radio u alu varijanti sa tim profilom, iskljucivo zbog cvrstine samih vrata, taj profil su mi ponudili u firmi eurobar, i jos jedno pitanje kakav je okov wink house pilot za ove prozore ?

Nemački, vrlo dobar. Po meni, ipak je malo iza ostalih nemačkih okova kao što su SIEGENIA, GU, MACO, ROTO.
Slazem se ali bih samo ulazna vrata radio u alu varijanti sa tim profilom, iskljucivo zbog cvrstine samih vrata, taj profil su mi ponudili u firmi eurobar, i jos jedno pitanje kakav je okov wink house pilot za ove prozore ?

Hvala na odgovoru.
Maksimalna dubina sa kojom raspolazemo za podzidavanje je 15cm, 2. Sprat je upitanju. Tako smo baceni u rebus koji cvrsti materijal koristiti a da dobijemo koliko toliko dobru termicku i zvucnu izolaciju. Da li iko ima neki savet?
Другар је имао сличан проблем и ставио је неки дијамантски ригипс (који је отпоран на воду, ватру и све), и камену вуну. Мени се то уживо чинило јако лепо и нисам приметио никакву разлику.
Само он је то радио целим зидом, не знам да ли би на тако једном делу направило неки прблем око буђи и кондензације јзог разлике у температури 2 зида. На то исто треба обратити пажњу па бих ја рекао да би најбоље било да се направи од истог (што сличнијег) материјала као и остатак зида.

Vrh